130.000₺ Wi-Fi 7 olan laptop önerisi

Akil vermek gibi olmasın ama oled konusuna dikkat et dostum bazı uygulama ve yapılması gerekenler varmış ekran yanmasını önlemek icin siyah ekran arkaplan 3 saatte bir dinlendirme vs gibi

Akil vermek gibi olmasın ama oled konusuna dikkat et dostum bazı uygulama ve yapılması gerekenler varmış ekran yanmasını önlemek icin siyah ekran arkaplan 3 saatte bir dinlendirme vs gibi
Estğf.
Evet hocam vakıfım duruma, OLED Tv var.
Odanın nem seviyesine kadar dikkat ediyorum, yine de hatırlattığın için teşekkürler.

2021 yılından beri Gigabyte Aero 4K 60Hz OLED laptop kullandım. Panel(Samsung) 2019 teknolojisi.(OLED care vs yok) aldığım günden beri hiç sıkıntı yaşamadım. İlk zamanlar titiz davrandım. %50-70 parlaklık, siyah tema şu bu. Sonra 2(2022 Ağustos'ya da ekim, 2024) kez mağazada ölçüm yaptırdım (nit ve renk değerleri için) hiçbir sorun yaşamadım. Ne nit azaldı ne kalibre renkler gitti. Her gün günübirlik en az 7-8 saat ağır yük altında kullandım.( oyun, iş.) +- en az 9 bin saat yakın!
Bu yıl istemeyerek kuzenime sattım 4 aydır kendisi kullanıyor hala sorun yok. Kısacası yeni modellerde sorun yaşamanız çok düşük şans. Yeni OLED care desteği, üst seviye üretim süreci (Samsung) OLED doğası gereği elbette nit azalacak ve yavaş yavaş panel ölecek. 3 yıl çalışsa bile (çoğu firma zaten en az 3 yıl ömür biçiyor) buna değer. Kendiniz aynı paneli yaklaşık 100/120$ satın alırsınız. Emin olmamakla birlikte bildiğim kadarıyla panel değişimi sonrası bazı işlevler kullanılmaz hale gelebilir ( G-SYNC gibi)
OLED deneyiminiz olduğu için diğer ekranlarla farkı açıklamaya gerek yok lakin bu üründe ki OLED gerçekten çok özel. Renkler çok sağlam kalibre edilmiş (mat olmayan bence en iyi seçenek) muhteşem HDR performansı(VESA 1000) anlık karelerde 1000NIT görürsünüz. Kabaca ortalama 600nit HDR performansı alırsınız. Benim üründe bile HDR 400 olduğu halde, HDR da 480 nit+-, HDR anlık 560+(HDR profile göre)
Yine uzun yazı oldu kusura bakmayın 😂

Estğf.
Evet hocam vakıfım duruma, OLED Tv var.
Odanın nem seviyesine kadar dikkat ediyorum, yine de
Benim cihaz geldi hocam bunda da sabah gündüz gozu ile belli olan hafif ışık sizmasi ve ips glow mevcut. Cihaza 100k verip de bunu yaşamak üzüyor ne yazık ki bende iade edip oled ekrana yonelecegim oynadığım sadece oyun bu kadar para veriyoruz kusursuz deneyim yaşamak hakkımız. Görselleri paylaşıyorum perde açık çektim fotoları akşam tahmin bile edemiyorum.

Dosya Ekleri

• 20251119_145824.jpg
    20251119_145824.jpg
    148,2 KB · Görüntüleme: 5
  • 20251119_145820.jpg
    20251119_145820.jpg
    140,6 KB · Görüntüleme: 12
  • 20251119_145810.jpg
    20251119_145810.jpg
    141,9 KB · Görüntüleme: 5
  • 20251119_145807.jpg
    20251119_145807.jpg
    131 KB · Görüntüleme: 6
Benim cihaz geldi hocam bunda da sabah gündüz gozu ile belli olan hafif ışık sizmasi ve IPS glow mevcut. Cihaza 100k verip de bunu yaşamak üzüyor ne yazık ki bende iade edip OLED ekrana yonelecegim oynadığım sadece oyun bu kadar para veriyoruz kusursuz deneyim yaşamak hakkımız. Görselleri paylaşıyorum perde açık çektim fotoları akşam tahmin bile edemiyorum.

