1300TL'ye Windows alamayanlar Linux mu kullanmalı?

Microsoft'un ev kullanıcılarını taktığını da pek sanmıyorum.
Ben ucuz anahtarları bilerek engellemediğini düşünüyorum. Kurulum sırasında kabul ettirdiği reklam anlaşması gibi bilgi toplayan ayarlardan para kazanıyor zaten. Kurumsaldaki Windows'ların orijinalliğini denetliyorlar tabi ki ve kurumsal kısım onların Windows'tan asıl gelir sağladığı kısım. Microsoft'un tek gelir kaynağı da Windows değil zaten bu yüzden görmezden geliyorlar ucuz anahtarları.

Ben ucuz anahtarları bilerek engellemediğini düşünüyorum. Kurulum sırasında kabul ettirdiği reklam anlaşması gibi bilgi toplayan ayarlardan para kazanıyor zaten. Kurumsaldaki Windows'ların orijinalliğini denetliyorlar tabii ki ve kurumsal kısım onların Windows'tan asıl gelir sağladığı kısım. Microsoft'un tek gelir kaynağı da Windows değil zaten bu yüzden görmezden geliyorlar ucuz anahtarları.
Kesinlikle. Birisi bana o anahtarları doğrudan kendilerinin sızdırdığını söylese onu bile mantıklı bulurum. Bu anahtarların ve korsan imkanlarının tamamen engellenmesiyle ben çoğu kişinin 1300 TL vereceğini hiç sanmıyorum.

Ev kullanıcılarını kaybederlerse kullanıcı sayısı bakımından yüksek bir oran kaybetmiş olurlar. Bu kadar kişinin GNU/Linux tercih etmesi, peşinden GNU/Linux için desteklenen program sayısının artmasını sağlayacaktır (oyunlar da dahil). Bu da Windows'un en büyük üstünlüklerinden birini kaybetmesi demek. Sadece Adobe programlarının bile GNU/Linux ortamında doğrudan çalışması bile büyük bir olay olur.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı