Çok mutlu olurum çünkü baktim biraz güvenemedim en mantıklısı söylediğiniz yöntem. Garanti konusu düşündürüyor burada en azından muhatabım var ama dediğiniz gibi güvenilir yer varsa mutlaka değerlendireceğim.
İlk satıcı bu. Uzun zamandır benzer ürünü gördüm. Anladığım kadarıyla elinde epey stok var. Resimlerden ürün Türkiye ürünü gibi görünüyor (klavye)
Şu ürününün 18' 5080 Scar ile farkı yok (fiyat farkına göre)
2024 modelde Vapor chamber yok (ama soğutması güzel) 2025 Scar var. 2025 vidasız yükseltme 2024 yok
Yanlış hatırlamıyorsam birebir aynı panel kullanıyor (2000 küsur karartma bölgeleri)
4090 performansını bahsetmeye gerek yok. Sahte FPS dışında sentetik testlerde 5080'den biraz daha iyi.
Scar 18 paneli bu
0.0.0.0 - Please verify yourself to continue
En detaylı ve teknik incelemesi bu.
İyi incelemele
Yeryüzünde bulunabilir en detaylı ürün incelemeleri yapan kişi(birebir aynı model)
Pek gerekli değil ama kabaca Titan farkı (sözde en iyi bilgisayar olduğu için karşılaştırma bu model üzerine. Titan açık ara iyi olduğu yer %1 performansı)
Scar 18 için tonlarca yazılı ya da video kaynak bulabilirsiniz. En önemlileri paylaştım.
Türkiye pazarında sadece 2 adet üründe MiniLED var. Kutu üzerinden bakmanı tavsiye ederim.
ROG STRIX Scar 18 (2024) g834.
G834JYR-R6101W-Gaming
ROG STRIX Scar 18 (2024) g834.
G834JYR-R6019W
Scar için
1: Kesinlikle satıcıyı tanımıyorum. Tüm inceleme, alışveriş test yüz yüze yapmanızı tavsiye ederim
2: İade (1 hafta, ay.) Garanti firması ve türü, ürünün adınıza olduğunun ispatı(satış sözleşmesi gibi) bilmeden/anlaşmadan ürünü almayın
3: Ürünü a-Z detaylı inceleyin. Yukarıdaki video da her şey belli zaten (CPU, GPU, RAM, özellikle panel kodu)
4: Daha önce benzer modeller için satıcı soruya "sıfır kapalı ürün" yazmıştı. Teyit etmenizi öneririm
5: Scar için bildiğim en büyük risk coil whine. Şiddete göre asla sorun değil. Bazı kişiler kendileri cw yaratırken (kafalarından) bazı kişiler sesi abartıyor. Bazı kişiler gerçekten şiddetli yaşayabilir. ASUS özellikle 2023 yılına göre "2024" daha sorunsuzdu(Rusya için.) ASUS için cw gerçekten biraz kronik. Giriş seviyesi 2 adet Vivobook kullandım. İki üründe de vardı.
İkinci ürün Legion 7 Pro 4090.
Türkiye'den arkadaşım 1 yıldan uzun zamandır aktif kullanıyor. Hiç şikayeti yok. Tank gibi ürün demek gerçekten yanlış olmaz.
Yine kanalda saatlerce aynı ürünün incelemesi, Legion 9 karşılaştırması, OC, UV videoları var. Bunun için yazılı kaynak paylaşmıyorum. 5 dk da yüzlerce içerik bulursunuz. Tek kusuru saçma şekilde %100sRGB paneli. Keşke %100 DCI-P3 olsaydı dediğim ürün.
Ve günün yıldızı (belirli şartlarda)
OLED ekranı, muhteşem yapı kalitesi, güzel soğutma sistemi öne çıkıyor. Cw yine şans işi. Ürün Türkiye mi emin değilim. Garanti konusu bu ürün için çok önemli. Özellikle sormanızı tavsiye ederim. Blade geçen yıl resmi olarak yurda girdi. Forumda hatırladığım fazlasıyla kullanıcısı var.
Blade 18' 4080 adamlar 90k beleş fiyata kadar sattı.
İndirim konusu açmıştım dilerseniz paylaşırım.
Servisi Türkiye de hatırladığım kadarıyla Bilkom. Kalitesini bilmiyorum. Bu yüzden biraz riskli seçenek.
Blade diğer iki ürüne göre biraz hafif siklet desem yanlış olmaz. Kabaca %5-10 performans farkı olacaktır. Bunun yanında esaslı soğutma sistemi (Vapor yine) birinci sınıf işçilik ürünü kasa yapısı, Slim sayılır boyutu ile göze çarpıyor.
Son ve bonus ürün
Neredeyse 2023 Legion ile tamamen aynı. Paneli çok daha iyi. İşlemci farkı pek yok. Pazarlıkla alınabilir. 20 ay Türkiye garantili
Tekrar özetlemek gerekirse hocam
Uygun şartlarda(garanti, iade), uygun fiyata şu ürünler 5000 serisini aratmaz ve dahi daha kaliteli, daha performanslı ürün. Kaynakları iyi araştırarak, sağlam pazarlıkla, başınızı ağrıtmayacak garantili ürün satın alabilirsiniz.
Kaynak konusunda elimden geldiğince destek olurum. Gizmo kanalında yukarıdaki ürünlerin incelemesini bulabilirsiniz (aynı ya da çok benzer-GPU, CPU farkı gibi )