Çözüldü 13900k 3070 Ti sistem donuyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

SercanOzkan

Kilopat
Daha fazla  
RAM
Corsair 32GB Vengeance RGB 7000mhz CL34 DDR5
SSD veya HDD modeli
Samsung 980Pro 2TB, Gigabyte Aorus 2TB, ADATA 1TB
Ekran kartı
Evga RTX 3070 Ti
Anakart
Asus Rog Strix Z790-E
İşlemci
Intel i9 13900K
Merhaba, var olan sistemimin upgrade zamanı geldiğini düşünerek donanımlarımı değiştirdim. Fakat sistem tutarsız bir zaman içinde donup kalıyor reset atmak zorunda kalıyorum, bu bazen 4 saat sonra bazen ise 2 saat sonra gerçekleşiyor. PSU gücünü test etmek için aynı anda hem ekran kartımı hemde işlemcimi stres testine soktum ve sorun yaşamadım. Ram ler den olabileceğini düşünerek tek takıp denedim yinede donup kalmaya devam etti ayrıca memtest86 ile denemem sonucu hiç bir sorun hata kodu almadım. Bu seferde anakarttan olabileceğini düşünerek aldığım yere iade edip aynı anakartı farklı bir yerden satın aldım sonuç değişmedi. Sorunun ne olduğunu gerçekten çözemiyorum yardım ederseniz çok sevinirim, kolay gelsin.

PSU: Corsair HX750i Platin

Son düzenleme:
Testleri yapıp sonuçları yollayın. Ayrıca BIOS sürümünüzü'de belirtin.

Bios Sürümüm : 0904
XMP profili kapatıp bi süre kullanırmısınız, birde öyle deneyin.
XMP açık yada kapalı denediğimdede sorun devam ediyor

Bios Sürümüm : 0904

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2023-05-25 140606.png
    Ekran görüntüsü 2023-05-25 140606.png
    126,1 KB · Görüntüleme: 38
  • as-ssd-bench Samsung SSD 980  25.05.2023 14-08-39.png
    as-ssd-bench Samsung SSD 980 25.05.2023 14-08-39.png
    33,7 KB · Görüntüleme: 42
Son düzenleme:
Ben size sorunu söyleyım kullandığınız 13900k anlık 368 watları oyun dahil görebilen bir işlemci bütün çekirdekler çalıştığı zaman ekran kartinda 290w kadar çekebiliyor oldu sana zaten 650 diger billesenlerinde var powerin 750w
Nasil bukadar çekiyor dersen multicore testlerine bakabilirsin
Z anakartlarda kendimden de biliyorum butun cekirdeklerin calistigi cypurpank 2077 mesela anlik 250watlari gorup iniyor islemcim 13600kf

2. Secenegin nvdia drivarini 528.49 drivarına dondurup test etmen son 10 drivardir problem var drivarlarda

3. Secenek yakinda zamanda asus anakart 2 kere iade ettim tutarsizlik yuzunden 700 serilerinde msi alman msinin sana avantaji islemcide olur cpu load lite msi bunu bildigi icin koymus ayari ben mesela mode 3 te kullaniyorum gücler 250 ye vurmuyor performans kaybi sıfir hatta daha stabil calisiyor birde ısınma yok wat yuksege vurmadigi icin
Guc az cekince islemcin power gereksiniminde azalcak yada voltaj ayari yap asus anakartta birde oyle dene

Dosya Ekleri

• Screenshot_20230525_142805_Chrome.jpg
    Screenshot_20230525_142805_Chrome.jpg
    113,7 KB · Görüntüleme: 30
Son düzenleme:
Ben size sorunu söyleyım kullandığınız 13900k anlık 368 watları oyun dahil görebilen bir işlemci bütün çekirdekler çalıştığı zaman ekran kartinda 290w kadar çekebiliyor oldu sana zaten 650 diger billesenlerinde var powerin 750w
Nasil bukadar çekiyor dersen multicore testlerine bakabilirsin
Z anakartlarda kendimden de biliyorum butun cekirdeklerin calistigi cypurpank 2077 mesela anlik 250watlari gorup iniyor islemcim 13600kf

2. Secenegin nvdia drivarini 528.49 drivarına dondurup test etmen son 10 drivardir problem var drivarlarda
zaman ayırıp cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim sanırım dediğiniz gibi güç kaynağını değiştirmeliyim kaç watt lık önerirsiniz?

zaman ayırıp cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim sanırım dediğiniz gibi güç kaynağını değiştirmeliyim kaç watt lık önerirsiniz?
Rica ederim. Herkes 850 yeter diycek ama ben ilerisi icinde konuscam 1000 yada gucunuz yetiyorsa 1200 almaniz tam modulur gold ama almadan önce diger secenekleride dene birde oyun oynarken msi afterburne ile cypurpank yukluyse mesela cpu wat cekimlerini ozellikle kalabalik olan yerlerde bakarmisin bu arada sicakliklarinız nasil oyunlar kapanmaya yakinkenki

Rica ederim. Herkes 850 yeter diycek ama ben ilerisi icinde konuscam 1000 yada gucunuz yetiyorsa 1200 almaniz tam modulur gold ama almadan önce diger secenekleride dene birde oyun oynarken msi afterburne ile cypurpank yukluyse mesela cpu wat cekimlerini ozellikle kalabalik olan yerlerde bakarmisin bu arada sicakliklarinız nasil oyunlar kapanmaya yakinkenki
Asus 1000W Rog Thor aldım hem kaç watt çektiğinide takip edebilirim, biostan cpu tüketimini kısıtladım, XMP de kapalı durumda, birazda bu şekilde çalıştırıp deneyeceğim. Bu arada oyun değilde daha çok iş için kullanıyorum, yani genelde donup reset attığım zamanlar internette gezdiğim zamanlar oluyor, buda sıcaklık olarak 42 ila 51 derece arası gerçekleşiyor ayrıca Thermaltake TOUGHLIQUID Ultra 420 Sıvı Soğutma kullanıyorum

Asus 1000W Rog Thor aldım hem kaç watt çektiğinide takip edebilirim, biostan cpu tüketimini kısıtladım, XMP de kapalı durumda, birazda bu şekilde çalıştırıp deneyeceğim. Bu arada oyun değilde daha çok iş için kullanıyorum, yani genelde donup reset attığım zamanlar internette gezdiğim zamanlar oluyor, buda sıcaklık olarak 42 ila 51 derece arası gerçekleşiyor ayrıca Thermaltake TOUGHLIQUID Ultra 420 Sıvı Soğutma kullanıyorum
Guzel güc kaynaği almissin umarim sorununu cozer bende rog strix white kullaniyorum 850w gayet sesiz oluyor bu cihazlar sorun yasiyana cok denk gelmedim masallah guzel soğutucu anlık cekisler bendede oluyor masauustune bazen drop tarzi takilmalara denk gelebiliyorum bu ekran kartindan da olabilir onun icin driver da dene bu seride asus anakartlarda da cok cakisma var ram cakisma mausla cakisma falan

Guzel güc kaynaği almissin umarim sorununu cozer bende rog strix white kullaniyorum 850w gayet sesiz oluyor bu cihazlar sorun yasiyana cok denk gelmedim masallah guzel soğutucu anlık cekisler bendede oluyor masauustune bazen drop tarzi takilmalara denk gelebiliyorum bu ekran kartindan da olabilir onun icin driver da dene bu seride asus anakartlarda da cok cakisma var ram cakisma mausla cakisma falan
teşekkür ederim, yok öyle droplar olmuyor çok şükürde işte böyle bir sistem toplayıp saçma şekilde donup reset atmam beni tribe sokuyor açıkcası

teşekkür ederim, yok öyle droplar olmuyor çok şükürde işte böyle bir sistem toplayıp saçma şekilde donup reset atmam beni tribe sokuyor açıkcası
Iste o drop bende de sanki kapncakmis gibi oluyor ama kapanmiyor o dedigim drivara döndüm sana onda oyle skinti yok sen yinede bir dene ama umarim aldigin thor bu isi cozecek sistemin cok guclu

Dosya Ekleri

• as-ssd-bench Samsung SSD 870  25.05.2023 21-58-55.png
    as-ssd-bench Samsung SSD 870 25.05.2023 21-58-55.png
    33,4 KB · Görüntüleme: 35
  • as-ssd-bench ADATA SX8200PNP 25.05.2023 22-00-11.png
    as-ssd-bench ADATA SX8200PNP 25.05.2023 22-00-11.png
    33,5 KB · Görüntüleme: 36
  • as-ssd-bench GIGABYTE GP-AG42 25.05.2023 22-01-32.png
    as-ssd-bench GIGABYTE GP-AG42 25.05.2023 22-01-32.png
    32,7 KB · Görüntüleme: 37

Technopat Haberler

Geri