İnceleme 14 Pro Max kullanıcı deneyimi ve satma nedenlerim

Herkese merhaba, bugün 1 sene boyunca kullanıp en sonunda sattığım telefonum olan 14 Pro Max için kısa bir inceleme yapacağım.

Giriş:
Cihazı 2023 Ağustos ayında Japonya'dan aldım ve eylül ayı gibi kullanmaya başladım.

1- İlk izlenim:
Öncelikle bundan önceki telefon Samsung Note 3 ve General Mobile 22 Pro idi, 14 Pro Max'e geçince çağ atlamış gibi hissettim.

Cihaz gerçekten premium hissi veriyordu, ekranın 120Hz ve OLED olmas beni en çok cezbeden özelliklerinden biriydi.

2- Kısa kullanım:
Öncelikle cihazın pil sağlığı 6-7 boyunca %100 seyrederken 3 ayda %91'e kadar geriledi.

Performans konusu gelirsek beni gerçekten tatmin etti. Arayüz akıcılığı uygulamalar arası ani geçişler ve hızlı işlemleri kolaylıkla yapabiliyordu.

3- Performans:
Performansı gerçekten çok iyi ve başarılı bir cihaz lakin çok ısındığından dolayı PUBG gibi oyunlarda FPS düşmeleri ve ekran parlaklık düşmesi gibi sorunlar vardı.

4- Satmama neden olan şeyler:
Apple markasına karşı zaten ön yargım vardı buna rağmen 14 Pro Max ve iPad 10.nesil aldım ve gerçekten beni başta memnun etse de sonradan çok pişman eden iki cihaz oldu.
  1. Öncelikle cihazın pil sağlığının hızlı düşmesi beni gerçekten şaşırttı.
  2. Her ne kadar çok güçlü ve premium bir cihaz olsa da çok kısıtlayıcı bir işletim sistemine sahipti.
  3. Performansı Mayıs aylarına doğru sürekli düşmeye başladı cihaz sürekli ısınıyor ve parlaklık kısıyordu ayrıca kamera kalitesi de berbat bir hal almıştı.
  4. İşletim sistemi sorunları telefon bazen uygulamalarda buga giriyordu kafasına göre takılıyordu ve canımı sıkıyordu.
  5. Biliyorsunuz ki Apple cihazlara IMEI atılmıyor ve 4 ayda bir SIM ve esim olarak değiştirmek zorundasın
  6. Öncelikle Apple cihazların tamir masrafları absürt şekilde pahalı oluyor 30 bin TL'ye aldığım telefon kırılırsa neredeyse telefon kadar ekran parası ödemek zorundayım.

Kapanış:
Öncelikle cihazın bir sürü ve detaylı incelemesi olduğundan çok fazla uzatmak istemedim sadece kendi yaşadığım deneyimler üstünden sizlere bilgi aktarmak istedim.

iPhone cihaz almak isteyen arkadaşlar ekosistem yapmayacaksa bence tercih etmemelidir.

Eleştiri yaparken bunun kişisel kullanıcı deneyimi olduğunu hatırlayarak yorum yaparsanız sevinirim.

Puanım: 7.

Apple cihazları gerçekten kaliteli olsa da çoğu kişinin düşündüğü kadar büyüleyici veya muhteşem olmadığını anlamaları gerekiyor. Bu cihazların da hataları var ve olmaya devam edecek. Ülkemizde de fiyatlarına değmediği bâriz. İnsanlarda şu elma tutkusu bu denli yüksek olmasa şu cihazlara erişim de daha kolay olurdu birçok kişi için.

Neyse ki iPhone kullanmıyorum yani aslında tam anlamıyorum insanlar neden bir telefona 100k gibi bir fiyat verirki. Bence saçma 5 aydır Galaxy A05 kullanıyorum gayet memnunum ha kamerası kötü mü evet birazcık kötü ama zaten normaldede Instagram'a öyle ha bire resim atan biri değilim. Bence akıllı olan bir telefona Max 20k verir o kadar param olsa gider bir garibanın karnını doyururdum şahsen.

Neyse ki iPhone kullanmıyorum yani aslında tam anlamıyorum insanlar neden bir telefona 100k gibi bir fiyat verirki. Bence saçma 5 aydır Galaxy A05 kullanıyorum gayet memnunum ha kamerası kötü mü evet birazcık kötü ama zaten normaldede Instagram'a öyle ha bire resim atan biri değilim. Bence akıllı olan bir telefona Max 20k verir o kadar param olsa gider bir garibanın karnını doyururdum şahsen.

Ben şahsen IPhone'a artık bulaşmayı düşünmüyorum şimdi ki cihaz tercihim S24U.

Herkes iPhone kullanacak diye bir kural yok. Kullanım amacı önemli. Oyun için iPad Pro kullanıyorum M.2 chip, grafik ve tasarım için MacBook Air M.2 16 GB aldım ayrıca ağır işler işinde Gaming laptop almıştım 2023 Aralıkta harika indirim ile. Telefonum iPhone 14 promax şikayetçi değilim. Pil yüzdesi konusunda hemfikirim bunu bile bile alıyoruz zaten benim eko sistem ve bu akıcılık başka sistemlerde yok maalesef. Android tabanlı diğer markalarda da denedim zarar ettiriyor. Android tablet, telefon… yine eko sistem kuracaksanız Samsung, Huawei idare eder. Gerek ekran paylaşma özellikleri bunu OBS'e aktarma yayın yapma video kaydı alma gibi işlerde kullanmak iyi oluyor.

Herkese merhaba, bugün 1 sene boyunca kullanıp en sonunda sattığım telefonum olan 14 Pro Max için kısa bir inceleme yapacağım.

Giriş:
Cihazı 2023 Ağustos ayında Japonya'dan aldım ve eylül ayı gibi kullanmaya başladım.

1- İlk izlenim:
Öncelikle bundan önceki telefon Samsung Note 3 ve General Mobile 22 Pro idi, 14 Pro Max'e geçince çağ atlamış gibi hissettim.

Cihaz gerçekten premium hissi veriyordu, ekranın 120Hz ve OLED olmas beni en çok cezbeden özelliklerinden biriydi.

2- Kısa kullanım:
Öncelikle cihazın pil sağlığı 6-7 boyunca %100 seyrederken 3 ayda %91'e kadar geriledi.

Performans konusu gelirsek beni gerçekten tatmin etti. Arayüz akıcılığı uygulamalar arası ani geçişler ve hızlı işlemleri kolaylıkla yapabiliyordu.

3- Performans:
Performansı gerçekten çok iyi ve başarılı bir cihaz lakin çok ısındığından dolayı PUBG gibi oyunlarda FPS düşmeleri ve ekran parlaklık düşmesi gibi sorunlar vardı.

4- Satmama neden olan şeyler:
Apple markasına karşı zaten ön yargım vardı buna rağmen 14 Pro Max ve iPad 10.nesil aldım ve gerçekten beni başta memnun etse de sonradan çok pişman eden iki cihaz oldu.
  2. Her ne kadar çok güçlü ve premium bir cihaz olsa da çok kısıtlayıcı bir işletim sistemine sahipti.
  3. Performansı Mayıs aylarına doğru sürekli düşmeye başladı cihaz sürekli ısınıyor ve parlaklık kısıyordu ayrıca kamera kalitesi de berbat bir hal almıştı.
  4. İşletim sistemi sorunları telefon bazen uygulamalarda buga giriyordu kafasına göre takılıyordu ve canımı sıkıyordu.
  5. Biliyorsunuz ki Apple cihazlara IMEI atılmıyor ve 4 ayda bir SIM ve esim olarak değiştirmek zorundasın
  6. Öncelikle Apple cihazların tamir masrafları absürt şekilde pahalı oluyor 30 bin TL'ye aldığım telefon kırılırsa neredeyse telefon kadar ekran parası ödemek zorundayım.

Kapanış:
Öncelikle cihazın bir sürü ve detaylı incelemesi olduğundan çok fazla uzatmak istemedim sadece kendi yaşadığım deneyimler üstünden sizlere bilgi aktarmak istedim.

iPhone cihaz almak isteyen arkadaşlar ekosistem yapmayacaksa bence tercih etmemelidir.

Eleştiri yaparken bunun kişisel kullanıcı deneyimi olduğunu hatırlayarak yorum yaparsanız sevinirim.

Puanım: 7.

Öyle bir marka düşün ki rakiplerinin 20bine sattığı donanımda cihazı 50bine satıyor, alınınca pil sağlığım düşmesin derdine oyun girmiyor film izlemiyorsun, 2-3 güncellemede cihazı eskitiyor ama insanların ben bu cihazı alırsam zengin gözükürüm ya da kulaktan dolma bilgilerle rakipleri 2 senede kasıyor demesi sayesinde sektörde en çok satan markalardan. Samsung'un çoğu cihazında kullandığı obje silgisi özelliğini bir tık yukarı taşıyıp süper üper AI diye pazarlayıp sadece 15Pro 16 ve üstüne veriyorlar. Apple kötü marka değil ama bu kadar satması pazarlamada ne kadar iyi olduğunu gösterir. Yoksa böyle markaları aynı Oppo, Vivo gibi çok çabuk siliyor bizim ülke.

Öyle bir marka düşün ki rakiplerinin 20bine sattığı donanımda cihazı 50bine satıyor, alınınca pil sağlığım düşmesin derdine oyun girmiyor film izlemiyorsun, 2-3 güncellemede cihazı eskitiyor ama insanların ben bu cihazı alırsam zengin gözükürüm ya da kulaktan dolma bilgilerle rakipleri 2 senede kasıyor demesi sayesinde sektörde en çok satan markalardan. Samsung'un çoğu cihazında kullandığı obje silgisi özelliğini AI diye pazarlayıp sadece 15Pro 16 ve üstüne veriyorlar. Apple kötü marka değil ama bu kadar satması pazarlamada ne kadar iyi olduğunu gösterir. Yoksa böyle markaları aynı Oppo, Vivo gibi çok çabuk siliyor bizim ülke.
Pazarlamaya ayrılan bütçeyle telefonu geliştirseler zaten rekor satacak ayrıca her sene telefon çıkartmak çok saçma ve gereksiz.

Yaklaşık son 4-5 yıldır Android cihazlar gelişme açısından çok hızlı ilerliyorken, Apple bu gelişmelerin çok gerisinde kaldı. Kamera kalitesinde artık Çinli üreticiler birbirleriyle yarışıyor. Kıyaslama videolarının çoğunda iPhone yok. Şirket Apple telefon vermesine rağmen kameradan dolayı Android bir cihaz kullanıyorum.

Yaklaşık son 4-5 yıldır Android cihazlar gelişme açısından çok hızlı ilerliyorken, Apple bu gelişmelerin çok gerisinde kaldı. Kamera kalitesinde artık Çinli üreticiler birbirleriyle yarışıyor. Kıyaslama videolarının çoğunda iPhone yok. Şirket Apple telefon vermesine rağmen kameradan dolayı Android bir cihaz kullanıyorum.
Benim için özgürlük ön planda.

Hocam öncelikle planlı eskitmenin farkına varmışsınız. Dürüst olup tepki olarak da cihazı satmanızı gerçekten doğru buldum. Maalesef saydığınız maddeler telefondan değil Apple'ın yazılım güncellemelerinden oluyor. Yazılımınızı güncelledikçe pil sağlığınız hızlıca eriyecek ve kamera kaliteniz şiddetli şekilde eskiyecekti. Öyle de olmuş. Ve artık iOS işletim sistemi son 7 yıldır BugOS olarak varlığını sürdürüyor. iOS 10 ve öncesinde çok stabildi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı