13 yaşında GYM'e gidilmeli mi?

• Konuyu başlatan 475454
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 25
  • Görüntüleme 2.226
Personal trainer tutmadığın sürece önemsemezler. Herkese yazdıkları programı yazıp verirler ailenle git gitme fark etmez. Dediğim gibi yine de sen bilirsin gideceksen bilinçli yap sporunu sağlacakla kal.

Korktum biraz ya yani gelişim açısından sorun olur mu?

Evde biraz yapıyorum zaten şınav falan.

Hocam şınav falan yetmez. Bende 13 yaşındayım 5-6 aydır evde vücut ağırlığı ve dambıl ile yapıyorum. Bu yaz artık spor salonuna gideceğim. Omurgaya yük bindirmediğin sürece ve deadlift vs. gibi hareketler yapmadığın sürece bence git. Bu arada ailenle birlikte gitmen ile sana program yazmazlar. İlgilenecekleri bile meçhul. Kendin araştırıp iyi bir program hazırla kendine. Alet ile yaparsan sakatlanma riskin azalır.

Hocam şınav falan yetmez. Bende 13 yaşındayım 5-6 aydır evde vücut ağırlığı ve dambıl ile yapıyorum. Bu yaz artık spor salonuna gideceğim. Omurgaya yük bindirmediğin sürece ve deadlift vs. gibi hareketler yapmadığın sürece bence git. Bu arada ailenle birlikte gitmen ile sana program yazmazlar. İlgilenecekleri bile meçhul. Kendin araştırıp iyi bir program hazırla kendine. Alet ile yaparsan sakatlanma riskin azalır.

Zaten 25 kilo dambıllar var onları kaldırıyorum ya gideceğim bakalım.

Korkmalık bir şey söylemedim ki :) çok hevesin varsa git. Sadece gerekliliğini düşünüyorum ben. Artık herkes vücut geliştirme yapmalı gibi bir algı oluşmaya başladı çok küçük çocuklarda bile.

Ben sosyal medyadan değil de hoşuma gidiyor yani daha küçük yaşlardan (9-10) elime dambıl alıyordum annem kızıp bırak diyordu.

Fitness a gitme amacınız kol kası yapıp hava atmaksa hiç gitmeyin yoksa buna dönüşürsünüz.

Dosya Ekleri

• indir (1).png
    indir (1).png
    5,6 KB · Görüntüleme: 24

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı