13700K mavi ekran ve ısınma sorunu nasıl çözülür?

İşletim sistemi
Windows 11

Kriegslied

Decapat
Daha fazla  
Minidump Rapor Linki
https://drive.google.com/file/d/1_vhJBSwl_yhABaBb71thd79WRFAClwuN/view?usp=sharing
RAM
Gskill Tridentz 6000 MHZ CL30
SSD veya HDD modeli
Samsung 990 PRO 1 TB
Ekran kartı
MSI RTX 4080 Gaming X
Anakart
MSI Z790 Carbon
İşlemci
Intel i7 13700K
Merhaba,
Bilgisayarım aldığım günden beri sorunlardan kurtulamıyor malesef yük altında ciddi ısınma sorunum mevcut (80-85 derece ve üzeri) ve sistem özelliklerim aşağıdaki gibi.

3 gündür 3 tane mavi ekran hatası aldım "World of warcraft" oynadığım esnada.

Kasa düzenimde radyatör ön kısımda ve dik şekilde konumlu fanların yönü doğru ancak ısınmanın temel nedenleri olarak bunu ve kasanın boyut olarak ufak kalması olduğunu düşünüyor çoğu bakan kişi, görselleri paylaşacağım.

Minidump yorumlaması bilmediğim için mavi ekranın neyden kaynakladığını anlayamadım.

Not: sabah öndeki radyatör fanından ses geliyordu, kontrol ettiğimde çalıştığını fakat durup tekrar döndüğünü fark ettim en alt fanın şu an normal çalışıyor ama bilgi olarak eklemek istedim belki voltaj vs. ile alakalı olabilir diyerek.

2dbe2e95-f2c0-489d-86eb-bb6aec03c7c3.jpg

8767a4c4-acad-46a3-a653-e1711a09810e.jpg

ff3f21b5-8db6-4c8a-a0dc-c9d01d8ca7ab.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
@Kriegslied Vanguard yazılımını kaldırın oyun tekrar kurar.

Ekran görüntüsü 2025-06-26 000425.png

@Kriegslied Vanguard yazılımını kaldırın oyun tekrar kurar.

Eki Görüntüle 2520644
Riot Vanguard'ı Kaldırmak ve Devre Dışı Bırakmak şuradaki talimatı izleyerek program ekle kaldır kısmından sildim zaten valorant oynamıyorum bi ara denemek için kurmuştum sadece lol ve tft oynuyorum arada.

pervane tekrar takılma yapmadı şuan normal çalışıyor pompayı da test ettim ısınmanın sebebi nedir tam olarak anlayamadım 150W lara çıkıyor işlemci sanırım ondan olabilir.

oyundan atıyor bu hatayı verip bazen

Dosya Ekleri

• 1.png
    1.png
    143,7 KB · Görüntüleme: 17
Son düzenleme:
Isı ne alemde şimdi net olarak ? Memtest86 ile bellek testi yap.
Isı hala normalin üstünde öndeki en alt radyatör fanım bilgisayarı başlatırken stabil dönmüyor yavaşlamalar durmalar oluyor ve ciddi ses yapıyor içinden sanki zorlanma oluyor ya da gücü kesiliyor gibi memtest hemen yapıyorum

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı