RAM: G.Skill 7600MHz CL36 1.40V 2x16 (F5-7600J3646G16GX2-TZ5RS)
BIOS sürümü: 1202 (önceki sürümleri de yükledim ancak düzelmedi)
İşletim sistemi: Windows 11 Pro
Merhaba, bu sistemi mart 2023 tarihinde topladım ve son 1 aya kadar sorunsuz çalışıyordu. 1 aydır sürekli mavi ekran hataları almaya başladım. Defalarca format attım (20-25 defa), hatta format sonrası yeniden başlatma esnasında bile mavi ekran alıyorum. BIOS'u sıfırlama, XMP açık ve kapalı olarak denesem de hatalar düzelmiyor maalesef. Sorunun RAM kaynaklı olduğunu düşünüp RAM'leri garantiye gönderdim, gelmesini beklememek için aynı RAM'lerden 1 takım daha aldım. Sorunum hala devam ediyor. Yaşadığım sorunlar aşağıdaki gibidir:
1- Yeniden başlattıktan sonra ya da PC'yi ilk açarken mavi ekran hataları alıyorum. ("SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION", "SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED")
2- Format sonrasında ya da daha sonrasında NVIDIA Driver (v.536.40) ya da GeForce Experience yüklerken 7-ZIP error hatası alıyorum. Birkaç deneme sonrasında çıkarma işlemini yapıyor fakat yükleme ekranında sürücüler yüklenemedi hatası veriyor. Güvenli modda yükleme yapabiliyorum ancak orada da sadece grafik ve ses sürücüsünü yüklüyor diğer (NVIDIA PhysX, Shadow Play) sürücülerini yüklemiyor.
3- Yeni format atılsa bile Chrome, Edge, Opera gibi tarayıcılarda "Out of Memory", "Memory breakdown" ya da "System..." hataları alıyorum sayfalar çöküyor. RAM kullanımı %15 ile %35 arasında oluyor bu hatalar esnasında. (işlemci kullanımı ise %1 ile %3 arasında)
4- Windows Update esnasında bazı Update'leri yapıyor bazılarını yapmıyor. Örneğin; Windows 11 2307-X64 güncellemesini indiriyor, yüklüyor, %100 olduktan sonra tekrar dene diyor. (Aynı şey "22H2 07 Toplu Güncelleme" gibi Update'lerde de oluyor)
5- Discord, Battle Net vb. programları açtıktan sonra çöküyor. Hata vermiyor ancak program ekranı siyah oluyor içeriği gözükmüyor. Programı kapatıp açtığımda düzgün açıyor 5-10sn sonra yine aynı şey oluyor.
6- Intel Driver&Support Assistant.exe ve bazı intel*** .exe dosyalarını kurmak için tıkladığımda hiçbir işlem yapmıyor.
İnternette yazan çözümlerden aşağıdakileri denedim fakat sorunum çözülmedi:
1- Sanal bellek miktarını arttırdım, sistem karar versin yaptım. Çözülmedi.
2- Memtest86 ve Windows Bellek Tanılama aracı ile test ettim. Sorun bulmadı.
3- Intel işlemci test aracını kurdum, işlemciye test uyguladım. Sorun bulmadı.
4- 3080 ekran kartını takmadan onboard bağlantısı ile format attım. Yine aynı hataları almaya devam ettim. Ayrıca 3080 ekran kartını eski bir sisteme bağladım. Sorunsuz çalışıyor.
5- Sfc/scannow vb. çözümleri denedim, olmadı.
1 aydır kafayı yemek üzereyim. Yardımcı olabilecek birisi var ise çok sevinirim.