13. veya 14. nesil Intel işlemcisini iade eden veya değişim yapan var mı?

Herkese merhaba, bir sorum olacak. Intel bu serideki işlemcilerin sorunlu olduğunu kabul ettikten sonra sorunların çözülmüş olduğu yeni seri üretim yaptı mı? Yani şimdi bir değişim yaptık diyelim, yeni gelecek işlemci de sorunlu seriden mi olacak yoksa yeni üretilmiş ve sorunları çözülmüş seriden mi gönderecekler? Bilgisi olan var mı?
Sana gönderilen işlemci birebir aynı senin yapacağın tek şey bios güncelleyip yeni mikrokod ile kullanacaksın. Sorun işlemcilerde değil anakartların yüksek voltaj ve sınırsız güç vermesi ile (intelin de bu durumu onaylamasıyla) zaman içinde yıpranmasıydı. Yani işlemcilerin çalışma aralığı değiştirildi yoksa üretilen işlemciler aynı. Son olarakta yeni mikrokod ve yeni işlemci ile sorun yaşayan (kendim dahil) henüz duymadım büyük ihtimalle ileride bir sorun yaşamazsın.

Sana gönderilen işlemci birebir aynı senin yapacağın tek şey BIOS güncelleyip yeni mikrokod ile kullanacaksın. Sorun işlemcilerde değil anakartların yüksek voltaj ve sınırsız güç vermesi ile (Intel'in de bu durumu onaylamasıyla) zaman içinde yıpranmasıydı. Yani işlemcilerin çalışma aralığı değiştirildi yoksa üretilen işlemciler aynı. Son olarak da yeni mikrokod ve yeni işlemci ile sorun yaşayan (kendim dahil) henüz duymadım büyük ihtimalle ileride bir sorun yaşamazsın.

Teşekkür ederim. Ben yeni mikrokodlu güncelleme geldiğinde hemen kurmuştum zaten ardından birkaç gün önce de güncel BIOS'u kurdum. Şu durumda benim değişim yapmama gerek var mı acaba? Güncel BIOS ile Cinebench testi yaptığım zaman 33202 puan aldım işlemci Max 89 derece oldu. Ama tabii ki yazın Antalya sıcağında 90 üstünü görüyor. Kararsız kaldım hazır değişim işlemi gelmişken değiştirsem mi değiştirmesem mi?

Teşekkür ederim. Ben yeni mikrokodlu güncelleme geldiğinde hemen kurmuştum zaten ardından birkaç gün önce de güncel BIOS'u kurdum. Şu durumda benim değişim yapmama gerek var mı acaba? Güncel BIOS ile Cinebench testi yaptığım zaman 33202 puan aldım işlemci Max 89 derece oldu. Ama tabii ki yazın Antalya sıcağında 90 üstünü görüyor. Kararsız kaldım hazır değişim işlemi gelmişken değiştirsem mi değiştirmesem mi?
Hocam cinebench te eski mikrokod ile de çökmüyor ise bir şey yapmana gerek yok ama değişim istediysen tabiki değiştir gitsin kafan rahat eder.

Hocam Cinebench'te eski mikrokod ile de çökmüyor ise bir şey yapmana gerek yok ama değişim istediysen tabii ki değiştir gitsin kafan rahat eder.

Eski mikroko ile deneme yaptım mı hatırlamıyorum bile hocam. Mikrokod güncellemesi geldiği gibi yüklemiştim.
Peki bu işlemcilerde oksidasyon problemi olduğunu da belirtmişlerdi, bu sorun işlemcinin kendi yapısıyla alakalı bir sorun değil mi?

Herkese merhaba, bir sorum olacak. Intel bu serideki işlemcilerin sorunlu olduğunu kabul ettikten sonra sorunların çözülmüş olduğu yeni seri üretim yaptı mı? Yani şimdi bir değişim yaptık diyelim, yeni gelecek işlemci de sorunlu seriden mi olacak yoksa yeni üretilmiş ve sorunları çözülmüş seriden mi gönderecekler? Bilgisi olan var mı?
Benim kendi adıma önceki işlemcim sorunluydu aşırı voltaj çekiyordu ve ısınıyordu anakarttan bağımsız olarak zaten en son mavi ekran da vermeye başlamıştı ama yeni gelen işlemci mikrokodlu bios güncellemeleri ile serin ve sorunsuz çalışıyor.

Benim kendi adıma önceki işlemcim sorunluydu aşırı voltaj çekiyordu ve ısınıyordu anakarttan bağımsız olarak zaten en son mavi ekran da vermeye başlamıştı ama yeni gelen işlemci mikrokodlu BIOS güncellemeleri ile serin ve sorunsuz çalışıyor.

Performansta bir düşme yaşadınız mı peki hocam?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı