Ben olsam kafama takmazdim cunku 4-5 yil once pandemi doneminde benim de benzer bir zamanlarim olmustu, o zamanlar daha 15 yaslarimda falandim tabii. Ergenlik zamaninda insanin nazilere vs. bir ilgisi oluyor garip bir sekilde. Nazi propagandalarindaki disiplin ve o schutzstaffel subaylarinin havali uniformalari gercekten cazbediyor insani. Ustune ustluk ben bunlara ilgi duydugum pandemi zamaninda Discord vardi. Pandemi zamaninda Discord sandiginiz kadar guvenli bir yer değildi. Ne oldugu belli olmayan ve kendine "hacker" diye gezinip insanlarin kisisel bilgilerini calmaya calisan insanlardan tutun, bu tur nazileri seven insanlarin bir araya gelip sanal teskilat kurmaya calistiklari sunuculara kadar her şey vardi ve Discord'un o zamanlar bunlara mudahale etmeye gucu mu yetmiyordu yoksa haberi mi yoktu bilmiyorum ama bayağı ozgur bir ortamdi Discord. Su an Discord yasakli oldugu icin cocugunuz Reddit'te takiliyordur. Koluna cizdigi seylere bir bakin, ne olduklarini cozmeye calisin. Eger satanizm vb. seylerle ilgili degil de daha cok nazilere dayanan veya tengrizm ile ilgili seylerse ben sizin yerinizde olsam cok da kafaya takmazdim. Kolundaki seyleri gorunce de sanki alay eder mis gibi gulumser gecirirdim, o kendisi hisseder zaten. Insan olgunlastikca bu nazizm ve aşırı irkci derece milliyetcilik gibi seylerin cok bos seyler oldugunu anlamaya basliyor. Biraz daha olgunlassin yine 3-4 yil sonra cocugunuz buyuk ihtimal fena liberal bir dusunce yapisina sahip oldugu donemine de girecektir. Ki o da tas catlasa birkaç yil suruyor dert etmeyin.
Edit: Reddit'i reddet diye yazmisim
.