Bundan kaçışınız yok hocam. Doğası gereği IPS panelde bu her zaman yaşanır. Ölü piksel yoksa pek dert değil. Sizdeki glow tam ekran göremediğim(fotoğraf açamıyorum) için bir şey diyemem ama normal gibi duruyor. Biraz şansa duruma göre değişir. MiniLED(IPS) dahi alsanız programın arayüzü kötüyse aynı sorun yaşarsınız. Opsiyonlu 2000 bölge karartmalı(Scar gibi) bilgisayarda OLED kadar olmasa bile sorun yaşanmaz. Tamamen net siyah panel görürsünüz. Bu yüzden OLED en iyi tercih. Bu fiyata çıkmak istemezseniz sarısitedeki ürünlere şiddetle bakmanızı tavsiye ederim.
Örnek olarak canavar gibi Blade 16 OLED 4090 14900HX 115k ürün yurt dışı olabilir.(emin değilim)
118k için 14900HX 4090 18' MiniLED Scar 18 ya da Legion 7 4080/90 var. 5000 serisi atamazsınız. 5070 Ti fiyatına taş gibi 4090.
Gerçekten gidip görerek, test ederek, iade, garanti anlaşarak satın alabileceğiniz şahane ürünler var.
İsterseniz kaynak, ürün linki paylaşırım. Yanlış anlamayın hiçbir satıcıyı tanımıyorum. Bir beklentim de yok. Döküntü ürünlere Türkiye de çılgınca para vermek beni çıldırtıyor.

Çok mutlu olurum çünkü baktim biraz güvenemedim en mantıklısı söylediğiniz yöntem. Garanti konusu düşündürüyor burada en azından muhatabım var ama Dediğiniz gibi güvenilir yer varsa mutlaka değerlendireceğim.

Valla bu ışık sızmaları baştan sona dert....
@Qleatha o kadar para verip saçma sapan bir panel kullanmak diyeceğim ama o paneller hep öyle..
OLED geçme sebeplerimden biri aslında bu meselelerden uzaklaşmaktı...
Bakalım bana gelecek olan ürün nasıl gelecek hala '' Sipariş Hazırlanıyor '' aşamasında. :)
Sabırsızlanıyorum..

Valla bu ışık sızmaları baştan sona dert....
@Qleatha o kadar para verip saçma sapan bir panel kullanmak diyeceğim ama o paneller hep öyle..
OLED geçme sebeplerimden biri aslında bu meselelerden uzaklaşmaktı...
Bakalım bana gelecek olan ürün nasıl gelecek hala '' Sipariş Hazırlanıyor '' aşamasında. :)
Sabırsızlanıyorum..
Sanırım bende sizin ürüne doğru gideceğim bir süre indirim takip edeceğim şu ışık sizmasi rahatsız etmedi ama vector 18 de hem daha fazla sızıntı hemde glow vardi siyah ekranda az önce ufak bir test yaptim aksam tekrar bakacagim.

Çok mutlu olurum çünkü baktim biraz güvenemedim en mantıklısı söylediğiniz yöntem. Garanti konusu düşündürüyor burada en azından muhatabım var ama dediğiniz gibi güvenilir yer varsa mutlaka değerlendireceğim.

İlk satıcı bu. Uzun zamandır benzer ürünü gördüm. Anladığım kadarıyla elinde epey stok var. Resimlerden ürün Türkiye ürünü gibi görünüyor (klavye)
Şu ürününün 18' 5080 Scar ile farkı yok (fiyat farkına göre)
2024 modelde Vapor chamber yok (ama soğutması güzel) 2025 Scar var. 2025 vidasız yükseltme 2024 yok
Yanlış hatırlamıyorsam birebir aynı panel kullanıyor (2000 küsur karartma bölgeleri)
4090 performansını bahsetmeye gerek yok. Sahte FPS dışında sentetik testlerde 5080'den biraz daha iyi.
Scar 18 paneli bu 0.0.0.0 - Please verify yourself to continue

En detaylı ve teknik incelemesi bu.

İyi incelemele

Yeryüzünde bulunabilir en detaylı ürün incelemeleri yapan kişi(birebir aynı model)
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Pek gerekli değil ama kabaca Titan farkı (sözde en iyi bilgisayar olduğu için karşılaştırma bu model üzerine. Titan açık ara iyi olduğu yer %1 performansı)
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Scar 18 için tonlarca yazılı ya da video kaynak bulabilirsiniz. En önemlileri paylaştım.
Türkiye pazarında sadece 2 adet üründe MiniLED var. Kutu üzerinden bakmanı tavsiye ederim.
ROG STRIX Scar 18 (2024) g834.
G834JYR-R6101W-Gaming

ROG STRIX Scar 18 (2024) g834.
G834JYR-R6019W

Scar için
1: Kesinlikle satıcıyı tanımıyorum. Tüm inceleme, alışveriş test yüz yüze yapmanızı tavsiye ederim
2: İade (1 hafta, ay.) Garanti firması ve türü, ürünün adınıza olduğunun ispatı(satış sözleşmesi gibi) bilmeden/anlaşmadan ürünü almayın
3: Ürünü a-Z detaylı inceleyin. Yukarıdaki video da her şey belli zaten (CPU, GPU, RAM, özellikle panel kodu)
4: Daha önce benzer modeller için satıcı soruya "sıfır kapalı ürün" yazmıştı. Teyit etmenizi öneririm
5: Scar için bildiğim en büyük risk coil whine. Şiddete göre asla sorun değil. Bazı kişiler kendileri cw yaratırken (kafalarından) bazı kişiler sesi abartıyor. Bazı kişiler gerçekten şiddetli yaşayabilir. ASUS özellikle 2023 yılına göre "2024" daha sorunsuzdu(Rusya için.) ASUS için cw gerçekten biraz kronik. Giriş seviyesi 2 adet Vivobook kullandım. İki üründe de vardı.

İkinci ürün Legion 7 Pro 4090.
Türkiye'den arkadaşım 1 yıldan uzun zamandır aktif kullanıyor. Hiç şikayeti yok. Tank gibi ürün demek gerçekten yanlış olmaz.
Yine kanalda saatlerce aynı ürünün incelemesi, Legion 9 karşılaştırması, OC, UV videoları var. Bunun için yazılı kaynak paylaşmıyorum. 5 dk da yüzlerce içerik bulursunuz. Tek kusuru saçma şekilde %100sRGB paneli. Keşke %100 DCI-P3 olsaydı dediğim ürün.

Ve günün yıldızı (belirli şartlarda)

OLED ekranı, muhteşem yapı kalitesi, güzel soğutma sistemi öne çıkıyor. Cw yine şans işi. Ürün Türkiye mi emin değilim. Garanti konusu bu ürün için çok önemli. Özellikle sormanızı tavsiye ederim. Blade geçen yıl resmi olarak yurda girdi. Forumda hatırladığım fazlasıyla kullanıcısı var.
Blade 18' 4080 adamlar 90k beleş fiyata kadar sattı.
İndirim konusu açmıştım dilerseniz paylaşırım.
Servisi Türkiye de hatırladığım kadarıyla Bilkom. Kalitesini bilmiyorum. Bu yüzden biraz riskli seçenek.

Blade diğer iki ürüne göre biraz hafif siklet desem yanlış olmaz. Kabaca %5-10 performans farkı olacaktır. Bunun yanında esaslı soğutma sistemi (Vapor yine) birinci sınıf işçilik ürünü kasa yapısı, Slim sayılır boyutu ile göze çarpıyor.

Son ve bonus ürün

Neredeyse 2023 Legion ile tamamen aynı. Paneli çok daha iyi. İşlemci farkı pek yok. Pazarlıkla alınabilir. 20 ay Türkiye garantili

Tekrar özetlemek gerekirse hocam
Uygun şartlarda(garanti, iade), uygun fiyata şu ürünler 5000 serisini aratmaz ve dahi daha kaliteli, daha performanslı ürün. Kaynakları iyi araştırarak, sağlam pazarlıkla, başınızı ağrıtmayacak garantili ürün satın alabilirsiniz.

Kaynak konusunda elimden geldiğince destek olurum. Gizmo kanalında yukarıdaki ürünlerin incelemesini bulabilirsiniz (aynı ya da çok benzer-GPU, CPU farkı gibi )

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı