13000TL sistem toplama

Mrjoeblack

Hectopat
Arkadaşlar merhaba, uzun zamandır bilgisayar almak için yeni iMac'lerin gelmesini bekliyordum.
Geldi, 20 bin TL fiyatı var, PT teknoloji'de 17 bine geliyor.
Kurgu ve 3D çalışmalar yapmak için alacağım.
Fakat bir yandan da 13000 TL ile bir bilgisayar toplayabilir ve iyi bir monitör alabilirim diye düşünüyorum.
Ama beni en çok düşündüren şey alacağım bileşenlerin ve mağazanın başımı ağrıtmasından korkmam. Yani günlerimi servislerin çağrı merkezinde geçirmekten çok korkuyorum.
Bunun önüne nasıl geçebilirim?
13000 TL bütçe ile monitörsüz önerebileceğiniz kaliteli ve uyumlu sistem toplayabilir misiniz?

Not: B550 veya X570 şart.

Son düzenleme:

Fiyat:13.415, 38 TL.

Ancak işlemciyi 3600X'e düşürüp sıvı soğutma da alabilirsiniz.

Bunlar ile değiştirirseniz aşağı yukarı aynı fiyatlara geliyor 50-60 TL yükseği. Benim önerim 3700X, stok soğutması O.C yapmaz iseniz yeter ve daha sonradan sıvı soğutma takabilirsiniz.

Fiyat:13.415, 38 TL.

Ancak işlemciyi 3600X'e düşürüp sıvı soğutma da alabilirsiniz.

Bunlar ile değiştirirseniz aşağı yukarı aynı fiyatlara geliyor 50-60 TL yükseği. Benim önerim 3700X, stok soğutması O.C yapmaz iseniz yeter ve daha sonradan sıvı soğutma takabilirsiniz.

Peki bu sistemi topladığım vakit başıma gelebilecek sorunlar veya hiçbir sorun gelmemesi tamamiyle şans diyebilir miyiz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yani bana da öyle geliyor, sorun yaşayanların bir çoğunun kalitesiz bileşenler kullandığını fark ettim. Peki bu bileşenleri tek bir yerden alıp sistemi onlara mı montajlatayım yoksa kendim mi montaj yapayım ?
Sistemi tek bir yerden alırsan çok daha fazla paralar ödersin. Benim önerim biliyorsan kendin montajlaman. Ancak daha önce hiç yapmadıysan bir bilgisayarcıda yaptırman sağlıklı olur.

Yani bana da öyle geliyor, sorun yaşayanların bir çoğunun kalitesiz bileşenler kullandığını fark ettim. Peki bu bileşenleri tek bir yerden alıp sistemi onlara mı montajlatayım yoksa kendim mi montaj yapayım ?
Sinerji, Teknobiyotik gibi siteler öbürlerine nazaran daha ucuz ama tek tek almaya göre yine de pahalıya gelir. Bilginiz ve biraz da beceriniz varsa tek tek alıp kendiniz montajlamanızı tavsiye ederim.

Sistemi tek bir yerden alırsan çok daha fazla paralar ödersin. Benim önerim biliyorsan kendin montajlaman. Ancak daha önce hiç yapmadıysan bir bilgisayarcıda yaptırman sağlıklı olur.
Sanırım bileşenleri montajsız almakta olası bir "iade ürün" kullanma durumunu engeller
Sinerji, Teknobiyotik gibi siteler öbürlerine nazaran daha ucuz ama tek tek almaya göre yine de pahalıya gelir. Bilginiz ve biraz da beceriniz varsa tek tek alıp kendiniz montajlamanızı tavsiye ederim.
Video izler izler yaparım sanıyorum. Termal macun vb yenileyebiliyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı