1300 tl sistem önerisi

• Konuyu başlatan Musab Karagülle
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 46
  • Görüntüleme 3.882
Bilmediğimden soruyorum ram 1600 Mhz ile 1866 Mhz arasında çok fark var mı? Tek modül 4gb alıp sonradan eklemek istiyorum. Sanırım vatanda tek modül 1866 Mhz yok.

APU yüksek frekans ve yüksek değer belleğe ihtiyaç duyar. O yüzden 8GB seçtim. Eğer 2133MHz modelleri stokta olsaydı onu seçerdim.

Oğulcan20 hocam bi sorum var benim anlamadığım bişey var apu sistem istenmiş burada, fakat şimdi şöyle düşünürsek 7850k işlemci yerine aynı fiyata fx6300 ve hd7790 alsa bu kişi performans konusunda oyunda daha iyi sonuçlar almaz mı? Sadece merakımdan soruyorum! 7850k nın içindeki grafik birimi özelliklerine bakarsak ve hd7790 ile karşılaştırırsak, texture doldurması olsun pixel doldurması olsun gpu işlemci hızı olsun arada bayağı bi fark var hemde 7850k gddr3 bant genişliğinde. gddr5 kart seçimi varken yanlış olmuyormu. İleride yükseltilir 7850k sisteme bi ekran kartı alırız olur biter fakat zaten ekran kartı alacaksak apu sistemin bir anlamı kalıyormu.

Ekleme: Tartışma amaçlı değil şuana kadar ekran kartlı amd işlemci kullanmadım ondan soruyorum.

Oğulcan20 hocam bi sorum var benim anlamadığım bişey var apu sistem istenmiş burada, fakat şimdi şöyle düşünürsek 7850k işlemci yerine aynı fiyata fx6300 ve hd7790 alsa bu kişi performans konusunda oyunda daha iyi sonuçlar almaz mı? Sadece merakımdan soruyorum! 7850k nın içindeki grafik birimi özelliklerine bakarsak ve hd7790 ile karşılaştırırsak, texture doldurması olsun pixel doldurması olsun gpu işlemci hızı olsun arada bayağı bi fark var hemde 7850k gddr3 bant genişliğinde. gddr5 kart seçimi varken yanlış olmuyormu. İleride yükseltilir 7850k sisteme bi ekran kartı alırız olur biter fakat zaten ekran kartı alacaksak apu sistemin bir anlamı kalıyormu.

Ekleme: Tartışma amaçlı değil şuana kadar ekran kartlı amd işlemci kullanmadım ondan soruyorum.

APU'nun içerisindeki GPU birbirine tam uyumlu ve eş zamanlı çalışıyor zaten, apu'nun bir anlamı kalmıyor demişsin fakat ileride eklenecek bir ekran kartı ile uyumluluk kat ve kat artacaktır, işlemci içerisine monte edilmiş bir GPU'yu normal ekran kartlarıyla karşılaştırmak yanlış olur, klasman ve dizaynı farklı. İçerisindeki GPU özellikleri kendini oyunlarda belli ediyor APU'nun.

Hocam öğrenmeye çalışıyoruz azarlama fazla yahu kaçar giderim bak :) Açıklama için teşekkürler.

Ne demek, ben teşekkür ederim. Şu videoyu koymadan içim rahat etmez. :) İzlemende fayda var.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Arkadaşlar aşağıdaki gruplardan hangisini alayım yardımcı olur musunuz?
A:
wj0P0j.png

B:
KnzVyg.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı