Çözüldü 13.500TL sistem toplama

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

CanK26

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhabalar herkese, ben bilgisayar almayı düşünüyorum bütçem 13.500 TL sizden yardım istiyorum. Mümkünse sinerjinin PC toplama bölümünde yapmanızı isteyeceğim. Oyuncu odaklı olacak ve monitörde sisteme dahil olursa çok mutlu olurum.

Çözüm
Onu siz daha iyi bilirsiniz ben RAM ağırlıklı kullanıyorum
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Evet şimdi farkettim, monitör eksikmiş.

Şimdi monitör ekledim bakabilirsiniz. Monitörlü sistem.

Bütçe 1700 TL artarsa (hiç sanmıyorum) 2080 Super'li sistem'i alabilirsiniz.

MSI Pro serisi ile Gigabyte Ultra Durable serisi aynı segmente hitap ediyor zaten hatta Gigabyte'ın güç fazları daha fazla oluyordu sanırım.

MSI Pro serisi ile Gigabyte Ultra durable serisi aynı segmente hitap ediyor zaten hatta Gigabyte'ın güç fazları daha fazla oluyordu sanırım.

Benim attığım anakart B450 Tomahawk ile aynı VRM yapısına sahip ve üstüne Wi-Fi 5'de var. Yani fiyatına göre mükemmel bir anakart.

Ekran kartı ısınıyor diye biliyorum, R5 3600 yerine 10400F tercih edilebilir.

Eğer 10400F seçseydim yanına seçeceğim Z490 anakart fiyatı 1400 TL yani fiyat pahalılanacaktı. 2080S olarak ya Windforce OC ya da Ventus XS OC alınabiliyor bu bütçeye. Eğer Windforce OC daha iyiyse o model de olabilir.

i5 10400F, OC desteklemiyor. Z490 anakart gereksiz olur, B460 anakart daha iyi gider o CPU'ya.

i5 10400F, OC desteklemiyor. Z490 anakart gereksiz olur, B460 anakart daha iyi gider o CPU'ya.

Yalnız B460 anakartlar Max 2666MHz RAM desteklıyor. Bu sebeple performansı epey bir düşüyor 10400F'in.
3600 ile hiçbir farkları kalmıyorsa neden boşuna OC olamayan bir işlemci alayım ki değil mi?

Mükemmell.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…