13 yasinda boyum uzar mı?

200 yıl önce yaşamış bir büyüğünüze bile çekmiş olabilir geniniz. Yani bir DNA testi ile genlerinizin kime çektiğini bulursak o kişilerin boylarını karşılaştırırsak kısmi olarak bir sonuca varırız ancak ne yediğiniz ne içtiğiniz vücudunuzun ne kadar sağlıklı olduğu daha önemli bir konu. Bu durumda bilmemiz mümkün değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hemen hesaplıyoruz 13 yaşında 1.55din dersek şimdi 15 yaşında 1.74 olmuşsun. Maaşallah! 2 yılda 19cm. Yılda 9.5cm yapar. Kısadan 10 diyelim. 20 yaşına daha 5 sene var dersek. 10×5 = 50 eder 1.74 m + 50 cm = 2.24 m eder. Benim profesyonel hesaplamamla sen 20 yaşında tamı tamına 2 metre 24 cm olacaksın. Yaz bunu kenara ileride açıp bakarsın bu mesaja vay beh dersin.

Eğer YY kromozonu olarak aktarıldıysa baba ile hemen hemen eşit olacaktır. Yani 1,80 boy olur. XY olarak aktarıldıysa ortalamasını alırız ve ortalama 168,5 boy olur. Eğer XX olarak geçtiyse 1,57 civarı olması muhtemel. Ancak kişi 1,74 ise babasına çekmiş ve 1,80'e ulaşması gene muhtemel. Şaşırtmalı soruysa ve turner sendromu varsa sabit kalabilir. Kendimce bir formül oluşturdum. Ne kadar doğru bilmem. Üşenmedim yazdım gece gece. Ciddi misiniz gerçekten? :D Böyle boy sorusu mu olur? Yani ileride ki boyunu tahmin etmemiz neredeyse imkansız.

Herkese merhaba, tam 13 yasinda ergenliğe girmiş olan birisi 15 yaşında 174 ise. 20 yaşında boyu kaç olur? "ergenlik döneminde biraz fazla boy atılmıştır" ve anne boyu 157. baba boyu 180.
Anne ve baba boyu genetiğin hakkında yeterli bilgi vermiyor, genetik tek faktör değil. Boyu bana en yakın olan akrabamdan 14 cm daha uzunum mesela, babamdan 38 cm.

Eğer YY kromozonu olarak aktarıldıysa baba ile hemen hemen eşit olacaktır. Yani 1,80 boy olur. XY olarak aktarıldıysa ortalamasını alırız ve ortalama 168,5 boy olur. Eğer XX olarak geçtiyse 1,57 civarı olması muhtemel. Ancak kişi 1,74 ise babasına çekmiş ve 1,80'e ulaşması gene muhtemel. Şaşırtmalı soruysa ve turner sendromu varsa sabit kalabilir. Kendimce bir formül oluşturdum. Ne kadar doğru bilmem. Üşenmedim yazdım gece gece. Ciddi misiniz gerçekten? :D Böyle boy sorusu mu olur? Yani ileride ki boyunu tahmin etmemiz neredeyse imkansız.

O cevap öyle değil böyle yazılır, terbiyesiz arkadaş, azıcık öğren toplum içerisinde nasıl konuşulacağını.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı