13 yaşındaki çocuğun bilgisayarı nasıl uzaktan izlenebilir?

Merhaba benim 13 yaşında bir oğlum var, işteyken oğlum bilgisayarını kullanırken haberi olmadan ekranını izlemek ve kontrol etmek istiyorum.
Maalesef oğlum Reddit platformunda çok takıldığını fark ettim ve davranışlarında bir anormallik olduğunu görüyorum, girdiği şeyleri sormama rağmen söylemiyor çünkü içine kapanık bir çocuk. Ben durum ciddi olmadan önlem almak istiyorum, onun için ne tür bir yazılım yüklesem bilgisayarına ben işteyken o bahsettiğim işlemleri yapabilirim?
Şimdiden yardımı dokunan ve ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim.
Hocam bence bir uzmana danışın. Kendi başınıza bu tarz işler yapmak çok büyük ve kalıcı zararlar verebilir.
Gizli kalmaz hiçbir şey çocuk bunu er geç öğrenecek ve hayatı boyunca kimseye güvenmeyecek belki. En iyi ihtimalle bu olabilir.
Bir psikologa vs. Danışık ne yapabilirim diye.

Merhaba efendim ben genç bir kardeşiniz olarak öncelikle sizi tebrik etmek istiyorum çocuğunuza olan sevginizden dolayı sizin için yapay Zeka'ya sordum fakar ne yazık ki birkaç ebeveyn kontrolü uygulamasından farklı bilgi vermiyor. Fakat araştırdığım kadarıyla Windows için bir spy yazılımı kurarsanız bunu yapabilirsiniz. Ne kadar içine kapanık da olsa benim haddim değil tabii ki fakat önce konuşmanızı tavsiye ederim. Spyrix, mspay, spyagent ve monivisor diye uygulumalara rastladım. Ayrıca herhangi bir bahane ile bilgisayarını alabilirseniz şifresini öğrenmeniz de işinize yarayacaktır diye düşünüyorum. Bu konularda ne yazık ki bilgim yok sadece yabancı kaynaklardan biraz araştırma yapabildim keşke daha fazla yardımcı olabilseydim. Bu uygulamalar hem etik açıdan hem de yasal açıdan sıkıntılı olabilir efendim sadece bilginiz olsun diye yazıyorum en önemli adımın konuşarak ve güven ile kazanalacağını belirtmek istiyorum ben kullanmanızı önermiyorum herhangi bir monitoring programını. Fakat konuşarak artık ebeveyn kontrol uygulamalarından birisini bilgisayarına yüklemeniz gerektiğini açıklarsanız bir şekilde ikna olabilir. Sonuçta evladınızın iyiliğini istiyorsunuz o da konuşmayla anlayacaktır diye düşünüyorum.

Aslında Fortinet cihazı türünde bir kayıt cihazı alsanız kayıt tutabilirsiniz diye düşünüyorum ancak bunların yazılımları falan ücretli oluyordu sanırsam, aslı astarını geçebilir diye düşünüyorum ancak siz yine de bir araştırın derim. Kamera, güvenlik işleri yapan yerlere de sorun isterseniz ev tipi log cihazı hakkında. Pasajı aşırı dağınık yazdığımın farkındayım ancak bu kadar toplayabildim idare edin, üzgünüm.

17 yaşında, yaşça oğlunuza yakın biri olarak diyebilirim ki şu durumda ne kadar yasak koyarsanız o kadar hararetlenecektir bu davranışları. Direkt olarak bilgisayarı ve hesaplarını didik didik edip nelere baktığını saptamanız ve konuşmanız daha uygun olur. Bu yaş gurubunu haberi olmadan izlemek, zorla kontrol etmekten daha yıkıcı bana kalırsa çünkü güven faktörü bitiyor.

Ayrıca nazilerle filan olan ilgisi sağlıklı değil kesinlikle. İnternet onun yaşındaki çocuklar için her şeyi evirip çevirip iyi gösterebiliyor, o yüzden ebeveyn rehberliği önemli. Reddit'ten bilgi edinmek harici uzak durmasını temenni ederim birkaç sene daha. Internetteki en iğrenç, burada söylenmeyecek içeriklerin pek çoğu orada.

Bilgisayarı izleyip çocuğun bunu tespit etmesi sonucunda ileride büyük güven sorunları ve güvenlik sorunları oluşabileceğini düşünüyorum. Çocuğu karşınıza alıp konuşmak en iyisi olacaktır.

Abi DNS servisleri var oradan veya ISS'den çocuklar için belli ayarlar var onları kontrol etmeni öneririm, mesela AdGuard vs Cloudflare'in aile için bir linki var onu bilgisayara veya modeme giriyorsun, sıkıntılı sitelere sokmuyor. ISS içinde güvenli internet olayı var.

Abi DNS servisleri var oradan veya ISS'den çocuklar için belli ayarlar var onları kontrol etmeni öneririm, mesela AdGuard vs Cloudflare'in aile için bir linki var onu bilgisayara veya modeme giriyorsun, sıkıntılı sitelere sokmuyor. ISS içinde güvenli internet olayı var.
O sitelere girecek olan çocuk her şekilde girer hocam çözüm olduğunu düşünmüyorum.

O sitelere girecek olan çocuk her şekilde girer hocam çözüm olduğunu düşünmüyorum.

DNS'i şifrelersen, tek çözüm belki VPN olur. Ben AdGuard'ın özel DNS'ini kullanıyorum VPN ile bile nereyr girip çıktığımı yazıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı