Emre kırkaya
Hectopat
Herkese merhaba, tam 13 yasinda ergenliğe girmiş olan birisi 15 yaşında 174 ise. 20 yaşında boyu kaç olur? "ergenlik döneminde biraz fazla boy atılmıştır" ve anne boyu 157. baba boyu 180.
Herkese merhaba, tam 13 yasinda ergenliğe girmiş olan birisi 15 yaşında 174 ise. 20 yaşında boyu kaç olur? "ergenlik döneminde biraz fazla boy atılmıştır" ve anne boyu 157. baba boyu 180.
Geleceği göremem malesef ki ama, tahmin yürütecek olursam min 1.80 olursunuz gibi geliyor ki gayet güzel.Herkese merhaba, tam 13 yasinda ergenliğe girmiş olan birisi 15 yaşında 174 ise. 20 yaşında boyu kaç olur? "ergenlik döneminde biraz fazla boy atılmıştır" ve anne boyu 157. baba boyu 180.
Anne ve baba boyu genetiğin hakkında yeterli bilgi vermiyor, genetik tek faktör değil. Boyu bana en yakın olan akrabamdan 14 cm daha uzunum mesela, babamdan 38 cm.Herkese merhaba, tam 13 yasinda ergenliğe girmiş olan birisi 15 yaşında 174 ise. 20 yaşında boyu kaç olur? "ergenlik döneminde biraz fazla boy atılmıştır" ve anne boyu 157. baba boyu 180.
Eğer YY kromozonu olarak aktarıldıysa baba ile hemen hemen eşit olacaktır. Yani 1,80 boy olur. XY olarak aktarıldıysa ortalamasını alırız ve ortalama 168,5 boy olur. Eğer XX olarak geçtiyse 1,57 civarı olması muhtemel. Ancak kişi 1,74 ise babasına çekmiş ve 1,80'e ulaşması gene muhtemel. Şaşırtmalı soruysa ve turner sendromu varsa sabit kalabilir. Kendimce bir formül oluşturdum. Ne kadar doğru bilmem. Üşenmedim yazdım gece gece. Ciddi misiniz gerçekten?Böyle boy sorusu mu olur? Yani ileride ki boyunu tahmin etmemiz neredeyse imkansız.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.