Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız, Mercedes kullanmak yerine tosbağaya binmek gibi... Web sitelerini düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi' zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
13. veya 14. nesil Intel işlemcisini iade eden veya değişim yapan var mı?
Herkese merhaba, bir sorum olacak. Intel bu serideki işlemcilerin sorunlu olduğunu kabul ettikten sonra sorunların çözülmüş olduğu yeni seri üretim yaptı mı? Yani şimdi bir değişim yaptık diyelim, yeni gelecek işlemci de sorunlu seriden mi olacak yoksa yeni üretilmiş ve sorunları çözülmüş seriden mi gönderecekler? Bilgisi olan var mı?
Sana gönderilen işlemci birebir aynı senin yapacağın tek şey bios güncelleyip yeni mikrokod ile kullanacaksın. Sorun işlemcilerde değil anakartların yüksek voltaj ve sınırsız güç vermesi ile (intelin de bu durumu onaylamasıyla) zaman içinde yıpranmasıydı. Yani işlemcilerin çalışma aralığı değiştirildi yoksa üretilen işlemciler aynı. Son olarakta yeni mikrokod ve yeni işlemci ile sorun yaşayan (kendim dahil) henüz duymadım büyük ihtimalle ileride bir sorun yaşamazsın.
Sana gönderilen işlemci birebir aynı senin yapacağın tek şey BIOS güncelleyip yeni mikrokod ile kullanacaksın. Sorun işlemcilerde değil anakartların yüksek voltaj ve sınırsız güç vermesi ile (Intel'in de bu durumu onaylamasıyla) zaman içinde yıpranmasıydı. Yani işlemcilerin çalışma aralığı değiştirildi yoksa üretilen işlemciler aynı. Son olarak da yeni mikrokod ve yeni işlemci ile sorun yaşayan (kendim dahil) henüz duymadım büyük ihtimalle ileride bir sorun yaşamazsın.
Teşekkür ederim. Ben yeni mikrokodlu güncelleme geldiğinde hemen kurmuştum zaten ardından birkaç gün önce de güncel BIOS'u kurdum. Şu durumda benim değişim yapmama gerek var mı acaba? Güncel BIOS ile Cinebench testi yaptığım zaman 33202 puan aldım işlemci Max 89 derece oldu. Ama tabii ki yazın Antalya sıcağında 90 üstünü görüyor. Kararsız kaldım hazır değişim işlemi gelmişken değiştirsem mi değiştirmesem mi?
Teşekkür ederim. Ben yeni mikrokodlu güncelleme geldiğinde hemen kurmuştum zaten ardından birkaç gün önce de güncel BIOS'u kurdum. Şu durumda benim değişim yapmama gerek var mı acaba? Güncel BIOS ile Cinebench testi yaptığım zaman 33202 puan aldım işlemci Max 89 derece oldu. Ama tabii ki yazın Antalya sıcağında 90 üstünü görüyor. Kararsız kaldım hazır değişim işlemi gelmişken değiştirsem mi değiştirmesem mi?
Eski mikroko ile deneme yaptım mı hatırlamıyorum bile hocam. Mikrokod güncellemesi geldiği gibi yüklemiştim.
Peki bu işlemcilerde oksidasyon problemi olduğunu da belirtmişlerdi, bu sorun işlemcinin kendi yapısıyla alakalı bir sorun değil mi?
Herkese merhaba, bir sorum olacak. Intel bu serideki işlemcilerin sorunlu olduğunu kabul ettikten sonra sorunların çözülmüş olduğu yeni seri üretim yaptı mı? Yani şimdi bir değişim yaptık diyelim, yeni gelecek işlemci de sorunlu seriden mi olacak yoksa yeni üretilmiş ve sorunları çözülmüş seriden mi gönderecekler? Bilgisi olan var mı?
