130.000₺ Wi-Fi 7 olan laptop önerisi

Dostum bayağı bilgili gorun.

Dostum o zaman soyle sorayım 100k ve 130k bandında hangi cihazları önerirsin oyun icin bakıyorum bende arkadaşta. Al sorunsuz kullanırsın ekranı iyidir diyeceğin cihaz hangisi sanırım 5070 Ti veya 5080 oyun icin yeterli olacaktır ama yok olmaz illa da şunu alın diyeceğin cihaz var mi?

Türkiye piyasasını şu anda pek takip etmiyorum hocam. Malum foruma bile zor giriyorum aylardır. Ama özellikle söylemek istediğim şey ASUS tarafında 100k sonra bence "Scar" bakılmalı. Kasa yine plastik. Biraz daha yüksek TDP ve özellikle MiniLED paneli var. Özellikle ASUS ROG tarafında bence "AMD" satın almayın. Kırpılmış ürün(Vapor chamber yok, CPU sıvı metal yok, vidasız yükseltme olanağı bile yok)soğutması kötü. "uygun" fiyata Scar sizi üzmez. Lenovo Legion iyi fiyata her zaman tercih edebilirsiniz. Hem yapı kalitesi, hem BIOS (MSI kadar olmasa da çok detaylı ve özgür), tartışmasız en iyi yazılım, globalde iyi servis desteği (Türkiye net bilmiyorum), piyasadaki en iyi OLED panel,
Ben Türkiye de yaşasaydım ikinci el, (satıcı söylediğine göre sıfır) garantili 4090 satın alır keyfime bakardım. 90k Lenovo, 115k Scar 18 MiniLED (2000 bölgeli karartma!) satın alırım.

Türkiye piyasasını şu anda pek takip etmiyorum hocam. Malum foruma bile zor giriyorum aylardır. Ama özellikle söylemek istediğim şey ASUS tarafında 100k sonra bence "Scar" bakılmalı. Kasa yine plastik. Biraz daha yüksek TDP ve özellikle MiniLED paneli var. Özellikle ASUS ROG tarafında bence "AMD" satın almayın. Kırpılmış ürün(Vapor chamber yok, CPU sıvı metal yok, vidasız yükseltme olanağı bile yok)soğutması kötü. "uygun" fiyata Scar sizi üzmez. Lenovo Legion iyi fiyata her zaman tercih edebilirsiniz. Hem yapı kalitesi, hem BIOS (MSI kadar olmasa da çok detaylı ve özgür), tartışmasız en iyi yazılım, globalde iyi servis desteği (Türkiye net bilmiyorum), piyasadaki en iyi OLED panel,
Ben Türkiye de yaşasaydım ikinci el, (satıcı söylediğine göre sıfır) garantili 4090 satın alır keyfime bakardım. 90k Lenovo, 115k Scar 18 MiniLED (2000 bölgeli karartma!) satın alırım.
Tr de 2. El alınmaz hocam yoksa dediğin çok mantıklı bence 4080 de bakıyorum güzel cihazlar var 0 olarak denk getirmek lazim

@Legender0764 Dostum selamlar tekrardan uzun zaman sonra seni burada görmek güzel.
Aslında Gigabyte Aorus cihazımdan oldukça memnundum fakat sonrasında batarya problemi nedeniyle DOA raporu ve sonrasında tedarik edilememesi durumundan ücret iadesi aldım.

MSI tarafında daha önce kullandım çok tatmin etmedi. Katanası , Thin' i vs.
DeLL G16 7630 serüvenim oldu malum her şeyiyle kanser bir cihazdı.
Ondan önce Asus ROG serileri kullandım belli başlı saçma sapan kronik CW, watt dengesizliği resetleme sorunları, mavi ekranlar aldım onu da THH vs. ile zor bela çözerek iade ettim.
Sonrasında HP Victus'lara girdim sensör sorunları, bataryada cihazın nazıyla tribiyle uğraşma, kararsız FPS dropları vs. hep özetle bir sorun yaşadım.

Şu an Asus Scar serisi 5080 ve Legion 7 Pro 5080 serisi 275 HX ' li işlemcili olan modellere bakıyorum.
Muadil düzgün bir ürün bulamazsam bu üstte yer alan ürünlerden birini alacağım ya da bildiğim cihazdan devam edeceğim.

Gigabyte Aorus Master 16 BYH... 5080' li...
Bu da OLED, Windows 11 Pro veriyor en azından , tek sıkıntı İngilizce Klavye ' satıcı Amazon...

Gerçekten neresinden tutsam hep bir yerden elimde kalıyor.
Beynim o kadar kazan oldu ki tüm gün belki 50 tane ürüne baktım, neye mi karar verdim ?

Her bir üründe ciddi anlamda belli başlı sorunlar var, sorunsuz hiç bir ürün yok..
Besmele çekip bir tane alacağım, artık sonu ne olur yaşayıp göreceğiz. :)

@Legender0764 dostum selamlar tekrardan uzun zaman sonra seni burada görmek güzel.
Aslında Gigabyte Aorus cihazımdan oldukça memnundum fakat sonrasında batarya problemi nedeniyle doa raporu ve sonrasında tedarik edilememesi durumundan ücret iadesi aldım.

MSI tarafında daha önce kullandım çok tatmin etmedi. Katana'sı, Thin'i vs.
Dell G16 7630 serüvenim oldu malum her şeyiyle kanser bir cihazdı.
Ondan önce ASUS ROG serileri kullandım belli başlı saçma sapan kronik cw, watt dengesizliği resetleme sorunları, mavi ekranlar aldım onu da THH vs. ile zor bela çözerek iade ettim.
Sonrasında HP Victus'lara girdim sensör sorunları, bataryada cihazın nazıyla tribiyle uğraşma, kararsız FPS dropları vs. hep özetle bir sorun yaşadım.

Şu an ASUS Scar serisi 5080 ve Legion 7 Pro 5080 serisi 275 HX'li işlemcili olan modellere bakıyorum.
Muadil düzgün bir ürün bulamazsam bu üstte yer alan ürünlerden birini alacağım ya da bildiğim cihazdan devam edeceğim.

Gigabyte Aorus Master 16 byh... 5080'li...
Bu da OLED, Windows 11 Pro veriyor en azından, tek sıkıntı İngilizce klavye ' satıcı Amazon...

Gerçekten neresinden tutsam hep bir yerden elimde kalıyor.
Beynim o kadar kazan oldu ki tüm gün belki 50 tane ürüne baktım, neye mi karar verdim?

Her bir üründe ciddi anlamda belli başlı sorunlar var, sorunsuz hiçbir ürün yok.
Besmele çekip bir tane alacağım, artık sonu ne olur yaşayıp göreceğiz. :)

Hocam ne çok model kullanmışsınız. Aorus yaşadığınız sorun çok garip. Sağlık olsun.
Aorus Master için İngilizce olmasını ve 5 kuruşluk Windows olmasını geçtim o fiyata asla almayın. 2023/2024 mükemmel metal kasa, 175W 4090 17'3 çok ince ve hafif kasaya 4fan+Vapor ile sığdıran insanlar ne olduysa Master da ASUS gibi plastiğe döndü. Kötü değil ama eski kasaya göre iyi de değil. Kullandığınız 16X çok benzer kasa. Bence tek olumlu yanı OLED olması. MediaMarkt ve vatan sıkı takip edip Legion satın almaya bakın. Fazlasıyla incelemesi var. Yine de kaynak isterseniz paylaşırım. Umarım güzel bir ürüne kavuşursunuz.

Hocam valla satıcılarla görüşüyorum Legion üzerinden yakın zamanda bir indirim gelir mi diye aralıklarla geliyor takip edin diyor acaba ne kadar süre beklerim kestirmek çok güç.
Dediğiniz gibi RTX 4 serisi cihazlar donanım ve kasa anlamında yeni nesillere nazaran daha kaliteli ama 5 Serisinde olan DLSS vb. şeylerden mahrum kalmakta istemiyorum.
Legionları beklemek en doğru tercih umarım denk gelirim diğer türlü alıp geçeceğim artık yapacak bir şey yok gibi duruyor...

Hocam aldım 149.999 ₺
Satıcı Trendyol
Peşin fiyatına 12 Ay Taksit.

@Legender0764 @Qleatha

Umarım sorun yaşamam artık...

Dosya Ekleri

• Screenshot_20251118_225559_trendyol_com_MainActivity_edit_398118695161045.jpg
    Screenshot_20251118_225559_trendyol_com_MainActivity_edit_398118695161045.jpg
    52,9 KB · Görüntüleme: 11
Son düzenleme:
Hocam vallahi satıcılarla görüşüyorum Legion üzerinden yakın zamanda bir indirim gelir mi diye aralıklarla geliyor takip edin diyor acaba ne kadar süre beklerim kestirmek çok güç.
Dediğiniz gibi RTX 4 serisi cihazlar donanım ve kasa anlamında yeni nesillere nazaran daha kaliteli ama 5 serisinde olan DLSS vb. şeylerden mahrum kalmakta istemiyorum.
Legion'ları beklemek en doğru tercih umarım denk gelirim diğer türlü alıp geçeceğim artık yapacak bir şey yok gibi duruyor...

Hocam aldım 149.999 ₺
Satıcı Trendyol.
Peşin fiyatına 12 ay taksit.

@Legender0764 @Qleatha

Hocam öncelikle hayırlı olsun. Size uzun yıllar hizmet etsin. Bence taksit seçeneği ile birlikte harika seçim.

İncelemelere göz atmak isterseniz

Keyifli ve en detaylı inceleme
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yüzeysel ama iyi.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

5090 model

Hocam valla satıcılarla görüşüyorum Legion üzerinden yakın zamanda bir indirim gelir mi diye aralıklarla geliyor takip edin diyor acaba ne kadar süre beklerim kestirmek çok güç.
Dediğiniz gibi RTX 4 serisi cihazlar donanım ve kasa anlamında yeni nesillere nazaran daha kaliteli ama 5 Serisinde olan DLSS vb. şeylerden mahrum kalmakta istemiyorum.
Legionları beklemek en doğru tercih umarım denk gelirim diğer türlü alıp geçeceğim artık yapacak bir şey yok gibi duruyor...

Hocam aldım 149.999 ₺
Satıcı Trendyol
Peşin fiyatına 12 Ay Taksit.

@Legender0764 @Qleatha

Hayırlı olsun dostum pişman olmazsın 16 ekran oled daha iyi cihaz yok piyasada. Dediğimiz gibi gerisi kısmet. Benim butce el verse bende alırdım bu rakama en azından kafan rahat olur aklında kalacak başka cihaz olmaz.

İnşallah sorunsuz gelir 12 taksit olması da çok iyiymiş dostum geri dönüşlerini bekliyorum eğer çok çok çok iyiyse bende iade edip onun icin beklemeye geçebilirim =)

Hayırlı olsun dostum pişman olmazsın 16 ekran oled daha iyi cihaz yok piyasada. Dediğimiz gibi gerisi kısmet. Benim butce el verse bende alırdım bu rakama en azından kafan rahat olur aklında kalacak başka cihaz olmaz.

İnşallah sorunsuz gelir 12 taksit olması da çok iyiymiş dostum geri dönüşlerini bekliyorum eğer çok çok çok iyiyse bende iade edip onun icin beklemeye geçebilirim =)
Eyvallah dostum teşekkür ederim, valla çıkmayacaktım o rakamlara fakat 10-20 bin vermeyip sonra o paranın kat kat çilesini çekerdim eminim, bu olsun istemiyorum artık.

Hangi laptop tercih ettiysem hepsinde bir sorun yaşadım istisnasız.
Son ürünü ben almış oldum Trendyol'da.
Hepsiburada satıcısı 159 K ' ya veriyordu,
Satıcı Trendyol olacak şekilde Trendyolda 149.999'a aldım ( 12 taksit vade farksız Misss gibi )
Çok düşünsem kesin biri alırdı bir de onun pişmanlığını yaşardım :)

Bakalım ürün gelsin zaten direkt kullanmaya başlayacağım.
Tüm mouse klavye ekipmanlarını, kulaklık, monitör vs. yineledim sıfırdan bir setup kurdum bakalım.

Umarım memnun kalırım
Darısı başına.
:)

O fark oled icin bile ödenir hayırlı olsun aldığın cihazdan daha iyisi yok yanında tornavida seti yolluyorlar rahatça sokup takip ram ssd yükseltmen icin emin ol o bile değer bu farka.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı