13 yaşında nasıl para kazanırım?

Limit sorununu çözmek için ailemden birinin çalışması gerek diye biliyorum o yüzden onu da halletmem zor olur bizim civardaki iş yerleri çok pinti genel olarak arkadaşlarım günde 30-40 lira alıyor 8-9 saat çalışarak ve ailemden yardım almak da istemiyorum kendim başarmak istiyorum.

Hangi konular hakkında yazabilirim.

Yazılım için belki ablamdan destek alabilirim o robotik kodlama biliyor mesleği gereği.

Al-sat a yaşım yetmiyor diye biliyorum.
İnsan evrimi hakkında yazabilirsin.

Henüz 13 yaşındayım ve LGS öğrencisiyim ders notlarım yüksek sayılabilir düzenli olarak ders çalışıyorum aylık 850 civarı burs alıyorum. Kenarda 2000 lira civarı param var ve hedefim 16000 lira bilgisayar almak. Kendi kendime ailemden destek almadan başarmak istiyorum haftalık 50 lira alıyorum. Ailemden okul için aylık bursumla beraber 1050 lira oluyor 1 aylık gelirim. Normalde sistemi 12 taksitle almak istiyordum fakat kart limitleri yetmiyor o yüzden para kazanmak istiyorum. Fiziksel olarak zayıf biriyim ve pek becerikli değilim elimde 300 liralık masrafı olan bir sistemim var. Eğer 300 liraya onu yaptırsam FX6300 ve R9 270xli bir sistemim oluyor belki buradan bir şeyler çıkar. Şu an hemen almaya gerek yok 1,5 yıl falan sürse de almak istiyorum sonuçta kendime aldığım şey ayrı bir değerli olacak. Sizce ne yapmalıyım şu an?
Borsaya gir ama yaşlı dedelerden tavsiye al.

Yazlık bir yerde değilim maalesef. Bana aylık
200-300 lira lazım hesap satacağım gibi duruyor.

Aylık 200-300 lira ilel 16000 lira biraz zor gibi. Zaten siz o parayı biriktirene kadar enflasyon nedeni ile 1650 bir sistem ancak alırsınız gibi :D. Farklı yollar düşünün bence kendiniz almak istiyorsanız. En azından daha çok kazandıran.

Aylık 200-300 lira ilel 16000 lira biraz zor gibi. Zaten siz o parayı biriktirene kadar enflasyon nedeni ile 1650 bir sistem ancak alırsınız gibi :D. Farklı yollar düşünün bence kendiniz almak istiyorsanız. En azından daha çok kazandıran.

Hayır ekstra olarak 200-300 lira ayrıyeten 1000 lira alıyorum zaten aylık 1300 lira biriktirmeye başlasam 1 yıl da alabilirim belki. Enflasyon için de her parçayı mağazalardan param oldukça almayı düşünüyorum.

Ailenizin yardımı ile info aracı kurumu üzerinden halka arzlara katılabilirsiniz. Yanı sizin üstünüze hesap açabiliyor aileniz reşit olmasanız bile.

Ailem pek uğraşmaz benimle yardım edeceklerini sanmıyorum.

Hayır ekstra olarak 200-300 lira ayrıyeten 1000 lira alıyorum zaten aylık 1300 lira biriktirmeye başlasam 1 yıl da alabilirim belki. Enflasyon için de her parçayı mağazalardan param oldukça almayı düşünüyorum.

Ailem pek uğraşmaz benimle yardım edeceklerini sanmıyorum.

Sadece hesabı açmana yardım etmeleri gerek. Sonrasını siz halledebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı