14.000TL bütçe ile ikinci el MacBook almak mantıklı mı?

Bütçe
14.000

AKG_58

Hectopat
Merhaba, internette gezinmek, film izlemek için 14 bin TL bütçe ile MacBook alınır mı? Aklımdaki modeller şunlar; APPLE A1706 MACBOOK PRO 13 2017 İ5 8GB RAM 256 - PttAVM.com - 2024

Son düzenleyen: Moderatör:
PttAVM olan gayet güzel duruyor mbp olması ayrı güzel fiyatı ayrı güzel o fiyata yine o/b GPU'lu plastik kasalı R5 7000 nesil laptop alırsın ve ondan kalite olarak fersah fersah üstte mbp 2017.

Aslında 2. el sahibinden de v.s m1 macbook air bulabilseniz şarj süresi ve sessizliği ile sizi çok daha rahat ettirir. 2011 ve 2015 macbook pro kullandım. İşinizi görür mü görür.

Açıkçası katılmıyorum 2. el topu neden olmasın ben halihazırda mbp 2015 kullanıyorum ekran kalitesi olarak 2560x1440p monitörden bile üstte çözünürlük sunuyor orijinal 2015 bataryası ile 6 saat film izletiyor bana %75 parlaklık ile ve fan sesi olmamasıda cabası.

Aslında 2. el sahibinden de vs M1 MacBook Air bulabilseniz şarj süresi ve sessizliği ile sizi çok daha rahat ettirir. 2011 ve 2015 MacBook Pro kullandım. İşinizi görür mü görür.

Günlük işlerde kullanılacaksa ve bütçede hatrı sayılır seviyede ise MB Air M1 biçilmiş kaftan (fan olmadığı için performans işlerine pek gelemiyor)

Aslında iPhone ile eşlenmesi için MacBook düşünüyordum ama öneri için teşekkürler.

Açıkçası katılmıyorum 2. el topu neden olmasın ben halihazırda mbp 2015 kullanıyorum ekran kalitesi olarak 2560x1440p monitörden bile üstte çözünürlük sunuyor orijinal 2015 bataryası ile 6 saat film izletiyor bana %75 parlaklık ile ve fan sesi olmamasıda cabası.

Günlük işlerde kullanılacaksa ve bütçede hatrı sayılır seviyede ise MB Air M1 biçilmiş kaftan (fan olmadığı için performans işlerine pek gelemiyor)

Sahibinden baktığım M1 ilanlarında pil genellikle %80 civarinda veya ekranda hasarlar mevcut. PttAvm'deki sizce mantıklı mıdır?

Son düzenleme:
Aslında iPhone ile eşlenmesi için MacBook düşünüyordum ama öneri için teşekkürler.

Sahibinden baktığım M1 ilanlarında pil genellikle %80 civarinda veya ekranda hasarlar mevcut. PttAVM'deki sizce mantıklı mıdır?

Ekran hasarlı MacBook'a sakın bulaşma ekranları genelde 15k dan falan başlıyor :D pil sağlığı kısmında %80 pil sağlığına sahip m CPU Mac yine Windows laptoptan daha uzun pil süreleri verecek Apple'ın bu işlemciyi birebir kendi işletim sistemine göre yaptığı için onun harici açıkçası 2. el ilanlara bakarsanız biraz daha ucuza bulabilirsiniz 2018 modelini belki aynı fiyata.

2015 mbp 15" i7'li modelini kullanıyordum bataryasını kendim değiştirmeme rağmen 2 saatin üzerine çıkmıyordu. Tabi orjinal batarya kullanmadım değiştirirken. Sizin 6 saat film izlemeniz gerçekten çok iyiymiş. İntel işlemclili tüm macbook'larda fan sesi vardır bu arada. Bir kaç program açınca duyulmaya başlar genelde beni oldukça rahatsız ediyordu.

İnternette gezinmek, film izlemek için dediği için böyle bir öneride bulunmuştum zaten. Yoğun işlemlerde fan olmadığından gücünü kesmektedir. Bütçe kısık olduğu için pro önerisinde bulunmadım. Yoksa m1 pro bende kullanıyorum tavsiye ederdim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı