14 yaşında 10 kilo ağırlık kaldırmak zararlı mı?

9-10 kilo ile napiyosun squat mi curl mi hip thruster mi ona göre cevaplayalim.

Troll muhtemelen boş ver imkanı yok o yaşta 18 kgyi sırtına alabilir belki diyeceğim de çok zor yine.
10 kilo ile biceps curl , arnold press , regular wide bench press falan 3 set 9-10 tekrar çıkıyor

Düzgün formda yapiyorsan ve sakatlanmadan yapiyorsan sorun olmaz ama karın bacak sırt falan da çalış estetik durmaz.

15 yaşımda spora başlamıştım ve 80 kg kaldırıyordum falan kaldırıyordum. Ha ne pozisyonda yaptığına göre ağırlık tabii ki değişir. Hızlı davranıp kendine zarar verme kardeşim. Vücudun alıştıkça daha yüksek ağırlıklara geç. Fazlasına birden kendini zorlarsan "Sağlıklı olacağım." deyip kendini ağrı içinde bulursun.

9-10 kilo ile napiyosun squat mi curl mi hip thruster mi ona göre cevaplayalim.

Troll muhtemelen boş ver imkanı yok o yaşta 18 kgyi sırtına alabilir belki diyeceğim de çok zor yine.

10 kilo ile. Regular wide bench press, arnold press,

Düzgün formda yapiyorsan ve sakatlanmadan yapiyorsan sorun olmaz ama karın bacak sırt falan da çalış estetik durmaz.

Tüm vücut yapıyorum hareketleri düzgün bir şekilde yapmaya çalşıyorum.

Ha bu arada bu tabii her pozisyonda değil. 10 kg kaldırdığım pozisyonlar da vardı. Kendini hafif görme kardeşim.

Legpressde 80 basmissindir muhtemelen ağırlık olarak yukseltebiliyosun rahat ronnie coleman 1500 2000 kg arası basiyordu. Yanlış hatırlamiyorsam rekordu dünyada.

Legpressde 80 basmissindir muhtemelen ağırlık olarak yukseltebiliyosun rahat ronnie coleman 1500 2000 kg arası basiyordu. Yanlış hatırlamiyorsam rekordu dünyada.

1100 kgymis 2300 lbs.

Legpressde 80 basmissindir muhtemelen ağırlık olarak yukseltebiliyosun rahat.

Aynen öyle. Açıklama gereği duydum kardeşimizin yaşı küçük diye. Kendini kötü hissedeceğini düşündüm. Ben de bir b*k değildim yani o yaşlarda.

Boy konusunda sıkıntı olur mu?

Devasa ağırlıklar kaldırıp çok kas yapacaksan etkiler ancak sadece fit kalmak için yapıyorsan boyunu pek etkilemez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…