1350 TL'ye 2. el R5 2600 alınır mı?

Bütçe
1400
Daha fazla  
RAM
8 GB 1600 Mhz DDR3 HyperX Fury
Anakart
ASUS H81M-K
Merhaba şu anda i5-4590 Kullanıyorum ve oyunlarda darboğaz yaşıyorum. O yüzden de işlemci yükseltmek istiyorum, sizce 1350 TL'ye R5 2600 alınır mı?

Ekran kartı: Sapphire Pulse RX 580 8 GB OC.

Merhaba şu anda i5-4590 Kullanıyorum ve oyunlarda darboğaz yaşıyorum. O yüzden de işlemci yükseltmek istiyorum, sizce 1350 TL'ye R5 2600 alınır mı?

Alınır alınmazdan ziyade şunu belirtmek istiyorum. Eğer R5 2600 işlemciye geçecekseniz beraberinde anakart da değiştirmeniz gerekiyor. Hatta belki ramleri bile değiştirmeniz gerekiyor. Aldığınız işlemciyi anakartınıza takamazsınız.

Hatta belki ramleri bile değiştirmeniz gerekiyor.
Belki değil hocam, kesin değişiyor. 4590 DDR3 kullanıyor.

AM4'e giriş olarak fena sayılmaz. Bi tık tuzlu ama, daha ucuza düşer gibime geliyor. Tabi bütçe daha çok el veriyorsa bi tık R5 3600/5500 zorlayabilirsiniz.
4 çekirdekten, 6'a geçince baya rahatlar.

Anakart RAM ve işlemci değişeceğim ama bu kadar harcanan paraya değecek mi orada biraz kararsızım.
Aktif olarak oyun oynayıp, sıkıntı yaşıyorsanız tabiki değerini alacaksınız. Ama "Zaten nadiren oynuyorum ve sıkıntı yaşadığım oyunda bitince bakmam bi daha." diyorsanız değişir.

Size kalmış bir durum. Genede baya rahatlar PC oyun konusunda, değip/değmeyeceği ise size bağlı.

Aktif olarak oyun oynayıp, sıkıntı yaşıyorsanız tabiki değerini alacaksınız. Ama "Zaten nadiren oynuyorum ve sıkıntı yaşadığım oyunda bitince bakmam bi daha." diyorsanız değişir.

Size kalmış bir durum. Genede baya rahatlar PC oyun konusunda, değip/değmeyeceği ise size bağlı.
Yani genelde işlemciye yüklenen oyunlar oynuyorum ama fps farkı 5-10 fps oynayacaksa çok değmeyecek gibi.

Assetto Corsa, ETS 2, CS2 bir de arada sırada arkadaşlar Roblox çağırıyor.
Darboğaz konusunda şüphelenme sebebim de 1050 Ti ekran kartı i3 12. nesil işlemcinin performans olarak fark atması.
CPU/GPU kullanım oranları zaten darboğazı belirtir. GPU %90'dan düşük ise GPU tam performans vermiyordur ve CPU'da %80'den yüksekse tıkanıyordur. Doğal olarakta darboğaz olduğu anlaşılıyor ama gidip 32 çekirdekli Xeon ile 5090 kullansanız CPU %30 filan olur ama darboğaz olmadığı anlamına gelmez. Çünkü GPU %50 filandadır.

Performans olarak ise:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

CPU yük durumuna ve anlık droplara dikkat edin derim. Diğer grafik ayarlarınıda bakabilirsiniz.

CPU/GPU kullanım oranları zaten darboğazı belirtir. GPU %90'dan düşük ise GPU tam performans vermiyordur ve CPU'da %80'den yüksekse tıkanıyordur. Doğal olarak da darboğaz olduğu anlaşılıyor ama gidip 32 çekirdekli Xeon ile 5090 kullansanız CPU %30 filan olur ama darboğaz olmadığı anlamına gelmez. Çünkü GPU %50 filandadır.

Performans olarak ise:

CPU yük durumuna ve anlık droplara dikkat edin derim. Diğer grafik ayarlarınıda bakabilirsiniz.

İlginiz için teşekkür ederim :) GPU kullanımı yüksek grafik açtığımda %100 oluyor, aynı zamanda da işlemci %80-85 civarında geziyor.

Ayrıca attığınız 2. Videoda işlemci 100 derece gördüğü için kendini frenlemez mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı