1300-1400 TL Civarında Büyük Ekranlı Telefon Önerisi

Egemen

Kilopat
Katılım
28 Ağustos 2011
Mesajlar
8.856
Makaleler
1
Çözümler
10
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Doktor
Kız arkadaşım için telefon arıyoruz. Büyük ekran olmasını istiyoruz. 5.5" den daha büyük olursa iyi olur. Telefon internetten alınmayacak. Samsung marka düşünmüyorum. Tablet telefon bakmayı da düşündüm ancak istediğim özelliklerde güzel bir tablet telefon bulamadım.

Almayı düşündüğümüz model : Xperia T2 Ultra Özellikleri | 6 inç Dokunmatik Ekran - Sony Smartphones (Turkey)

Performans olarak düşük kalıyor biliyorum ancak gerekli ayarları yapacağım. Yaptığım araştırmalara göre 10 saatten fazla ekran açık gibi inanılmaz bir pil ömrü var.

LG G2'ye biliyorum zaten. Ancak malzeme kalitesi olarak hiç beğenmedik. Almayı düşünmüyoruz.

Butün bunlar düşünüldüğünde sizlerin bildiği daha iyi bir seçenek var mı ?
 
T2 Ultra ayarla bile kurtulmaz öyle diyim:) Bazı yerler 1450 liraya paralel ithalat Xperia Z Ultra satıyor. Fiyat yaklaşık 1450-1500 Lira. Bir araştır derim.
 
Son düzenleme:
Bende samsung tavsiye etmem ama note 2 kullanıcısı olarak bi sorunla karşılaşmadım yani sadece note 2 tavsiyemdir bide alacaksan android al kesinlikle:D
 
Oyun performansı beklemediğimiz için halleder gibi düşünüyorum. Slaytları güzel şekilde açsa yeter bizim için. Performansı arttıracak ne varsa uygulayacağım. İstediğimiz amaç için yeterli olur herhalde.

Lumia modellerine baktık da almayı istemedi. Note serisine mi yönelsek diye düşündük ancak düştüğü zaman dayansın istiyorum. Samsung telefonlar ufak darbede bırakıyor kendini. Malzeme kalitesi yönünden bizi uzak tutacak durumda Samsung.

Z Ultra baktık. Çok büyük bir cihaz. Üstelik şarj olarak T2 Ultra'nın yarısı kadar gidiyor. Elde tutması bile zor olduğu için eledik.
 
Aslında ekran konusunda Samsung başarılı. Gorilla Glass ekrana sahip telefonlara bakarsan özellikle yeni çıkanlara sağlam olduğunu görürsün. Düşünce hasar almıyacak diye bir şart yok her telefon alır :). Önemli olan dikkatli kullanmak.
 
Samsung'da yaşanan sorunları, malzeme kalitesi sorununu gözlerimle gördüğüm için elim varmıyor. Gorilla Glass fayda etmiyor. :) Elinden şöyle bir düşürdü bizim arkadaş çat diye çatladı ekran. Dikkatli kullanmak lazım tabii ama sorunlarla uğraşmak istemiyoruz. Bu bütçe için tehlikeli özellikle. Aldığımız Samsung telefonlar birkaç ay içinde servis görebilir. Note 2 biraz daha kaliteli olsaydı belki olabilirdi.

Lumia modelleri güzel de büyük ekranlı 1520 ve 930 var. Onların da fiyatları belli. :) Seçenek dışı kalıyor otomatik olarak Windows Phone.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı