13900k için Corsair iCUE H150i Elite vs MSI MPG CoreLiquid K360

haklısınız hocam ben en iyisi bekleyeyim sıkıntıya girmeyeyim borç harç 1-2 ay sonra alırım bu ürünü bakarım keyfime

Yanlış anlamayın keyfinize bakamayabilirsiniz. 2016 yılından beri pek çok sıvı soğutma kullandım ve kullandırttım. Tecrübelerim gösteriyor ki Cooler Master ve MSI'dan uzak durmak gerekiyor. Yapmayın hocam 9.000 TL verilmez o soğutucuya. Alın size malzeme kalitesi ve pompa kalitesi olarak daha iyisi;

Yine de para sizin tabii bir şey diyemem. CoreLiquid serisinde daha sonra düzelttiler sanırım ancak pompanın tam çalışmaması sorunu vardı. Bu attığınızda olmayabilir orası ayrı. Ayrıca ben olsam LT720 alıp keyfime bakardım.

Yanlış anlamayın keyfinize bakamayabilirsiniz. 2016 yılından beri pek çok sıvı soğutma kullandım ve kullandırttım. Tecrübelerim gösteriyor ki Cooler Master ve MSI'dan uzak durmak gerekiyor. Yapmayın hocam 9.000 TL verilmez o soğutucuya. Alın size malzeme kalitesi ve pompa kalitesi olarak daha iyisi;

Yine de para sizin tabii bir şey diyemem. CoreLiquid serisinde daha sonra düzelttiler sanırım ancak pompanın tam çalışmaması sorunu vardı. Bu attığınızda olmayabilir orası ayrı. Ayrıca ben olsam LT720 alıp keyfime bakardım.

Hocam iyi güzelde böyle saçmalık mı olur hadi diyelim ASUS karar verdim white 5 bin lira ben siyah istiyorum 7 bin lira fiyatı var

Hocam iyi güzelde böyle saçmalık mı olur hadi diyelim ASUS karar verdim white 5 bin lira ben siyah istiyorum 7 bin lira fiyatı var

Hocam siz MSI alacaksınız aklınıza koymuşsunuz 9.000 TL'ye. Sosyalde konu açmışsınız fikir belirttik ancak siz zaten konu açmadan önce belirlemişsiniz. Siz bilirsiniz dediğim gibi MSI'a AIO konusunda güvenmiyorum çok fazla sorun yaşayanla karşılaştım.

ASUS 7.000 TL siyahı evet ve MSI'dan daha ucuz 2000 TL. İlle siyah olucaksa alınır.

Hocam siz MSI alacaksınız aklınıza koymuşsunuz 9.000 TL'ye. Sosyalde konu açmışsınız fikir belirttik ancak siz zaten konu açmadan önce belirlemişsiniz. Siz bilirsiniz dediğim gibi MSI'a AiO konusunda güvenmiyorum çok fazla sorun yaşayanla karşılaştım.

ASUS 7.000 TL siyahı evet ve MSI'dan daha ucuz 2000 TL. İlle siyah olacaksa alınır.

Hocam ben illa MSI olsun ya da şu bu olsun derdim yok derdim çok açıkça şu 13900k yı soğuk tutsun hani almışkende görsel açısı güzel olsun diye eksra özellik LCD bakıyordum.
Bu aradığım özelliklerde de şu an MSI çıktı karşıma yoksa dediğim gibi 1 hafta önce 420mm Corsair bakıyordum ASUS kaliteli buz gibi tutar 13900k yı derseniz elbette ASUS'a yönelirim.

Hocam ben illa MSI olsun ya da şu bu olsun derdim yok derdim çok açıkça şu 13900k yı soğuk tutsun hani almışkende görsel açısı güzel olsun diye eksra özellik LCD bakıyordum.
Bu aradığım özelliklerde de şu an MSI çıktı karşıma yoksa dediğim gibi 1 hafta önce 420mm Corsair bakıyordum ASUS kaliteli buz gibi tutar 13900k yı derseniz elbette ASUS'a yönelirim.
Hocam testleri var bakabilirsiniz. LCD ekran ve tasarımı hoşunuza gittiyse alabilirsiniz. Hiçbir AIO 13900K gibi bir işlemciyi buz gibi tutamaz custom sıvı soğutma ve sıvı metal kullanılmadığı ve çipin üzerindeki plaka kaldırılıp direct die uygulanmadığı sürece hocam. Ancak içinizde kalmasın beğendiyseniz direkt alıp geçin MSI'ı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arctic Liquid Freezer II 360mm tercih etmiyor oluşunuzun nedeni nedir?
O işlemciyi net en serin tutacak soğutucu bu arada. 240mm olanını kullanıyorum çok memnunum. Radyatörü kalın, P12 fanları sessiz ve statik basıncı yüksek. Görünüş olarak LCD dediği için Arctic önermedim. Yoksa ASUS'tan da MsI'dan da daha iyi soğutur 360lık.

O işlemciyi net en serin tutacak soğutucu bu arada. 240mm olanını kullanıyorum çok memnunum. Radyatörü kalın, P12 fanları sessiz ve statik basıncı yüksek. Görünüş olarak LCD dediği için Arctic önermedim. Yoksa ASUS'tan da MSI'dan da daha iyi soğutur 360'lık.

Yani çok önemsemesem görünüşü hadi LCD'den de vazgeçsem ve Arctic alacak olsam yine işimi garantiye alır 360'lık ASUS MSI fiyatına 420 Arctic alırım
Hem soğutması iyi hem 420

Arctic Liquid Freezer II 360mm tercih etmiyor oluşunuzun nedeni nedir?

Biraz da görünüş hocam ondan dolayı yanaşmıyorum

Arkadaşlarımızın da önerilerinden yola çıkarak;

- Arctic şu an en sağlam performansı verenlerde sürekli zirveye oynuyor incelemelerde. Hem kullanıcılarda, hem de işi bilenlerin incelemelerinde negatif yorum neredeyse yok. Ben de Arctic tercih edecektim fakat o pompa tasarımı şahsen tüylerimi diken diken ediyor. İsterse en kral performansı versin (ki öyle de zaten) üzerine para verseler kullanmam :)

- Mutlaka Msi tercih edilecek ise, Meg S serisinden almak biraz daha mantıklı. Ben kullanmadım, çevremde kullanan da görmedim ama kağıt üzerindeki değerleri güzel görünüyor.

- Asus kısmında da Asetek pompa kalitesi ve radyatörlerde kullanılan fanların statik basınç değerleri (radyatör fanlarındaki en önemli kıstas diye biliyorum. Radyatör gibi hava direnci yüksek alanlardan sıcak havayı itebilmek için statik basınç değerinin yüksek olması kritik) gerçekten rakiplerine göre yüksek. Bu yüzden benim tercihim Asus olmuştu.

Arkadaşlarımızın da önerilerinden yola çıkarak;

- Arctic şu an en sağlam performansı verenlerde sürekli zirveye oynuyor incelemelerde. Hem kullanıcılarda, hem de işi bilenlerin incelemelerinde negatif yorum neredeyse yok. Ben de Arctic tercih edecektim fakat o pompa tasarımı şahsen tüylerimi diken diken ediyor. İsterse en kral performansı versin (ki öyle de zaten) üzerine para verseler kullanmam :)

- Mutlaka MSI tercih edilecek ise, MEG s serisinden almak biraz daha mantıklı. Ben kullanmadım, çevremde kullanan da görmedim ama kağıt üzerindeki değerleri güzel görünüyor.

- ASUS kısmında da asetek pompa kalitesi ve radyatörlerde kullanılan fanların statik basınç değerleri (radyatör fanlarındaki en önemli kıstas diye biliyorum. Radyatör gibi hava direnci yüksek alanlardan sıcak havayı itebilmek için statik basınç değerinin yüksek olması kritik) gerçekten rakiplerine göre yüksek. Bu yüzden benim tercihim ASUS olmuştu.

Reis 70 bin lira para bayılıyorsun hani şöyle kasaya bakınca da ben buradayım dedirtsin yani biraz da sonuç olarak görsellikte biraz ön planda oyun için kullanacağım yani 4K da Max kaç dereceyi görebilir ki 360mm ile çoğu kullananlar da 360 takmış farklı markalarda olsa benim aklımda 360 olarak bu ikisi var şu an.
NZXT Kraken X73 bakıyordum daha önce ama daha sağlam bir şey olsun istiyorum oyunlarda çıkmasın 80-85 derece üstüne bana yeter.
En olmadı beklerim 2 ay daha sıkıştırmam kendimi 2 ay sonraki fiyat ne ise MSI K360'ı alır o fiyattan geçerim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı