13900k için Corsair iCUE H150i Elite vs MSI MPG CoreLiquid K360

NZXT aio soğutucu öneren çok nadir çıkar bu arada. Araştırmayı iyi yaparak seçmek gerekiyor.

NZXT aio soğutucu öneren çok nadir çıkar bu arada. Araştırmayı iyi yaparak seçmek gerekiyor.
hocam şuan aklıma en iyi yatan ürünler şu ikisi inşallah soğuk tutar 13900k yı 85 üstüne çıkmasın yeterli valla

H150i de karar kıldım arkadaşlar düşünceniz nedir?

Hayırlısı olsun inşallah

Son düzenleme:
Öncelikle hayırlı olsun hocam, ben de hafta başında aynı ürünün beyaz olanını aldım zam gelmeden alayım diye iyi ki almışım. Kasam 7000D airflow white. Corsair'in kalitesini H100i Elite Capellix ve H150i Elite Capellix kullandığım için biliyordum. 2 tane NZXT X73 kullandım kesinlikle kalite sorunları olan bir ürün. ROG STRIX lc 2 inceleme şansım oldu kalitesi iyi bir ürün. Cooler Master ML240 V2 inceleme şansım oldu o da beğendiğim bir üründü ama çok tavsiye edemem. MSI sıvı soğutmada uzak durmanız gereken bir markadır. Çok kısa sürelerde arızalanan birden çok ürününe rastladım, sadece S360 için iyi diyorlar büyük ihtimal o da asetek 7. nesil pompa olduğu içindir. Çoğu marka asetek pompalar kullanıyor. Şu an sadece ryuo III asetek 8. nesil pompayla geldi. NZXT yeni soğutucu çıkartmış ama 7. nesil koymuşlar ilginç olmuş. Corsair kendi üretimi pompa kullanıyor, malzeme kalitesini çok iyi bulduğum bir markadır. Bu kadar para verdikten sonra kalitesiz kusurlu ürünleri kullanmayı kabul etmek zor oluyor benim için. Dün 13700k ile test ettim boşta 40 civarı Cinebench R23'te 95leri gördü UV yok. Oyunda test etmedim ancak 75leri geçeceğini de sanmam. Madem bu kadar ısınıyor dedim ve bugün 13700k yı satıp 13900k aldım onunla devam edeceğim. Bence iyi bir tercih yapmışsın.

Çok teşekkürler içim daha da rahatladı eğer 13900k ile kullanmaya başlarsanız güncel sıcaklık değerlerini tekrar paylaşır mısınız oyun içi render işim yok oyun sıcaklığı önemli benim 1-2 ayı bulur sistemi toplamam kasa ve RAM kaldı toplayınca bende paylaşırım değerleri iyi ki almışım tek keşkem 2 hafta önce aynı fiyata aynı ürünün 420'sini alabiliyorken bugün 360 almış olmak ama o da yeterli gelecektir diye düşünüyorum hayırlısı olsun

Bu işlemciler gerçekten çok güçlü iki soğutucuda da sıcaklıklar birbirine yakın olacaktır diye düşünüyorum, ben de sizin gibi aslında 420mm olana bakıyordum. İlk üretilen h170i elite capellix modeli 1 ay önce son uygun fiyatlı stoklarını bitirdi. Bu yeni çıkan h170i elite capellix xt modelinin de 3 aydır Türkiye'ye gelmesini bekledim ama o da gelmeyince zamları düşünerekten bu modeli aldım. Sıcaklıklar beni memnun etmezse h170i elite capellix xt Türkiye'ye geldiğinde bunu satıp onu almam daha kolay olur diye de düşünerek hareket ettim.

İşlemciler çok güçlü de adam zaten 4k da oyun oynayacakmış sadece 4k oyun oynamak için 13900K’ya ihtiyaç var mı? 1080p rekabetçi oyunlarda maksimum fps’i istiyorsanız yine bir nebze okey ama 4k oyunda zaten gpu ne kadar çalışırsa cpu da ancak o kadar çalışacak, herhangi bir 4k oyunda o işlemci zaten hava soğutma ile bile 80 derecenin üzerine çıkmayacaktır.

Hayırlı olsun fakat 4k oyun oynamak için gidip sıvı soğutmaya bu kadar para bayılmayı hiç bir şekilde doğru bulmuyorum ben.

Aslında haklısınız ama ekonomik şartlardan dolayı elektronik ürünler hiç olmayacak fiyatlarda maalesef. Dün çoğu ürüne epeyce bir zam gelmiş yine. Bu işlemciler için uygun fiyatlı ve işini iyi yapan bir hava soğutma olsa tercih edilirdi. Örneğin bir Noctua NH-D15 Türkiye'de çok yüksek fiyatlardan satılıyor. Uygun olsa bence oyun için iş görecek kadar soğutma yapardı diye düşünüyorum.

2017 de 120mm sıvı soğutmalı i7 7700k GTX 1060 sistem topladım şuan dahi beni götürüyor 1080p ultra da ki şuan bu işlemciye 3080 takılı onunla kullanıyorum
Suan ki amacım ise yine 6 sene önceki ile aynı 4k için toplanacak en üst seviye sistemi topluyorum bu da i9 ve 3080 olduğu için onları aldım 7 sene götürsün beni yeter zaten ilerde rtx 5000 serisi ekran kartları çıktığında onlardan alıp takacağım o yüzden i9 tercihim oldu yoksa 13600k alıp geçerdim işimi de görürdü

Bir sistemi böyle 6-7 yık kullanmak gerçekten güzel bir şey, bazı insanların her yıl yeni donanımlar çıkınca hemen yenileme çabası var sadece oyun içinse bunları gereksiz buluyorum. İş amaçlıysa farklı tabi.

Ben bilgisayarcıyım işim gereği elimde orta halli sistemler de var laptoplar da. Ağır ve farklı işlerde kullanmak amacıyla böyle bir sistem topladım mesela, elimde halihazırda 3090 FTW3 Ultra vardı i9 ile güzel bir ikili olacak.

Hocam dediğim gibi yaş geldi 26 ya kolay kolay PC toplamam daha müzikle uğraşıyorum ve bir de oyun işten arta kalan zamanlarda bunlarla vakit geçiriyorum.
2017 de o zamanın en iyi sistemini topladım şu an 13900k zirve de o zaman 7700k zirvedeydi.
Aynı döngüyü bugün yapıyorum en iyisini alıp köşeme çekileceyim bundan 5 sene sonra çıkacak oyunları programları rahat açan bir sistem olacaktır tekrar güncellemenin mantığı yok benim için tek güncelleyeceğim donanım 3080'i 2-3 sene sonra çıkacak olan 5000 serisin örneğin 5080 kartı ile olur o da ne olur bugün 3080 ile oyunları 4 k da 80-120FPS arası oynuyorsam 5080 ile bugün ve 3 sene sonrasının oyunlarını 150FPS üzeri oynarım bunu düşünerekten hem i9 13900K hem FSP 1200W güç kaynağı tercihim oldu vesselam.
Şuan ki bilgisayarımın maşallahı var 7700k ya 3080 takılı çatır çatır götürüyor
PC yi toplayınca 1060 ı geri takacağım buna tekrar bakalım hayırlısı

Dosya Ekleri

• IMG_20230513_172123.jpg
    357,5 KB · Görüntüleme: 43
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…