TurkishHepiNeyşın34
Hectopat
Zaten şakasına dedim, insanların alaması için illa sonuna "(!)" bunu mu koymam gerekiyor.Her sene ayrı bi' sendrom.
Zaten şakasına dedim, insanların alaması için illa sonuna "(!)" bunu mu koymam gerekiyor.Her sene ayrı bi' sendrom.
Kankam her şeyi boşver, kendine bak. Dil öğrenmeye çalış, kitap oku vs. Yani öyle çok zayıf veya kilolu değilsen kendini beslenme konusunda zorlama. Derslerine iyi çalış, iyi bir lise kazan ki etrafındaki insanlar da düzgün olsun. Çevre her şeydir ancak 12-13 yaşlarında bunları önemsene gerek yok. Kendine bak sen. Ailen tartışır falan kafaya takma hiç.Arkadaşlar 7. sınıfa gidiyorum bizim sınıfı sevmiyorum. Sürekli millete salça olmalar biri kızla oturunca "oooo" yapmalar falan bıktım artık ama bugün 2 çocuk benimle konuştu falan ama bilmiyorum. Hepsi çıkar ilişkisi mahallede de sevdiğim biri yok hele bizim binadakilerin birisiyle aynı sınıftayım onu da sevmiyorum. Bir kız daha var onunla da aynı sınıftayım ama o hep takdir aldı bu sene alamadı ama rahatsız oluyorum. Ben sürekli 2-3 puanla kaçırıyorum ve o kız diye ona bir şey yapmıyorlar ve bunlar sadece bana oluyor bana zarar veren kişiler diğerlerine iyi davranıyorlar hep bana bulaşıyorlar. Dersler zorlaştı gibime geliyor rahat olamıyorum anksiyetem var acaba bunu yapsam dalga geçerler mi gibi şeyler var. Abim ablam benden çok büyük onlar işe gidiyor ben burada tekim ailem arada tartışıyor çok mutsuz oluyorum keşke büyüsem diyorum. Lisede dersler zorlaşıyor ama en azından 11-12. sınıflarda bölüm seçince matematik fen dersleri gidecek ve rahatlayacağım o günleri gerçekten çok istiyorum çünkü kendi kendimi yıpratıyorum. Her gün bilgisayardayım asosyalim ve sadece balık ve kola ile besleniyorum. Bazı şeyleri de yiyorum ama sofraya falan hiç gitmedim. Ne yapacağım? Tavsiye verin.
Bana göre en rahat zamanlar 9 ve 10. sınıftır. Ama unut onu, yok şu zaman rahatlarım falan. Bunlar boş. Giden zaman geri gelmiyor, her sene bir önceki seneyi daha çok arayacaksın. Çünkü daha gençtin. Bizim amacımız hep kendimizi geliştirmek olmalı.Bir şey soracağım da, ileride insanlar çok derdin olacak diyor da mesela 15-18 yaşlarda rahat olamaz mıyım?
Hocam, iyi lise olsun kötü lise olsun her yerde zorbalar var.Kankam her şeyi boşver, kendine bak. Dil öğrenmeye çalış, kitap oku vs. Yani öyle çok zayıf veya kilolu değilsen kendini beslenme konusunda zorlama. Derslerine iyi çalış, iyi bir lise kazan ki etrafındaki insanlar da düzgün olsun. Çevre her şeydir ancak 12-13 yaşlarında bunları önemsene gerek yok. Kendine bak sen. Ailen tartışır falan kafaya takma hiç.
Dediğimi gibi ben senin yerine koyuyorum kendimi, ilk işim dil öğrenmek ve kitaplar okumak olurdu. Sonra da iyi bir liseye gitmek hedefim olurdu. İyi bir liseye gitmek var ya o kadar önemli ki. Lise bitince daha net anladım. Çevren 180 derece değişir, şu an yapacak bir şeyin yok. Otur kendini geliştir.
Bana göre en rahat zamanlar 9 ve 10. sınıftır. Ama unut onu, yok şu zaman rahatlarım falan. Bunlar boş. Giden zaman geri gelmiyor, her sene bir önceki seneyi daha çok arayacaksın. Çünkü daha gençtin. Bizim amacımız hep kendimizi geliştirmek olmalı.
Dostum inan ki dediğimi liseye gidince değil bitince anlayacaksın. Evet dediğin doğru ama o da senin insanlarla başa çıkma becerine bağlı. Ayrıca bırak okulu hayatta bitmiyor o "zorba" denilen tipler. Çevrenin değişmesi için iyi bir lise cidden çok önemli.Hocam, iyi lise olsun kötü lise olsun her yerde zorbalar var.
En azından öz güvenim artardı hocam.
Bu arada LGS'ye de 1 haftadan az kaldı başarılar dilerim senin için.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.