13000 TL Vatan Bilgisayar RTX 3070 sistem önerisi

Bütçe
Olmadı 14 Bin TL ye Kadar Belki Zorlayabilirim
ASUS Dual'in testine baktım aşırı ısınan ve sorunlu bir kart çok problem yaşatıyor, yani kısa vadede sıkıntı yapmaz ama uzun vadede elden de çıkarmak zor kullanmakta, bu yüzden ROG STRIX düşünüyorum, EVGA'da var ama onu hiç kullanmadım, ikisinden birisini seçmek zorundayım, indirim gelecek mi?

Evet :D haklısınız çok yüksek fiyatları var. Ama şu an ellerinde iki kart var birisi 8200 TL diğeri 9200TL.

Asus Dual Evo ısınmıyor bizzat test ettim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

ITX bir kasada 70 derece nırmal kasada ne bekliyorsunuz 30 derecemi 70 derece ITX bir kasa için normal ayrıca bu kasaya ROG STRIX taksanız 67 derece çalışacak.

Konu ITX değil, söylemek istediğim bu kartın soğutucuları yetersiz kalıyor kapağını kapatınca havalandırma süper değilse 80+ dereceyi rahat görür.
Hocam ona bakarsanız bu şuna benziyor. Ryzen 5 3600 ısınıyor diye konu açanlara bakıyorum, çoğunun kasası tamamen cam, nefes alacak yer yok neden 90 derece görüyorum diyorlar. Ama ben mesh kasa kullanıyorum, bu yüzden en yüksek 68 derece gördüm CBP açık iken. Kapalıyken zaten 55 dereceyi geçmiyor. O yüzden kasa çok önemli. Mesh bir kasada en az 15 derece fark çıkar cam panelli kasaya göre.

Emeğiniz için teşekkürler, bu i5 10400F darboğaz yapmaz mı?
Yapmayacağını düşünüyorum ama zaten başka bir alternatifiniz de yok 3070 alacaksanız. Bütçenize sığmıyor. Ryzen 5 3600 ile aynı seviye, Ryzen 7 3700X bakarsanız arada 1500 TL fark var. Ryzen 5 3600'den 600 TL ucuz.

Hocam ona bakarsanız bu şuna benziyor. Ryzen 5 3600 ısınıyor diye konu açanlara bakıyorum, çoğunun kasası tamamen cam, nefes alacak yer yok neden 90 derece görüyorum diyorlar. Ama ben mesh kasa kullanıyorum, bu yüzden en yüksek 68 derece gördüm CBP açık iken. Kapalıyken zaten 55 dereceyi geçmiyor. O yüzden kasa çok önemli. Mesh bir kasada en az 15 derece fark çıkar cam panelli kasaya göre.

Yani tabii ki de kasa havalandırması önemli, ben sadece uzun ömürlü olsun istiyorum, MSI kullanıyorum kasa mükemmel havalandırmaya sahip ama kart diyor ki ben 75-80 aralığında çalışacağım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı