13 yaşında 1.90 boy normal mi?

Selamlar, 11 yaşında 1.55-1.60 civarındaydım. 12 yaşında ergenliğe girince 1.70 oldum. Sonlarında 13'e girerken ise 1.85e çıktım. Şu anda 13 ortasındayım ve boyum 1.90. Normal mi bu kadar uzaması? 1.80'de duracağını düşünüyordum. Küçükken de yaşıtlarıma göre uzundum. Hala uzamaya devam ediyorum. Eskisi kadar ani değil ama devam ediyor. Normal midir sizce?

Bende 13'e Gireli 1.5 Ay Oldu Boy 1.80-1.82 birkaç Ay'a sana yetişirim😀

O zamanlar 1.80 civarıydım sanırım.
Şuan Boyunuz Kaç?

Son düzenleme:
Şuan Boyunuz Kaç?
Aşağı yukarı aynıdır. Kimi bir anda hızlıca uzar ama sonra durur, kimi ise yavaş yavaş ve sürekli olarak belli bir yaşa kadar uzamaya devam eder. Bunlar genellikle genetik faktörlere bağlıdır, bu yüzden kendinizi çevrenizle kıyaslamayın. Kendinizle barışık olun ve gelişiminize odaklanın. Keşke zamanında bana da biri bunları söyleseydi. Uzamak güzeldir.

Aşağı yukarı aynıdır. Kimi bir anda hızlıca uzar ama sonra durur, kimi ise yavaş yavaş ve sürekli olarak belli bir yaşa kadar uzamaya devam eder. Bunlar genellikle genetik faktörlere bağlıdır, bu yüzden kendinizi çevrenizle kıyaslamayın. Kendinizle barışık olun ve gelişiminize odaklanın. Keşke zamanında bana da biri bunları söyleseydi. Uzamak güzeldir.
Hocam Eğer Küçük Yaşlarda Uzayıp Daha Sonradan Çok Az Uzadıysanız Bu Tıbbi Sorun Demektir 13 yaşından 18 yaşına kadar Aşşağı Yukarı Çoğu Kişi 25-30 Cm Arası Uzar Çünkü

Bana genetik okdr önemli değil diyenler utansın yuh yani 2.5m olmazsın bu arada git doktora baktır sorun yoksa 2M olursun herhalde erken girmişsin ergenliğe zaten. Bir doktor kontrolüne git.

16 yaşında 170 Cm'yim gayet uzunsun bence.

Hocam çocuk 5 katli bina olmuş uzunsun biraz az kalıyor ben 180'im 16 yasinda.

Hocam Eğer Küçük Yaşlarda Uzayıp Daha Sonradan Çok Az Uzadıysanız Bu Tıbbi Sorun Demektir 13 yaşından 18 yaşına kadar Aşşağı Yukarı Çoğu Kişi 25-30 Cm Arası Uzar Çünkü
Hayır, “13-18 yaş arasında herkes 25-30 cm uzar, az uzuyorsa tıbbi sorundur” demek doğru değil. Uzama süreci kişiden kişiye farklılık gösterir; kimi erken büyür sonra yavaşlar, kimi ise geç yaşta atak yapar. Genetik, hormonlar, beslenme ve uyku gibi pek çok faktör bu süreci etkiler. Az uzamak her zaman bir sağlık sorunu anlamına gelmez. Benim mesajım da zaten kimsenin kendini başkalarıyla kıyaslamaması, gelişimin bireysel olduğunu anlaması üzerineydi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı