13 yaşındaki çocuğun bilgisayarı nasıl uzaktan izlenebilir?

Davranışlarında genel olarak değişiklik olduğunu fark ettim misal sık sık nazi posterlerini matbaada bastırıp odasında astığını gördüm ve kollarına tükenmez kalemle değişik değişik semboller ve yazılar yazmakta.

Ekranı izlemek yerine Reddit'te takıldığını fark ettiyseniz pişman olana denk bilgisayarı yasaklayın ona bence.

Anladım hocam sağ ol.
Hocam İphone varsa bilgisayara baglayabiliyorsunuz diye biliyorum.

Dikkat etmek gerekir reddit sansürlü bir platform değil karşına +18 değişik içeriklerin çıkması an meselesi hatta insanları seri katil hayranı bile yapıyorlar sonra çocuk psikopati oluyor ve genelde bu tedavisi de zor oluyor biliyorum çocuğunuz ama tatli dil yerine biraz tehditkâr bir dil bilgisayarı isteyin dövün demiyorum sadece biraz sert davranıp gözünü korkutun ve bilgisayarı isteyin.
Ama wannacry kilit ekranı ayıp hocaam

Merhaba benim 13 yaşında bir oğlum var, işteyken oğlum bilgisayarını kullanırken haberi olmadan ekranını izlemek ve kontrol etmek istiyorum.
Maalesef oğlum Reddit platformunda çok takıldığını fark ettim ve davranışlarında bir anormallik olduğunu görüyorum, girdiği şeyleri sormama rağmen söylemiyor çünkü içine kapanık bir çocuk. Ben durum ciddi olmadan önlem almak istiyorum, onun için ne tür bir yazılım yüklesem bilgisayarına ben işteyken o bahsettiğim işlemleri yapabilirim?
Şimdiden yardımı dokunan ve ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim.
Hocam böyle yapmayın bence çocuğunuz olsada bazı özel şeylerine müsade edin bazı şeyleride konuşmanız gerekiyordur. Reddit biraz +18 daha bilgili bir tavır çocuk için daha mantıklı olur.

Ben olsam kafama takmazdim cunku 4-5 yil once pandemi doneminde benim de benzer bir zamanlarim olmustu, o zamanlar daha 15 yaslarimda falandim tabii. Ergenlik zamaninda insanin nazilere vs. bir ilgisi oluyor garip bir sekilde. Nazi propagandalarindaki disiplin ve o schutzstaffel subaylarinin havali uniformalari gercekten cazbediyor insani. Ustune ustluk ben bunlara ilgi duydugum pandemi zamaninda Discord vardi. Pandemi zamaninda Discord sandiginiz kadar guvenli bir yer değildi. Ne oldugu belli olmayan ve kendine "hacker" diye gezinip insanlarin kisisel bilgilerini calmaya calisan insanlardan tutun, bu tur nazileri seven insanlarin bir araya gelip sanal teskilat kurmaya calistiklari sunuculara kadar her şey vardi ve Discord'un o zamanlar bunlara mudahale etmeye gucu mu yetmiyordu yoksa haberi mi yoktu bilmiyorum ama bayağı ozgur bir ortamdi Discord. Su an Discord yasakli oldugu icin cocugunuz Reddit'te takiliyordur. Koluna cizdigi seylere bir bakin, ne olduklarini cozmeye calisin. Eger satanizm vb. seylerle ilgili degil de daha cok nazilere dayanan veya tengrizm ile ilgili seylerse ben sizin yerinizde olsam cok da kafaya takmazdim. Kolundaki seyleri gorunce de sanki alay eder mis gibi gulumser gecirirdim, o kendisi hisseder zaten. Insan olgunlastikca bu nazizm ve aşırı irkci derece milliyetcilik gibi seylerin cok bos seyler oldugunu anlamaya basliyor. Biraz daha olgunlassin yine 3-4 yil sonra cocugunuz buyuk ihtimal fena liberal bir dusunce yapisina sahip oldugu donemine de girecektir. Ki o da tas catlasa birkaç yil suruyor dert etmeyin.

Edit: Reddit'i reddet diye yazmisim :).

Herkesin hayatı aynı değil. Aynı şeyleri yaşamıyorlar. Son zamanlarda olan cinayet ve saldırılar gibi kendini saçma şeylere de kaptırabilir. Gelip geçici şeyler yaşamıyor da olabilir.

Konu sahibi nedense çok paranoyak olmuş, Son olaylar yüzünden çocuk'ta gidip millete zarar vermez.
Bu yaşta çocuğu salmak lazım babasının ne düşündüğünü biliyorum ama okullarda bu muhabbetlerin misli oluyor çok takmayacak.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı