13 yaşında boy uzar mı?

Hocam, yanlış bilmiyorsam basketbol ve yüzme boy uzamasına yardımcı oluyordu. Ekstra olarak bir yere asılı kalmak da boy uzatıyor.

İşte gerekten egzersizleri yapıyorum sence ne zamana uzarım yüzmeyi yapamıyorum gidemiyorum yani evde ona benzer hareketlerini yapıyorum basketbolda gidemiyorum zıplıyorum tavşan gibi. Ek D vitamini de alıyorum son 1 aydır bitti bugün. Her gün süt içiyorum. 500 ML. Proteinli besleniyorum. Büyüme hormonumu arttırmaya çalışıyorum.

Ergenliğe girdinizmi veya ne zaman girdiniz?

1-2 sene önce şu an özellerden girdim aşırı kıllanma ve bıyık çıkma var sadece. Bide sperm üretimi var baya.

Kısa olmanız garip böyleyse fazla uzayacağınızı sanmıyorum ama bu kadar çaba sarfedersen gücünde etkisi görülebilir sana önerim dumbella egzersiz yapman.

Egzersiz falan çok çok az etki eder, boy neredeyse tamamen genetiğe bağlı bir şey. Belki biraz daha uzarsın ama 160 civarlarını geçeceğini sanmıyorum.

160 civarlarında olmayacağım kesin hocam, annem babam 150 değil. Yine ortalamada kısalar ama 175 civari diyorlar ama ben 180 istiyorum.

Kısa olmanız garip böyleyse fazla uzayacağınızı sanmıyorum ama bu kadar çaba sarfedersen gücünde etkisi görülebilir sana önerim dumbella egzersiz yapman.
Dediklerimi daha yeni yapmaya başladım.

İşte gerekten egzersizleri yapıyorum sence ne zamana uzarım yüzmeyi yapamıyorum gidemiyorum yani evde ona benzer hareketlerini yapıyorum basketbolda gidemiyorum zıplıyorum tavşan gibi. Ek D vitamini de alıyorum son 1 aydır bitti bugün. Her gün süt içiyorum. 500 ML. Proteinli besleniyorum. Büyüme hormonumu arttırmaya çalışıyorum.

Vallahi ben doktor değilim hocam. Bundan fazlası beni aşar maalesef. Siz en iyisi bir
Endokrinoloji ve metabolizma doktoruna başvurun.

160 civarlarında olmayacağım kesin hocam, annem babam 150 değil. Yine ortalamada kısalar ama 175 civari diyorlar ama ben 180 istiyorum.
Erkek çocuklar için boy ortalamasına 10 ekliyorduk onu unutmuşum, 175 civarı olur. Türkiye ortalaması da o civar zaten, kısa kalmazsınız. 5 santim çok gözle görülür bir fark yaratmıyor.

Ya bırakın bu depresyon, üzüntü işlerini. Herkesin boyu uzun olacak diye bir şey yok be dostum. İllaki ki bir gün uzar boyun.

Hocam ama 180 olmak istiyorum aşırı. büyüme hormınu iğnesi bassam uzar mıyım?

Erkek çocuklar için boy ortalamasına 10 ekliyorduk onu unutmuşum, 175 civarı olur. Türkiye ortalaması da o civar zaten, kısa kalmazsınız. 5 santim çok gözle görülür bir fark yaratmıyor.

175 civari diyelim, benim yaptığım ek takviyeyle zaten 180 olurum yani 175 olacağıma 180 olurum. Bu yüzden önemli bence.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı