1300TL'ye Windows alamayanlar Linux mu kullanmalı?

Yani sadece kişiselleştirme için mi 1300TL istiyorlar? Ben OEM Key kullansam aynı korsan oyun oynayanlar gibi linç yer miyim?

Senin linçlemelerinin bir önemi yok ve hayır linç yemezsin çok az kişi gidip Windows'a 1000 TL veriyor.

Screenshot_1.png

Cidden para veren var mıdır ki?

Eki Görüntüle 633144
Cidden para veren var mıdır ki?
Bu sürümün olayı normal Windows 10 Pro 2TB RAM desteklerken bunun 6TB RAM desteklemesi.

GNU/Linux ne kadar RAM destekliyor peki? 64-bit işlemci mimarisi ne kadar destekliyorsa. Yani teoride 17EB civarı. RAM sınırını düşünmüyorsunuz yani.

Bu sürümün olayı normal Windows 10 Pro 2TB RAM desteklerken bunun 6TB RAM desteklemesi.

GNU/Linux ne kadar RAM destekliyor peki? 64-bit işlemci mimarisi ne kadar destekliyorsa. Yani teoride 16EB civarı. RAM sınırını düşünmüyorsunuz yani.
Çok da büyük bir olay değil bence. Zaten kimse bilgisayarına 6 TB RAM takmaz, takamaz.

Ucuz satılan anahtarların yasallığı tartışmalı. Sürekli çalışacağının bir garantisi var mı? O da yok. Ancak düzgün yerlerden alıp memnun kalan çok var.

Etik midir? Ev kullanıcısının işletim sistemi gibi kritik bir yazılıma (ki birtakım kullanıcı için Windows mecburiyken, çoğu deneyimsiz kullanıcı da ücretsiz Linux dağıtımlarından çekiniyorken) 1300 TL'ye lisans almasını beklemenin etikliği de tartışmalı bana göre. Microsoft'un ev kullanıcılarını taktığını da pek sanmıyorum. O yüzden linç yer miyim falan diye takmayın OEM almak istiyorsanız.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı