1300TL'ye Windows alamayanlar Linux mu kullanmalı?

*!!NIGHT!!*

Kilopat
Daha fazla  
Windows Microsoft'ta 1300TL fakat buna bu kadar para verip kullanan var mı bilmiyorum. Bunu alamayanlar Linux'mu kullanmalı? Linux ne onu bile tam bilmiyorum. İnternette çok ucuza satılan Windows 10'lar neden bu kadar ucuz? Korsan oldukları için mi yoksa almak yasal mı? Korsan oyun gibi satın alınınca yapımcının hakkına giriliyor mu? Bu riski almamak için Linux kullanmak mantıklı mı?

İnternette 20 liraya satılıyor Windows anahtarı.
Korsan olsalar anahtar vermezlerdi. Ki kullanmada herhangi bir sıkıntı yok.

Windows 10 ücretsiz kullanılabilir. Feragat ettiğiniz tek şey kişiselleştirme.

Ucuz anahtarları kullananların sıkıntı yaşadığını görmedim. GNU/Linux daha çok Windows'un genel saçmalıklarından sıkılanlar veya hafif bir işletim sistemine ihtiyacı olanlar için kullanılabilir.(GNU/Linux genel olarak Windows'tan daha iyi bir işletim sistemi zaten ama neyse.)

Windows'u etkinleştirme zaten tek fark kişiselleştirme arka plan ayarlamak istiyorsan Windows etkinleştirmeden istediğin arka plan fotoğrafını indir sağ tık yap masaüstü arkaplanı ayarla seçeneğini seç.

OEM Key'lere bakabilirsiniz ama Microsoft kullanılmasını önermiyor bunun yerine deneme sürümünü kurup alttaki Windows'u etkinleştir yazısı ve kişiselleştirmeye kapalı olarak kullanabilirsiniz.
Kimse gidip alın demez zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…