Benim kendi adıma önceki işlemcim sorunluydu aşırı voltaj çekiyordu ve ısınıyordu anakarttan bağımsız olarak zaten en son mavi ekran da vermeye başlamıştı ama yeni gelen işlemci mikrokodlu bios güncellemeleri ile serin ve sorunsuz çalışıyor.
Benim kendi adıma önceki işlemcim sorunluydu aşırı voltaj çekiyordu ve ısınıyordu anakarttan bağımsız olarak zaten en son mavi ekran da vermeye başlamıştı ama yeni gelen işlemci mikrokodlu BIOS güncellemeleri ile serin ve sorunsuz çalışıyor.
Benim soğutma problemim olmamasına rağmen okurken bile içim daraldı gerçekten. Yeni X3D serisiyle ilgili dedikodular son bir kaç gündür çoğaldı zaten. Bu sene sonu 9800X3D, seneye de 9950X3D çıkacağı söyleniyor. Onları beklemedeyim tamamen artık. Daha da dönmem Intel tarafına bundan sonra.
Konu guncel kalmis, madem ben de 1 sene sonra hatirladigim kadariyla surecimi de ekleyerek kendi durumumu guncelleyeyim
Intel'den degisim talebi sonrasinda ertesi gun problemleri anlatmami istedikleri bir mail aldim. Ayni gun butun rezillikleri paragraf paragraf izah ederek yanitladim ve yine ortalama 24 saat sonra ekstra hic bir soru sormadan degisimi kabul ettiklerini ve DHL randevumu olusturduklarini bildirdiler. Gercekten de randevu gun ve saat araliginda kargo gorevlisi geldi ve islemciyi aldi. Bir kac saat sonra da iade surecini takip edecegim linki sms olarak gonderdiler.
Sms gonderdikleri hafta, yanlis aklimda kalmadiysa eger, 3-4 is gunu icerisinde de bana gelecek olan kargonun takip kodunu ilettiler. Hem mail ile iletisim, hem de kargo sureci ilk andan son ana kadar dusundugumden cok daha temiz ve hizli gecti. Kullanicilara yasattiklari rezilliklerden ve aldiklari yogun agir tepkilerden dolayi musterilerin agzinin icine bakacak duruma gelmislerdi. Hala da oyleler gordugum kadariyla iadeler/degisimler ozelinde.
Kargom geldi ve ayni modelin birebir sifiriyla degisim yaptiklarini gordum. Ben degisimi yaptigim donemde surekli degisime gittiginden dolayi ellerinde sifir 13. nesil kalmadigi icin bir noktadan sonra 14. nesil gondermeye baslamislardi. Cok fazla ornek vardi forumlarda. Acikcasi ben de beklemedim desem yalan soylemis olurum
Bundan sonrasi cok net ve kisa. Kutu geldi, su sekilde actim, fotografi cektim ve kapatmamla satisa koymam arasinda 1 dakika civari sure gecti;
Ilani acar acmaz zaten bir kac gun icinde de satildi. Gelen rakam da hemen dogrudan sorgusuz sualsiz 9800X3D tarafina gitti ve asagi yukari 30 senelik Intel fanatizmi de sonlanmis oldu.
Cokmelerde, dusmelerle, envai cesit hata mesajlariyla, donmalarla gecen rezalet bir donem sonrasi; her kosulda stabil, guvenle kullandigim, gerek oyun olsun, gerekse is olsun "acaba" kelimesini kullanmadigim doneme gecis yaptim. Hala da ayni doneme devam ediyorum.
Intel mi? Buyuk konusacagim; hic bir guc beni artik bundan sonra uzerine para bile verseler dahi mavi takima geciremez. Hatta mavilerin guncel gelismeleri, yeni nesilerinin performanslarini, kullanici yorumlarini..vs takip ettikce kararimdan her seferinde bir kez daha memnun oluyorum diyebilirim abartisiz.
Degisim islemlerine baslayan arkadaslarimiza da bol sans.