14.5 yaşındayım boyumu nasıl uzatabilirim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Böyle de kalabilirsin kimse bilemez. Bak benle ortaokulda aynı boyda olan arkadaşım 1.90'a dayandı.
Adam diyor ki 14.5 yaşında 1.81 boyundayım. Oha desem yeridir daha nereye uzayacaksın birader Allah aşkına şöyle konular açmayı bırakın.
Bilmem neden acaba daha 14 yaşındasın ve 1.81 boyundasın sen delirdin mi? Ortalamanın çok üstündesin biraz daha uzarsan gel bizim evin önüne dikelim seni. Bir de eline lamba verelim oldun sokak lambası. Bu boy ile istediğin her sporu yaparsın hayalin ne çok merak ediyorum. Şaka bir yana ciddiyim bu yaş oranında boyun çok uzun bence uzamaya değil de aynı boyda kalmaya çalış eğer orantıyı kaçırırsan insan değil uzaylı gibi görünürsün.
Arkadaşlar adamı niye bundan vazgeçtirmeye çalışıyorsunuz ki adam bunu nasıl yapabilirim diye soruyor siz çözüm sunacağınıza vazgeçtirmeye çalışıyorsunuz.
Dostum ben buraya konu açıp yürüyen uçak yapmak istiyorum desem destek mi çıkacaksın?

Adam diyor ki 14.5 yaşında 1.81 boyundayım. Oha desem yeridir daha nereye uzayacaksın birader Allah aşkına şöyle konular açmayı bırakın.

Bilmem neden acaba daha 14 yaşındasın ve 1.81 boyundasın sen delirdin mi? Ortalamanın çok üstündesin biraz daha uzarsan gel bizim evin önüne dikelim seni. Bir de eline lamba verelim oldun sokak lambası. Bu boy ile istediğin her sporu yaparsın hayalin ne çok merak ediyorum. Şaka bir yana ciddiyim bu yaş oranında boyun çok uzun bence uzamaya değil de aynı boyda kalmaya çalış eğer orantıyı kaçırırsan insan değil uzaylı gibi görünürsün.

Dostum ben buraya konu açıp yürüyen uçak yapmak istiyorum desem destek mi çıkacaksın?
Destek çıkmayacam elbette arkadaşımız da yaşı çok ileri değil belli ki rehbere ihtiyacı var ama bir konuda bir şey sorulmuş ise çizgiden sapmamak gerekir.

Nasıl uzatacağını bilmiyorum ama benim boyum 1.95 ve yaptıklarımı anlayatım:
-Çok bisiklet sürdüm çok düştüm bacaklarım da mor olmayan yer yoktu belki de morarınca
Eskisinden daha iyi oluyordur.
-Zamanında 8 lira olan biradan bile pahalı özel gelişim sütleri vardı sadece engellilere veriliyordu ama tadını çok sevdiğim için içiyordum.
-Çok fazla yemek yiyordum göbeğim vardı ona rağmen bisiklet sürüyordum.
-Hiç basketbol oynamadım ama deneyebilirsin hem spor olur.
Not: Yaşım 18 ailenin en yaşı küçük ama boyu büyük üyesiyim genetik değil.

Aynı şeyleri yaşamışız. Yaşım 16, boyum 1.85.

Destek çıkmayacağım elbette arkadaşımız da yaşı çok ileri değil belli ki rehbere ihtiyacı var ama bir konuda bir şey sorulmuş ise çizgiden sapmamak gerekir.
Çizgiden sapmıyoruz zaten. Bir şeyi yapmaktan ziyade neden yaptığın önemlidir. Örnek veriyorum bir insan intihar etti maazallah sen bu insan neden intihar etti diye sormaz mısın? Olay da bu işte 14 yaşında 1.81 bir insan birazını kesip bize versin. Daha yukarı gitmeye çalışıyor. Ve hayallerinden bahsetti zaten 18-20 yaşında kadar büyük ihtimalle 1.95'e kadar gidecek bu arkadaş. Ama bu boy ile bile tüm sporları yapabilir. Ne hayali biraz ona takıldım.

Benim hedefim 195 olmak , ortalamalar benim umrumda mı değil, ortalama pes edenlerin pes ettikleri noktadır, ortalama olmak pes etmek demektir benim içim.

Son olarak yürüyen uçak yapmayı sormadan önce okumayı öğren.

Aynı şeyleri yaşamışız. Yaşım 16, boyum 1.85.
Eğer aynı şeyleri yaşadıysak bunun sırrı çözüldü :D . sen daha uzarsın ben 1 yıldır uzamıyorum 17 nin sonlarında durdu uzamam 195 sabit.

En sevdiğim pozisyonu yapamayacaksam niye evleniyorum ki !
Merak etmeyin 69 sevmem.
Çizgiden sapmıyoruz zaten. Bir şeyi yapmaktan ziyade neden yaptığın önemlidir. Örnek veriyorum bir insan intihar etti maazallah sen bu insan neden intihar etti diye sormaz mısın? Olay da bu işte 14 yaşında 1.81 bir insan birazını kesip bize versin. Daha yukarı gitmeye çalışıyor. Ve hayallerinden bahsetti zaten 18-20 yaşında kadar büyük ihtimalle 1.95'e kadar gidecek bu arkadaş. Ama bu boy ile bile tüm sporları yapabilir. Ne hayali biraz ona takıldım.
Hayalim aktörlük soracak olursanız , evet boy çok önemli değil ama az da olsa etken , ek olarak uzun boy özgüven katıyor ortamda benden uzun biri olunca konuşmaya bile çekiniyorum.

Benim hedefim 195 olmak, ortalamalar benim umurumda mı değil, ortalama pes edenlerin pes ettikleri noktadır, ortalama olmak pes etmek demektir benim içim.

Son olarak yürüyen uçak yapmayı sormadan önce okumayı öğren.
Okumak? Dostum amacın ney söyler misin? Hepinize cevap verirken tek tek yazım hatalarınızı düzeltiyorum. Nereyi yanlış okumuşum? Terbiyemi bozmadan cevap vereceğim. Dostum hiçbir şey yapmana gerek yok dediğim gibi 18-20 yaşına gelince zaten o boya çıkacaksın. Bu kadar kafana takmana gerek yok anne ve babana sorsan zaten sana benim dediklerimi söylerlerdi bence. Buraya konu açmak biraz gereksiz olmuş. Ortalama işine gelirsek kimin ile yarışıyorsunuz? Hayır sanki bir şirketiniz var ve yükselmeye çalışıyorsunuz az sakin olun boyunuz uzun diye kimse size bir sürü para güzel bir hayat vaat etmeyecek. Hayalleriniz dediğiniz şeyden hiç bahsetmediniz. Ama bir şeyde boya değil çalışmaya bakar. Örneğin basketbolcu olmak istiyorsan boyumu uzatayım diye değil tekniğini geliştirmeye çalışmalısın. Tabii sen karar vereceksin. Ben sadece tavsiye veriyorum.
Hayalim aktörler soracak olursanız, evet boy çok önemli değil ama az da olsa etken, ek olarak uzun boy öz güven katıyor ortamda benden uzun biri olunca konuşmaya bile çekiniyorum.
Ekleme yapayım. Sizden uzun biri olunca konuşmaktan çekinmemeniz gerek bu garip bir durum. Çünkü uzun boy bir yere kadar ki yaş oranına bakınca ben kesinlikle o boya geleceğini düşünüyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı