13. veya 14. nesil Intel işlemcisini iade eden veya değişim yapan var mı?

Hocam kaç gün sürüyor ortalama?

Dh'den alıntıdır.

Örnek olması açısından benim yaşadığım süreci adım adım anlatayım.

Ben 3 hafta önce bu süreci başlattım sistemimde spesifik bir sorun yaşamadım ama aldığımdan beri ara ara yüksek sıcaklıklara ulaşmıştı Voltaj'da 1.4 1.5'leri gördüğümü bilirim ileride arızalanma ihtimaline karşı sıfırıyla değişim yapılsın diye bu süreci başlattım nasıl olsa Intel bu konuda garanti süresince destek olacağını belirtti.

1. Pazartesi günü Intel supportan kayıt açtım.
  2. Salı günü RMA ekibi dönüş yaptı işte güncel BIOS yüklü mü soğutucunuzun çalıştığından emin misiniz gibi bir takım şeyler sordu sorun aynen devam ediyor dedim.
  3. Çarşamba günü DHL üzerinden gönderi alım kaydı açıldı gerekli bilgiler mail atıldı.
  4. Perşembe günü iş yeri adresimden işlemciyi DHL aldı.
  5. Cuma günü DHL Intel ofisine teslim edildi.
  6. Ertesi hafta pazartesi günü yeni işlemci gönderildi.
  7. Salı günü'de İstanbul'daki adresime teslim edildi.
  8. Not: Oturduğunuz ilde DHL Express dağıtım noktası yoksa ana dağıtım lokasyonundan 3. parti firmalara veriyorlar genelde Yurtiçi Kargo oluyor bu sürece +1 ya da +2 gün daha eklenebilir.

Sisteminizle alakalı en ufak bir şeyde yenisini isteyin içinize sinmezse de para iadesi talep edin bu yeni gelen işlemci 1.3 voltajın üzerine çıkmadı full yükte ise 85 derecenin üzerini görmedi performansta da çok ciddi bir düşüş yok eski işlemcimle kıyasladığımda Cinebench R23 puanı bir tık daha iyi 34.000 küsur civarı puan aldı.

Dh'den alıntıdır.

Ben 3 hafta önce bu süreci başlattım sistemimde spesifik bir sorun yaşamadım ama aldığımdan beri ara ara yüksek sıcaklıklara ulaşmıştı Voltaj'da 1.4 1.5'leri gördüğümü bilirim ileride arızalanma ihtimaline karşı sıfırıyla değişim yapılsın diye bu süreci başlattım nasıl olsa Intel bu konuda garanti süresince destek olacağını belirtti.

2. Salı günü RMA ekibi dönüş yaptı işte güncel BIOS yüklü mü soğutucunuzun çalıştığından emin misiniz gibi bir takım şeyler sordu sorun aynen devam ediyor dedim.
  3. Çarşamba günü DHL üzerinden gönderi alım kaydı açıldı gerekli bilgiler mail atıldı.
  8. Not: Oturduğunuz ilde DHL Express dağıtım noktası yoksa ana dağıtım lokasyonundan 3. parti firmalara veriyorlar genelde Yurtiçi Kargo oluyor bu sürece +1 ya da +2 gün daha eklenebilir.

Sisteminizle alakalı en ufak bir şeyde yenisini isteyin içinize sinmezse de para iadesi talep edin bu yeni gelen işlemci 1.3 voltajın üzerine çıkmadı full yükte ise 85 derecenin üzerini görmedi performansta da çok ciddi bir düşüş yok eski işlemcimle kıyasladığımda Cinebench R23 puanı bir tık daha iyi 34.000 küsur civarı puan aldı.
Detaylı anlatımınız için teşekkürler. Sizin işlemciniz ne idi? Ben 13700k ile 32k alıyordum o yüzden sormak istedim.

Dh'den alıntıdır.

Para iadesi istesem de benim satıcım sorunlu 25000 TL almıştım keşke iade etseler parayı da.
Trgaming diye 10 senedir tüm TR'yi dolandıran adamlar :D garanti hizmetini düzgün alırsam oturup şükredeceğim.
@AKINCILAR ben geçen ay tüm bilgileri doldurup vergi muhabbetine işlemleri devam ettirmemiştim zaten yazmıştım burayada dün case tekrar açtırdım DHL alım kağıdını yolladı bakalım kaç gün sürecek bugün gelip alacaklar mı vs yazarım

@Falcon78
Hocam bir üstteki soruma yanıt arıyorum da bir bakabilir misiniz?

Ben işlemciyi birkaç ince ayar ile kullanıyorum stok varsayılan değil pl limit, load line colabration ile voltajı 1.3'ün üstüne kolay kolay çıkmayacak seviyede ayarladım stress testlerinde veya R23 testinde maksimum 85 derece gördüm. Önceki işlemci voltaj anlamında bir tık daha yüksek çekiyordu 1.380 ara ara 1.4'leri görüyordu.

@AKINCILAR hocam benim gelip aldılar işlemciyi bakalım haber ederim gelince bilginiz olsun.
Pazartesi eski konuyu geri açtım dün teslim aldılar.

Hello AKIN

Your product has arrived at our warranty depot and is in the process of validation. Validation can range from one (1) to three (3) business days.Thank you for continuing to use Intel product.
24 ünde teslim almışlardı detayları veririm

Hello AKIN,​

Your replacement product(s) has been shipped. Please use the tracking number above to track the status. Thank you.
Please Inspect the package upon receipt :
  • If you see signs of pilferage or tampering, do not accept the package. Please report the incident to Intel Customer Support immediately.
  • If there is no sign of pilferage or tampering, ensure the unit(s) match your request and commercial invoice.

Evet 3 ay boyunca salak gıbı Türkiye'de dolandırıcı fırma ıle ugrastım urunu garantıye gondersınler diye 24'unde teslım aldılar, 3 saat sonra yenısını kargoladılar.

Son düzenleyen: Moderatör:
@aiginas Dostum tecrübeni bekliyoruz yeni işlemcinin...
Özellikle anlık pik yapma ve sıcaklık değerleri hususunda görüşüne ihityacım var.

Ürün alındığı yere teslim edildiği için yeni elime ulaştı normalde cuma günü gelmişti
Perşembe günü takabileceğim sisteme ben zaten ortalama %90-%95 CPU da kullanıyordum 7/24 haber ederim fark var mı yok mu

Technopat Haberler

Geri
Yukarı