14 kilo nasıl verilir?

O yüzden bana da güvenmemesi gerektiğini söylüyorum. Burada bir doktorun veyahut sağlık görevlisinin olacağını şahsen düşünmüyorum hadi diyelim var. Burada olsa bile hastane dışında forum da hiçbir doktor başka kişilerin sağlık koşullarını tam bilmeden cevap vermez buna dayanaraktan yazdım ve görüyorum ki haklıymışım.

Biz bu forumda kimseye güvenmeyeceksek yardım almayacaksak bu forum kapansın o zaman ne işe yarayacak o zaman forum?

İlk etapta kesinlikle diyetisyene gitme. Sen önce öğünlerini düzelt, porsiyonları kıs, internetten basit diyet programı bul. Baktın olmuyor gerçekten bir sorun var o zaman diyetisyene git. Çünkü kan testi ile sende sorun olup olamayacağına bakacak. En basit diyet programını ben söyleyeyim. Sabah : 3-5 siyah zeytin, 2 dilim kepekli yada tam buğday ekmek, 1 dilim beyaz peynir, 1 yumurta / öğlen sebze, meyve fakat meyveyi abartma 1 yada 2 tane ye yiyeceksen. Akşamda çorba / yemek ne varsa 1 tabak / salata. Bu çok basit düz mantık. Ben böyle 2.5 kez sağlam kilolar verdim. Tabii hemen bekleme aylık 6-8 kilo arası verirsin bir de spor yapabilirsen 10 kilo bile verirsin. Çünkü kilon fazla ve yağ yakmaya müsaitsin. 2 Ay'a kendini bu programla toplarsın.
Aga diyetisyene git burada kim sana ne der ise desin inanma! Çünkü herkes yalan söyler diyetisyen senin sağlık durumun vb. gibi bilgileri göz önüne alacak önce ki varsa hastalıklarına ıvırına zıvırına bakacak. Kısaca devlette bugüne kadar tüm kaydına kuytuna bakaraktan işlem yapıp sadece sana ve bedenine özel program ayarlaması yapacaklar. O yüzden burada ne üdüğü belirsiz insanların laflarına inanarak sağlığını tehlikeye atma bu tür sağlık konularında ölümlük bir durumda değil isen sadece sağlık kuruluşlarına baş vurmalısın.
Asıl bu lafa inanma bence dostum. Kim niye yalan söylesin böyle bir forumda. Hadi söyledi bütün herkes kötü, kimse mi uyarmayacak ? Ne kadar saçma direk diyetisyene gönderdi :D çok garip kafa ya Allah yardımcın olsun.

Biz bu forumda kimseye güvenmeyeceksek yardım almayacaksak bu forum kapansın o zaman ne işe yarayacak o zaman forum?

Okuduğunuzu anlamakta güçlük çekiyorsunuz sanırım. Sağlık konusunda sağlık kuruluşları veya doktorlar pretisyen hekimler haricinde kimseye güven olmaz. Yoksa herkes doktor olur her apartmanda bir ameliyathane olurdu.

Ben bir diyetisyen ya da işin uzmanı değilim ama kilo vermek basit bir matematik hesabıdır;
Vucuda giren kalori < harcanan kalori = kilo vermek.
Vucuda giren kalori > harcanan kalori = kilo almak.
Yani sen istersen günde 1 tane koyun ye 2 koyunluk enerji yakarsan kilo verirsin, ama 2 dilim ekmek yiyip 1 dilim ekmeklik enerji yakarsan yine kilo alırsın. İşte diyetisyen ya da bir uzmana gidersen senin günlük kalori harcamanı hesaplar ona göre sana ne kadar yemen gerektiğini söyler. Diyelim 1000 kalori yakıyorsan sana 800 kalorilik bir beslenme önerir bu sayede günde 200 200 harcarsın.

İlk etapta kesinlikle diyetisyene gitme. Sen önce öğünlerini düzelt, porsiyonları kıs, internetten basit diyet programı bul. Baktın olmuyor gerçekten bir sorun var o zaman diyetisyene git. Çünkü kan testi ile sende sorun olup olamayacağına bakacak. En basit diyet programını ben söyleyeyim. Sabah: 3-5 siyah zeytin, 2 dilim kepekli ya da tam buğday ekmek, 1 dilim beyaz peynir, 1 yumurta / öğlen sebze, meyve fakat meyveyi abartma 1 ya da 2 tane ye yiyeceksen. Akşamda çorba / yemek ne varsa 1 tabak / salata. Bu çok basit düz mantık. Ben böyle 2.5 kez sağlam kilolar verdim. Tabii hemen bekleme aylık 6-8 kilo arası verirsin bir de spor yapabilirsen 10 kilo bile verirsin. Çünkü kilon fazla ve yağ yakmaya müsaitsin. 2 Ay'a kendini bu programla toplarsın.

Asıl bu lafa inanma bence dostum. Kim niye yalan söylesin böyle bir forumda. Hadi söyledi bütün herkes kötü, kimse mi uyarmayacak? Ne kadar saçma direk diyetisyene gönderdi :D çok garip kafa ya Allah yardımcın olsun.

Bence de arkadaşın problemleri var sanırım :D

@453476 Yemek yemeyerek mi, adamın aç kalmasına gerek yok. Fazla yiyerek bile, kilo verebilirsiniz. Tabii sağlıklı şeyler, sebzeler, yumurtalar her şeyden yettiği kadar. Bu senin yağ oranına, kas kütlene göre değişir. Diyetisyene gitmen lazım, unutma diyet yapmak aç kalmak değildir.

Bu şekilde sağlıksız kilo verirsin. Emin ol uzun vadede daha fazlasını alırsın. Günlük kalori ihtiyacından daha düşük kalori alır isen, kilo verirsin. Sağlıklı beslenerek kilo ver. Önemli olan bu.
Detaylı tavsiyeler için diyetisyene gidebilirsin.

İlk etapta kesinlikle diyetisyene gitme. Sen önce öğünlerini düzelt, porsiyonları kıs, internetten basit diyet programı bul. Baktın olmuyor gerçekten bir sorun var o zaman diyetisyene git. Çünkü kan testi ile sende sorun olup olamayacağına bakacak. En basit diyet programını ben söyleyeyim. Sabah: 3-5 siyah zeytin, 2 dilim kepekli ya da tam buğday ekmek, 1 dilim beyaz peynir, 1 yumurta / öğlen sebze, meyve fakat meyveyi abartma 1 ya da 2 tane ye yiyeceksen. Akşamda çorba / yemek ne varsa 1 tabak / salata. Bu çok basit düz mantık. Ben böyle 2.5 kez sağlam kilolar verdim. Tabii hemen bekleme aylık 6-8 kilo arası verirsin bir de spor yapabilirsen 10 kilo bile verirsin. Çünkü kilon fazla ve yağ yakmaya müsaitsin. 2 Ay'a kendini bu programla toplarsın.

Asıl bu lafa inanma bence dostum. Kim niye yalan söylesin böyle bir forumda. Hadi söyledi bütün herkes kötü, kimse mi uyarmayacak? Ne kadar saçma direk diyetisyene gönderdi :D çok garip kafa ya Allah yardımcın olsun.

Aga hepiniz haklısınız kamu spotları da boşuna yapılmış zaten. Kardeşim sende istersen sağlık kuruluşu olmayan yerlerden sağlık hakkında bilgilendirmeler alabilir. Doktor unvanı olmayan şahıslardan bu yanlış veya doğru diye yazılar okuyabilir. Aklına takılan birkaç konuşma ile forumda yazı yazan herhangi bir kimsenin yazısını uygulayabilir. Ve en son olarak da kamu spotlarının boşa yapılmadığını tecrübe etmek için soluğu sağlık kuruluşlarında doktorların ve pratisyen hekimlerin önünde alarak kamu spotların da anlatılan sağlık ile bilgilendirmeler ve yönlendirmeler sadece sağlık kuruluşlarında doktorlar gözetimi altında yapılır lafının değerini tecrübe edebilir veyahut sağlık kuruluşundan bilen kişiden yardım alabilirsin.

Uyarı! Bu konu 4 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı