13250 TL sistem toplama tavsiyesi

@iGY 6 3600'ün durumunun farkındayım maalesef. Ancak mevcut sistemimi 2016 yılında almıştım. 4-5 yılda bir anca yenileyebiliyorum diyebilirim. Ekran kartı yenilemenin soğutucu yenilemekten zor olduğu kanısındayım. Bu sebeple biraz da geleceğe yönelik olsun diye RTX 2070 Super düşünüyorum. 1080p 144Hz için 3600'ün 2070'e darboğaz yapmayacağını düşünüyorum. Konum olarak Miami görünüyorsunuz, gerçekten öyle ise 3600X 220$ RTX 3070 500$ görünüyor. Alıp gönderirim derseniz yüksek vergi külfetinden kurtarabilirsiniz beni :)
EVGA-MSI-ASUS dışında marka seçimi yapmak istemiyorum. En az 5 yıl kullandığım için, büyük parçalarda diğer markalara güvenemiyorum maalesef.

@hakfid Düşüncene hak veriyorum, mantıksız bir şey de söylemiyorsun aslında. Ancak bana kalsa işlemci biraz alt seviye kalıyor bu sistemde. Önümüzde Black Friday indirimleri de var. Onu bekleyip almayı istediğin ürünlere indirim gelirse değerlendirebilirsin. Biraz aceleci olmanı da anlayabiliyorum ancak senin de söylediğin üzere çok sık bilgisayar toplamadığın için almışken aceleye getirmemek, bütçe dahilinde en iyisini alabilmek oldukça önemli.

Miami'de yaşamıyorum, yaşıyor olsaydım da dediğin şeyi yaptığımızda yine gümrükte vergi ödemeye tabi tutacaklardı. Böylelikle belki ülke içerisinden almaktan daha pahalıya gelebilirdi.

@iGY 6 Pek acele etmiyorum açıkçası ama yılbaşından önce mutlaka almak istiyorum. Biliyorsun yeni yılla birlikte yükselişe geçiyoruz. Dediğim gibi farklı farklı sitelerden daha ucuza toplayacağım. Ama bu ekran kartı sadece belirttiğim adreste var, başka yerde bulamadım. Black Friday bekleyeceğim.
@iGY 6 Bir sorum daha olacak, R5 3600 - i5 10400F - i5 104000 arasında hangisi tercih edilmeli? 10400F'in 10400'den tek farklı dahili GPU'su olmaması sanırım. Çok da gerek yok benim için, fiyat olarak baya uygun 1500₺ seviyelerinde.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı