13 yaşında 181 cm çok mu?

Mart'ta 13 yaşıma girdim. Dün baktığımda 1, 81'dim. Uzamak istemiyorum ve boyumun yaşıma göre anormal derecede fazla olduğunu biliyorum. Yaşıma göre bu kadar uzun olmamın sağlığıma bir sorunu var mı? Saçma olacak ama boy uzamasını durdurma diye bir şey var mı? İnternette görmüştüm, 1.90 üstü olursam askeri pilot olamıyorum, bu yüzden durmasını istiyorum.

Babam 1,87, annem 1,66.
Burada kim ne yazarsa yazsın senin için net bir cevap olmayacaktır. Bence en kısa sürede bir ortopedi doktoruna gidin.
Not: Anne ve babanızın boyuna göre yetişkinlik için normal bir boy ama şu an için normal değil.

Mart'ta 13 yaşıma girdim. Dün baktığımda 1, 81'dim. Uzamak istemiyorum ve boyumun yaşıma göre anormal derecede fazla olduğunu biliyorum. Yaşıma göre bu kadar uzun olmamın sağlığıma bir sorunu var mı? Saçma olacak ama boy uzamasını durdurma diye bir şey var mı? İnternette görmüştüm, 1.90 üstü olursam askeri pilot olamıyorum, bu yüzden durmasını istiyorum.

Babam 1,87, annem 1,66.
Bence kesinlikle doktora gidin ki bu zamana kadar neden gitmediniz ben kasımda 14 olacağım boyum 1.57

Benim arkadaşımda çok uzundu bir sorun yaşamadı. Bizim akrabamızda bir aile var. Uzungiller diye hitap ederiz. Onlar genetik olarak öyleler. Kendilerini çok severim. Onlardada bir problem olmadı. İnş sizde sağlık problemi yaşamazsınız.

Benim arkadaşımda çok uzundu bir sorun yaşamadı. Bizim akrabamızda bir aile var. Uzungiller diye hitap ederiz. Kendilerini çok severim. Onlardada bir problem olmadı. İnş sizde sağlık problemi yaşamazsınız.
Ama ginede mutlaka doktora görünmeli arkadaşın sorun yaşamadı diye o da yaşamayacak gibi bir şey çıkaramayız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı