Güzel kardeşim şunu aklından çıkarma, bir iki dumbell ile vücut gelişmez. Peki ne işe yarar o dumbell'ler söyleyeyim. Hevesini alırsın. Sana önerim bunun bilincinde ol. 17 yaşında sayılırım ben, bir yıldır bu sporla, vücut geliştirme ile uğraşıyorum. Bende senin gibi bi dumbell almıştım başlangıçta, fakat bir etkisi olmadı ki zaten bi dumbell ile kas yapılması oldukça güç. İstersen fotoğraf paylaşabilirim 1 senede ne kadar kas olmuş diye merak ediyorsan. Birkaç genel olarak bilinen hareketlerdeki gelişimden söz edeyim.
Başlangıçta 3-4 arası şınavı zor denklerken şuanda 50 şınavı çıkartabiliyorum, oldukça tatmin edici bir his bu.
Başlangıçta düz, yuvarlak olan karın bölgem baklava dediğimiz sixpack kaslarıyla upgrade oldu
.
15 Geniş, 20-25 dar tutuş barfiks çekebiliyorum. Başlangıçta 0 geniş, 3-4 dar dı.
Başlangıçta biceps curl'ü 5KG dumbell ile 10-12 tekrar yapabiliyordum, şimdi 20 KG olmuş durumda.
Bu yaşta başlamanı öneririm. Neden bunu söylüyorum açıklayayım, zaten sen başlangıçta ağır dumbell yada misket kullanmayacak, yada squat gibi hareketler yapmayacaksın.Korkma, 5-10 Kg dumbell almakla boyun küçülmez. Bol bol süt iç.