13 yaşındaki biri kaç kilo dambıl kullanmalı?

goğu

Hectopat
Yaşım 13, kilom 62. Boyum 164, kaç kilo dambıl kullanmalıyım? Ek olarak bir de ne kadar mekik çekmeliyim?

Ben 15 yaşındayım. Beş kilo işimi görüyor sonra on kiloya geçersiniz, mekik olarak da günlük elli çekseniz yeter diye düşünüyorum.

10 kilo ile başladım. Hemen hemen aynı vücut yapısındayız.

Sana bağlı bir durum bu erkenden spor iyidir tabii ki ama şimdilik ağırlık işlerine çok girme derim. Kendi vücut ağırlığınla hareketler yap en azından belli bir süre.

Yaşım 13, kilom 62. Boyum 164, kaç kilo dambıl kullanmalıyım? Ek olarak bir de ne kadar mekik çekmeliyim?
Ben senin yaşındayken, 8 sene önce kaç kaldırdığını hatırlamak epey zor ama, 5-10 arası kaldırıyorumdur. 5-10 arası ideal.

Bence şınav ve barfiks ile yetin. Çünkü dambıl kullanırken yanlış bir hareket yaparak boyunuzun uzamasını durdurma ihtimaliniz var. Ağırlık kaç kilo olursa olsun.

Ben 14 yaşındayım hareketlerime göre değişiyor ağırlıklar.
Mesela
DB Fly 7,5kg-5Kg
DB Row 7,5kg
Lateral Raise 3kg
Shrug 10kg
DB Hammer curl 5kg

Yani 5-10kg takılıyorum. Sen de bu aralıklarda takıl fazla sıkıntı olmaz.

Dostum eğer dambıl alacaksan onun yerine yaşın daha uygun olduğu için barfiks barı alman daha yararlı olur hem boyun da uzar. İlla dambıl diyorsan 5-10 arası kaldırabilirsin.

Antrenörlük öğrencisi olarak, 13 yaşta vücut gelişimi hızla devam ediyor ve tam oturmamış oluyor. Dolayısıyla şimdilerde vücuduna vereceğin bir zarar hayatın boyunca seninle olur. Tavsiyem vücut ağırlığıyla yapılan egzersizlerden şaşmaman. (şınav,barfiks,mekik vs)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…