14.000 TL'ye hangi sistem daha iyi?

Driver konusunda haksız değilsiniz, geçmişte AMD sürücüleri yüzünden bol bol sorun yaşadım. Şu anda RX 6600 kullanıyorum, henüz bir sorun yaşamadım sürücü yönünden.

Hâlâ %100 güven vermiyor AMD sürücüleri ama bu fiyat aralığında daha iyi PC alamazsınız. RX 6600 sistemler gerçekten F/P olarak bayağı iyi. Şu dönemde 13 bin liraya böyle sistem alabilmek gayet iyi.

Şahsen RX 6600 yerine 3050'ye düşmezdim.

Kullandığınız sürücü versiyonu nedir? şuanda 23.9.1 Software editon kullanıyorum ve bilgisayarı kullandığım (3 gündür) süre boyunca yaşamadığım driver kaynaklı sorun kalmadı.
Starfielda giriyorum oyun tam ekranda 30 fps, windowedda 70 fps
GTA 5e giriyorum normal ayarlarda da en yüksek ayarlarda da 79 FPS alıyorum.
Squada giriyorum oyun sekmesini ilk açtığımda 100 FPS, aradan 1-2 saniye geçtikten sonra 40 FPS almaya başlıyorum.
Eski versiyon driver yüklemeye karar verdim, kendi kullandığınız versiyondan yana sorun yaşamadığınızı söylemişsiniz onu yüklemeyi düşünüyorum. RX 6600 driverlerı gerçekten beni hasta etti, sistemi aldığıma pişman olacak dereceye ulaştım. Keşke 3-4 bin lira fazla verip RTX 3060lı bir sistem alsaydım diyorum.

Son düzenleme:
@bkzgr 23.9.1 sürücüsünü az önce yükledim, CS:GO falan girdim de inanılmaz derece FPS drop yemeye başladım. 23.5.1 kuruluyken bu kadar drop yemiyordu. Şöyle ki, her oyunda FPS drop yiyip duruyorum. AC:Origins yükledim mesela. Monitörüm 60 Hz, yırtılma olmasın diye V-Sync açıp oynuyorum. Sürekli FPS 57-58'e düşüp takılıyor. V-Sync kapatıyorum, FPS bu sefer 100 falan ama bu sefer de 80-90'a düşüp drop yiyor. Bazen daha büyük droplar yiyor. 60 iken bi anda 30-40'a düşüyor anlık. Cidden çok rahatsız edici, canımı sıkmaya başladı.

Oynadığım tüm oyunlarda durum aynı, sürekli FPS drop yiyorum ben de. 23.5.2 sürücüsüyle nispeten daha az sorunla karşılaşıyordum fakat onu da yükleyemiyorum tekrardan. Yüklerken hata veriyor. Diğerlerinde problem yok, direkt yüklüyor. 5.2'yi yüklerken hata veriyor yükletmiyor.

Sıkıntılı cidden AMD sürücüleri. FPS drop yemesi çok sinir bozucu gerçekten. Aynı durumu ben de yaşıyorum. Bıktırdı.

@bkzgr 23.9.1 sürücüsünü az önce yükledim, CS:GO falan girdim de inanılmaz derece FPS drop yemeye başladım. 23.5.1 kuruluyken bu kadar drop yemiyordu. Şöyle ki, her oyunda FPS drop yiyip duruyorum. AC:Origins yükledim mesela. Monitörüm 60 Hz, yırtılma olmasın diye V-Sync açıp oynuyorum. Sürekli FPS 57-58'e düşüp takılıyor. V-Sync kapatıyorum, FPS bu sefer 100 falan ama bu sefer de 80-90'a düşüp drop yiyor. Bazen daha büyük droplar yiyor. 60 iken bi anda 30-40'a düşüyor anlık. Cidden çok rahatsız edici, canımı sıkmaya başladı.

Oynadığım tüm oyunlarda durum aynı, sürekli FPS drop yiyorum ben de. 23.5.2 sürücüsüyle nispeten daha az sorunla karşılaşıyordum fakat onu da yükleyemiyorum tekrardan. Yüklerken hata veriyor. Diğerlerinde problem yok, direkt yüklüyor. 5.2'yi yüklerken hata veriyor yükletmiyor.

Sıkıntılı cidden AMD sürücüleri. FPS drop yemesi çok sinir bozucu gerçekten. Aynı durumu ben de yaşıyorum. Bıktırdı.

23.5.2 sürücüsünü yüklemeye çalışacağım, teşekkürler. Gerçekten AMD gibi bu kadar büyük bir firmanın böyle sorunlarla anılması son derece saçma, yeni kurulmuş maddi olanakları kısıtlı bir şirket olsa anlarım. Konunun ilk mesajlarında AMD driverlarına sıkıntılı dediğim için benimle alay eden arkadaşların AMD ekran kartı kullanıp kullanmadıklarını gerçekten merak ediyorum. Bir daha asla AMD ekran kartı almam, alınmasını da önermem.

AMD driverlarına sıkıntılı dediğim için benimle alay eden arkadaşların AMD ekran kartı kullanıp kullanmadıklarını gerçekten merak ediyorum.
AMD gerçekten sıkıntılı. Yaşadığım başka bir sorunu anlatayım. Bundan önceki sistemimde Sapphire RX 460 modeli vardı. Şu an kullandığım monitörde sürekli ekran kapanıp açılıyordu durduk yere. Yeni sistemde 1 kere bile yaşanmadı aynı sorun. Sorun monitörden sanıyordum, yine ekran kartı sıkıntısı çıktı.

Eğer bütçe gerçekten yeterliyse Nvidia almak çok daha mantıklı. Ben de mecburiyetten RX 6600 aldım. 3050'ye de düşmek istemedim. 3060 aynı fiyatta olsa onu tercih ederdim açıkçası. DLSS de FSR'dan çok daha iyi bir teknoloji.

AMD gerçekten sıkıntılı. Yaşadığım başka bir sorunu anlatayım. Bundan önceki sistemimde Sapphire RX 460 modeli vardı. Şu an kullandığım monitörde sürekli ekran kapanıp açılıyordu durduk yere. Yeni sistemde 1 kere bile yaşanmadı aynı sorun. Sorun monitörden sanıyordum, yine ekran kartı sıkıntısı çıktı.

Eğer bütçe gerçekten yeterliyse Nvidia almak çok daha mantıklı. Ben de mecburiyetten RX 6600 aldım. 3050'ye de düşmek istemedim. 3060 aynı fiyatta olsa onu tercih ederdim açıkçası. DLSS de FSR'dan çok daha iyi bir teknoloji.

Şuanda gerçekten pişmanlık yaşıyorum, açıp baktığımda şuanda itopyada 15 bin liradan RTX 3060 12GB bir sistem satılıyor, keşke biraz daha bekleseydim diyorum. Gaming gen tr iade kabul eder mi emin değilim.

@bkzgr Şans hocam, 15 bine 3060 sistem olacağını bilsem ben de AMD almazdım 😄

İade kabul ederler mi bilmiyorum.

Sitesinde şöyle bir ibare yer alıyor:
"Montajı yapılmış sistemler kişiye özel hazırlandığından, ürünlerde bir arıza yoksa iade/değişim yapılmamaktadır."

Zorlamayacağım iade için, ileride RX 6600ü RTX 3060 ile değiştiririm, yapacak bir şey yok. Sabırsızlığımın kurbanı oldum diyelim.

İleride RX 6600ü RTX 3060 ile değiştiririm

Hocam pek mantıklı bir hareket olmaz aslında. RX 6600'ü satsanız ikinci elde pek para etmiyor. Taş çatlasın 5 bin liraya satsanız 3060 ile aradaki fiyat farkı çok fazla. Daha iyi ekran kartlarına geçersiniz.

Hocam pek mantıklı bir hareket olmaz aslında. RX 6600'ü satsanız ikinci elde pek para etmiyor. Taş çatlasın 5 bin liraya satsanız 3060 ile aradaki fiyat farkı çok fazla. Daha iyi ekran kartlarına geçersiniz.
Zaten hemen olması mümkün değil, gün doğmadan neler doğar diyelim :) biraz zaman geçsin bakalım, duruma göre bir şeyler yaparım.

Zaten hemen olması mümkün değil, gün doğmadan neler doğar diyelim :) biraz zaman geçsin bakalım, duruma göre bir şeyler yaparım.
Şu an hangi sürücüyü kurdunuz? 23.5.1 falan deneyin isterseniz, 23.9.1 sürücüsüyle CS:GO'da bile aşırı drop yedim ben. Eski sürücüyle nispeten daha iyi diyebilirim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı