13 Yaşında Kodlamaya Başlamak ve Kodlama Dili

Kuntay Yılmaz

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar, şu anda 13 yaşında 8. sınıfa giden bir öğrenciyim ve kodlamaya giriş yapmak istiyorum. Yaklaşık 1 yıl önce kısa bir süreliğine okulda bir hocamla HTML öğreniyordum giriş seviyede mantığını en azından kavramıştım az çok fakat sonra bu öğrenime ara verdim. İleride üniversitede ve yüksek lisans olarak Yazılıma yönelmeyi ve oyun kodlamayı ya da daha üst seviyelerde işleri yapmayı uzun bir süredir istiyordum. Ve yazın buna zaman ayırarak erken yaşta yazılıma giriş yapmak istiyorum. Donanım olarak bütün programları açabilecek bir sistemim var. Hangi Kodlama dili ile başlamalıyım ve nasıl başlamalıyım bütün önerilerinize açığım.
(İngilizce olarak şu an B1+ seviyesinde herhangi bir İngilizce kaynağı rahatça anlayabilecek bir İngilizcem var o yüzden daha rahat bir şekilde yapabileceğimi düşünüyorum)
Şimdiden cevap veren herkese teşekkür ederim.

Aklında birkaç küçük fikir bulmaya çalış. Ondan sonra onları hangi dil(ler)le ve nasıl yapılacaklarını araştır ve hemen işe başla. En iyi böyle öğrenirsin, ve öğrenirken ortaya bir şey de çıkarmış olursun.

Phyton un sitesinden phytonu kur. If else elif print or range for komutlarını öğren. İlgini çekerse udemy den 24 tl ye kurs al ve kursu tamamla. Öğrenmeme gibi bir şansın yok. Kafana takılan olursa sor. ama illa phyton olacak değil. Sen ne yapmak istiyorsun oyun mu. Phyton la oyun yapmak zor olur. C# öğren. Yok web programlayacaksan html css phyton dillerini öğren. Bir hedef belirle ve dil araştır.

Phyton un sitesinden phytonu kur. If else elif print or range for komutlarını öğren. İlgini çekerse udemy den 24 tl ye kurs al ve kursu tamamla. Öğrenmeme gibi bir şansın yok. Kafana takılan olursa sor. ama illa phyton olacak değil. Sen ne yapmak istiyorsun oyun mu. Phyton la oyun yapmak zor olur. C# öğren. Yok web programlayacaksan html css phyton dillerini öğren. Bir hedef belirle ve dil araştır.
Uzun bir süre boyunca daha öğrenecek zamanım olduğu için rahat bir şekilde başlamak istiyorum ve mümkün olan çoğu dili öğrenmek istiyorum. İlla ki oyun yapmak da değil amacım tam anlamıyla farklı dallarda ve çoğu dili öğrenmek istiyorum, direk olarak c# ile mi başlamalıyım?

Eğer C# öğreneceksen bu siteden Bilişim Teknolojileri/Programlama Temelleri modülünü kullanarak başlamanı öneririm. Haftada 5-15 saat arası zaman ayırırsan 6 ayda çok şey öğrenmiş olursun. Bu arada mümkün olduğunca dil öğrenmek istiyorum demişsin. Zaten herhangi bir programlama dilinde hakimiyet kurduğunda diğerlerine geçtiğinde zorluk çekmiyorsun çünkü mantığını kavramış oluyorsun. Son olarak programlama temelleri modülünü bitirdikten sonra nesne tabanlı programlama modülüne geçiş yapabilirsin ayrıca konuları öğrenirken internetteki örneklere göz atıp yeniden yazmanı öneririm.

Eğer C# öğreneceksen bu siteden Bilişim Teknolojileri/Programlama Temelleri modülünü kullanarak başlamanı öneririm. Haftada 5-15 saat arası zaman ayırırsan 6 ayda çok şey öğrenmiş olursun. Bu arada mümkün olduğunca dil öğrenmek istiyorum demişsin. Zaten herhangi bir programlama dilinde hakimiyet kurduğunda diğerlerine geçtiğinde zorluk çekmiyorsun çünkü mantığını kavramış oluyorsun. Son olarak programlama temelleri modülünü bitirdikten sonra nesne tabanlı programlama modülüne geçiş yapabilirsin ayrıca konuları öğrenirken internetteki örneklere göz atıp yeniden yazmanı öneririm.
Teşekkür ederim hocam, başlarken c# dan Önce udemy üzerinden Mustafa Murat Coşkun'un Python kursu ile mi başlasam? Genel olarak mantığını kavrayıp en kolayla başlamak açısından.

Uzun bir süre boyunca daha öğrenecek zamanım olduğu için rahat bir şekilde başlamak istiyorum ve mümkün olan çoğu dili öğrenmek istiyorum. İlla ki oyun yapmak da değil amacım tam anlamıyla farklı dallarda ve çoğu dili öğrenmek istiyorum, direk olarak c# ile mi başlamalıyım?
yeni başlayacaksan phyton basit sözdizimi ile uygundur. basit bir dildir. tavsiye ederim

edit. mustafa murat coşkun kursuna sahibim. tavsiye ederim.

Teşekkür ederim hocam, başlarken c# dan Önce udemy üzerinden Mustafa Murat Coşkun'un Python kursu ile mi başlasam? Genel olarak mantığını kavrayıp en kolayla başlamak açısından.
Bence C# console applicationa başlamak ile pythona başlamak arasında kolaylık açısından fark yok ama elbette C# ile başlaman şart değil. Senin için nasıl uygunsa onunla başla. Sonuçta başlarda hoşuna gitmeli yoksa bıraktırır valla :D.

Programla Dillerini konuşma dilimize benzetebiliriz. Hepsi aynı şeyi farklı şekillerde anlatmaya yarıyor. Tek farkları bazıları bilgisayarın köken diline yakın olması (Assembler) bazıların da bizim anladığımız bir dilde yazılıp sonradan bilgisayar diline çevrilmesi(c diller gibi). -Hangi Programla dilini- sorusu biraz geniş bir soru. Web ağırlıklı bir temel oturmuş gibisin; PHP MySQLi JavaScript öğrenmeni tavsiye ederim. ASP.net öğrenenler genellikle pişman oluyor. PHP'nin eksik kaldığı bir şeye rastlamadım bazı eksikleri var hal edilebiliyorlar.
Robot dilleri hakkında derin bir bilgim olmadığı için yönlendirmem doğru olmaz.
Bu yaşta başladıysan sana tavsiyem adını duyduğun her programla dilin temelini gör. Derinlemesine öğrenmene gerek yok sadece makineyi anlaman için

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı