13 bin TL'ye 2K 27 inç monitör önerisi

Bütçe
13000TL
Bu ürünlere baktım fakat sizin şahsi öneriniz nedir? Çoğunun marka ve fiyat dışında birbirinden pek bir farkı yok. Parlaklık ve renk değerlerinde iyi olan hangisidir acaba? Ve sanıyorum hepsinde G-Sync veya FreeSync vardır.

Parlaklığı biraz düşük mü acaba? Kötü bir deneyiminiz oldu mu?

Bu monitör de çok iyi duruyor ama 10000 civarına da 180Hz'lik monitörler var sanırım. Sizce fiyat farkına değer mi?

R27QE bir incelemede 340 nit diğerinde 390 nit çıkıyor.
XG27acs 390 nit.
Dell G2724D 430-460 nit.
AOC'un incelemesini görmedim.
Renk gamutu olarak en zayıfı Dell.
ASUS ve Lenovo renk gamutu bakımından çok yakınlar. Lenovo bir incelemede %90 DCI-P3 diğerinde %94 DCI-P3 çıkıyor. ASUS'ta keza aynı bir incelemede %94 diğerinde %90 çıkıyor. Rec 2020 ASUS'ta %70 Lenovo da %68 çıkıyor.
sRGB volume değerleri de keza aynı %130 çıkıyor ikisi de. Adobe RGB olarak da Lenovo %80 çıkarken ASUS %83 çıkmış.
Kontrast ise Lenovo bir incelemede 1280:1 diğerinde 1600:1 çıkıyor. ASUS ise 2 incelemede %900:1 diğerinde 1100:1 çıkıyor. Görüntü kalitesi bakımından Lenovo daha iyi. Dell 1400:1 kontrast oranı çıkıyor. Yalnız panel revizesine gittiği yönde şikayetler var. Güncel versiyon 250nit ve 850:1 civarı kontrast oranı sunuyormuş.

Bu kıyas XG27acs ile R27QE arasında bu arada. VG27AQML1A başka bir monitör. ASUS derken ROG olanı kast ettim.

R27QE bir incelemede 340 nit diğerinde 390 nit çıkıyor.
XG27acs 390 nit.
Dell G2724D 430-460 nit.
AOC'un incelemesini görmedim.
Renk gamutu olarak en zayıfı Dell.
ASUS ve Lenovo renk gamutu bakımından çok yakınlar. Lenovo bir incelemede %90 DCI-P3 diğerinde %94 DCI-P3 çıkıyor. ASUS'ta keza aynı bir incelemede %94 diğerinde %90 çıkıyor. Rec 2020 ASUS'ta %70 Lenovo da %68 çıkıyor.
sRGB volume değerleri de keza aynı %130 çıkıyor ikisi de. Adobe RGB olarak da Lenovo %80 çıkarken ASUS %83 çıkmış.
Kontrast ise Lenovo bir incelemede 1280:1 diğerinde 1600:1 çıkıyor. ASUS ise 2 incelemede %900:1 diğerinde 1100:1 çıkıyor. Görüntü kalitesi bakımından Lenovo daha iyi. Dell 1400:1 kontrast oranı çıkıyor. Yalnız panel revizesine gittiği yönde şikayetler var. Güncel versiyon 250nit ve 850:1 civarı kontrast oranı sunuyormuş.

Bu kıyas XG27acs ile R27QE arasında bu arada. VG27AQML1A başka bir monitör. ASUS derken ROG olanı kast ettim.
Asus'un kontrast oranı bi tık daha düşük kalmış ama aşırı farkedileceğini sanmıyorum. Siz hangi monitörü önerirdiniz? 2K alacağız diye renkleri kaybetmeyelim bir anda.

ASUS'un kontrast oranı bir tık daha düşük kalmış ama aşırı fark edileceğini sanmıyorum. Siz hangi monitörü önerirdiniz? 2K alacağız diye renkleri kaybetmeyelim bir anda.

Kontrast oranını ciddiye alsan senin için daha iyi olur.
Soldaki 800:1 kontrast oranına sahip Dell S2721DGF, sağdaki ise 1200:1 kontrast oranı sunan Gigabyte M27Q. İkisi de IPS monitör. Aradaki fark devasa.

Desktop Screenshot 2025.05.04 - 18.18.19.11.png

VG27AQML1A veya R27QE alın.

Soldaki 800:1 kontrast oranına sahip Dell S2721DGF, sağdaki ise 1200:1 kontrast oranı sunan Gigabyte M27Q. İkisi de IPS monitör. Aradaki fark devasa.

Eki Görüntüle 2484129

Asus'tan yana olmayı düşünüyorum ama aradaki fiyat farkını vermeye değer mi düşünmem lazım. Teşekkürler.

ASUS'tan yana olmayı düşünüyorum ama aradaki fiyat farkını vermeye değer mi düşünmem lazım. Teşekkürler.

VG27AQML1A da en az 3 tane farklı panel kullanılmış. Kullanılan panellerden birisi 500CD parlaklık ve %138 sRGB volume renk gamutu çıkıyor. Lenovo %130 çıkmıştı. DCI-P3 renk gamutları ise Lenovo ile benzer. Parlaklıkta bariz üstün renk gamutunda da biraz daha iyi. Diğer kullanılan Panel'in incelemesini bulamadım ama, G274QPX aynı paneli kullanıyor. O monitöründe 460CD parlaklık %160 sRGB volume sunduğunu biliyorum. Arka aydınlatmaları farklı olsa bile ASUS'un kötü bir şey koyacağını sanmam. Bu versiyon da R27QE'den daha iyi yani. Artı olarak 260Hz olması da bir avantaj. Üçüncü panel ise Innolux'a ait. Tam olarak hangi versiyon veya inceleme verileri ne alemde bilmiyorum. Monitör konusunda güvendiğim birinden duymuştum üçüncü paneli kullandığını. Dördüncü veya beşinci bir panel var mı bilmiyorum. Artık hangisi şansına denk gelirse. :D

Lenovo R27QE almaya karar verdim. Asus'a 2 katını vermek için çok bir sebep göremedim. Beğenmediğim bir tarafı veya ölü piksel gibi bir sorun olursa iade edip Asus'a bakarım herhalde. Teşekkürler önerileriniz için.

Eki Görüntüle 2484129

Tekrardan rahatsız ediyorum fakat R27QE'nin diğer 2K monitörlere göre büyük bir miktar daha ucuz olmasının sebebi tam olarak nedir biliyor musunuz? Bir yerden fedakarlık yapıyor olmalı di mi? HDR'ının çok kötü olduğunu duydum ama bu kadar farkın tek sebebi HDR mıdır?

Son düzenleme:
Lenovo R27QE almaya karar verdim. ASUS'a 2 katını vermek için çok bir sebep göremedim. Beğenmediğim bir tarafı veya ölü piksel gibi bir sorun olursa iade edip ASUS'a bakarım herhalde. Teşekkürler önerileriniz için.

Tekrardan rahatsız ediyorum fakat R27QE'nin diğer 2K monitörlere göre büyük bir miktar daha ucuz olmasının sebebi tam olarak nedir biliyor musunuz? Bir yerden fedakarlık yapıyor olmalı değil mi? HDR'ının çok kötü olduğunu duydum ama bu kadar farkın tek sebebi HDR mıdır?

Kalite kontrol kısmı zayıf. Ölü piksel ve sızma şikayetleri diğer modellere göre daha fazla. Yalnız temizine denk gelirsen çok iyi monitör.

3 farklı incelemesine baktım.

340, 380 ve 380 nit çıkıyor.
1250:1, 1450:1 ve 1600:1 kontrast oranı çıkıyor.
Renk gamutları da XG27acs, G274QPF e2, 27M2N5500 vb modeller ile aynı düzeyde.
Renk doğruluğu ve tepki süresi de fena değil.

Özetle 10-12K arasında satılan IPS panellerden daha yüksek kontrast sunuyor. Haliyle daha iyi görüntü kalitesine sahip. Diğer alanlarda ise benzer seviyede. Kalite kontrol haricinde bir eksisi yok. Fiyatı da çok uygun olmasına karşın satıcısı da resmi hepsiburada. Yani sorun çıkarsa destek sağlarlar.

Kupon ile 6.974 TL'ye geliyor.

Neredeyse yarı fiyatına rakiplerinden iyi monitör alıyorsunuz.

Vay be ölü piksel benzeri bir şey gelirse de değişime gönderirim artık. 7000 TL'ye birkaç saat önce sipariş ettim Hepsiburada üzerinden. Deneyimlerimi paylaşırım en kötü birkaç hafta içinde isteyen arkadaşlar olursa. Size de çok teşekkürler o kadar detaylı bilgi verdiniz ki ne alacağım konusunda tereddüte düşürmediniz. Sağ olun.
Kalite kontrol kısmı zayıf. Ölü piksel ve sızma şikayetleri diğer modellere göre daha fazla. Yalnız temizine denk gelirsen çok iyi monitör.

3 farklı incelemesine baktım.

340, 380 ve 380 nit çıkıyor.
1250:1, 1450:1 ve 1600:1 kontrast oranı çıkıyor.
Renk gamutları da XG27acs, G274QPF e2, 27M2N5500 vb modeller ile aynı düzeyde.
Renk doğruluğu ve tepki süresi de fena değil.

Özetle 10-12K arasında satılan IPS panellerden daha yüksek kontrast sunuyor. Haliyle daha iyi görüntü kalitesine sahip. Diğer alanlarda ise benzer seviyede. Kalite kontrol haricinde bir eksisi yok. Fiyatı da çok uygun olmasına karşın satıcısı da resmi hepsiburada. Yani sorun çıkarsa destek sağlarlar.

Kupon ile 6.974 TL'ye geliyor.

Neredeyse yarı fiyatına rakiplerinden iyi monitör alıyorsunuz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı