13 yaşında nerelerde çalışılır?

Aynen uzman dokturun 1000 dolar alamadığı ülkede okul okuyarak bir de para harcasın. Zanatkarlık tarzında meslekleri tanı, gerçekten ilgini çeken gelecekte keyif alarak yapabileceğin ve mutlu olabileceğin bir meslek bulursan üzerine yoğunlaş. Marangozlar, elektrikçiler, bilgisayarcılar, kaportacılar, motor ustaları vs... Devamlı çırak arayan yerlerdir. Buralara sorabilirsin.

Allah aşkına konu sahibi fakir mi? 2. okuyarakta iyi bir maaş alabilir illede Türkiye'de çalışmasına gerek yok 3. 12 yıllık eğitim zorunlu.
13 yaşında bir çocuk nerede çalışabilir ki başka?

Konu sahibi bilgisayarlarla ilgilendiğini söyledi freelance birçok iş var grafik tasarım yazılım geliştirme hatta altına Bitcoin'e bile yatırım yapabilir illede bir yerde çırak olarak bir iş yapmasına gerek yok.

Allah aşkına konu sahibi fakir mi? 2. okuyarakta iyi bir maaş alabilir illede Türkiye'de çalışmasına gerek yok 3. 12 yıllık eğitim zorunlu.
"Evde ders çalış geleceğini garanti altına al şu andan itibaren bir yerlerde başarılı olman ders konusunda geleceğini büyük oranda şekillendirir" yazdığınız için evde ders çalışarak geleceğini garantiye alamayacağını belirtmek istedim. Olay fakirlik falan değil yani.

"Evde ders çalış geleceğini garanti altına al şu andan itibaren bir yerlerde başarılı olman ders konusunda geleceğini büyük oranda şekillendirir" yazdığınız için evde ders çalışarak geleceğini garantiye alamayacağını belirtmek istedim. Olay fakirlik falan değil yani.

Belki yurt dışında çalışır illede buradamı çalışacak hem emin ol bir yolla sadece ders çalışarak iş bulur.

Belki yurt dışında çalışır illede buradamı çalışacak hem emin ol bir yolla sadece ders çalışarak iş bulur.
Marangozluk, elektrik teknikerliği gibi zanaatkar mesleklerle yurtdışına çıkmak çok daha kolay. Örneğin bu mesleklerin hepsi Almanya'nın pozitif liste olarak adlandırılan, çalışma iznini alabilen meslekler.

Çocuk 13 yaşında ve büyük ihtimalle boş yaz günlerini para kazanarak değerlendirmek istiyor, adam gibi düzgünce cevap verin ,4 yaş büyüksünüz diye laf sokup 400 iq olduğunuzu kanıtlamak zorunda değilsiniz.
Ders çalışması daha doğru. Çıraklık hariç bir yerde işe giremez üstelik seneye 8. sınıf öğrencisi olacak ve yıl sonunda sınava girecek. Bu şeyleri düşünmemesini ve LGS'ye odaklanması daha doğru olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı