14 yaşında 178 olmak

The Fella

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, bu ayın 28. gününde 14 olacağım boyum 1,78 sizce boyum gelecekte en fazla ne kadar olur? Annem 1,67 babam ise 1,82 ayrıca ağırlık kaldırıyorum bir etkisi olur mu? Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, bu ayın 28. gününde 14 olacağım boyum 1,78 sizce boyum gelecekte en fazla ne kadar olur? Annem 1,67 babam ise 1,82 ayrıca ağırlık kaldırıyorum bir etkisi olur mu? Şimdiden teşekkürler.

Hocam bende 14 yaşındayken 175'dim daha sonra gymle tanıştım. Boyuma herhangi kötü yanı olmadı. Eylül'de 16 ya gireceğim şu an boyum 185.

Net bir şey söylenmez bu ergenliğe ne zaman girdiğine, boyunun hayatın boyunca hızlı ya da yavaş uzaması bile etkili. Kendimle kıyaslarsam annem 165 babam 178 ben 186'yım. Boyun her zaman yaşıtlarına göre uzun olduysa (yüksek ihtimal öyleydin) 15-16 yaşından itibaren uzaman çok yavaşlar yıllık 1 cm’ye bile düşebilir. Kendi tecrübelerimden yola çıkarak 16-17 yaşına gelene kadar saat 23-01 arasında kesinlikle uykuda olman gerektiğini söylebilirim. Erken saatte uyumak bence 1. etken, yeterli beslenme 2. etken. Ağırlık kaldırırken Squad, deadlift gibi hareketlerde sürekli düşük tekrar yüksek ağırlık şeklinde çalışırsan omurgana stres bindirmenin boyuna olumsuz etkisi olabilir. Bu hareketlerde çalışma aralığını 8 tekrarın altına düşürmeni tavsiye etmem.

Bu sorular hiçbir zaman bitmeyecek :) Kimse bilemez yaşayıp kendin göreceksin. Sporun da zararı olmaz faydası olur. Ama doğru sporu yapmaya çalış kendini sakatlayacak işlere girme. O yaşlarda vücut ağırlığı bile yeterli olabilir. Bir temel oluşturursun. Zaten ailenin kontrolü ve izni ile yapman gerekiyor.

Ben senin yerinde olsam vücut ağırlığı, koşu ve esneklik çalışmalarına önem verirdim. Esnek, güçlü ve kondisyonlu oluruz. 1 2 sene yaptıktan sonra ağırlık çalışmalarına girerdim. Daha sonra da hoşuma giden bir savunma sporuna giderdim eğer ailenin imkanı varsa.

Tabi önce doktora görünüp ailenin de izniyle yapman lazım sonuç olarak yanlış spor fayda değil zarar getirir.

Ağırsağlamın güzel rehberleri var bakabilirsin. Spor bilgimizi de geliştirmiş oluruz.

Şu doktor şöyle bir tablo göstermişti. Dinlenik nabzın düşük olması kalbin güçlü olduğunu gösterir demişti. Doktorun da 52 atıyormuş müthiş cidden. Benim yüksek maalesef :(

İşte spor yaparak kalbi damarları güçlendirip tek atımda yeterli kan pompalamasını sağladığımızda kalp artık daha hızlı atmaya ihtiyaç duymuyor. Sırf gündeme gelmek için spor yapmayın vücudu yıpratırsınız diyenlere de inanmayın :)
Screenshot_42.png

videoyu merak eden varsa onu da atayım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Bu sorular hiçbir zaman bitmeyecek :) Kimse bilemez yaşayıp kendin göreceksin. Sporun da zararı olmaz faydası olur. Ama doğru sporu yapmaya çalış kendini sakatlayacak işlere girme. O yaşlarda vücut ağırlığı bile yeterli olabilir. Bir temel oluşturursun. Zaten ailenin kontrolü ve izni ile yapman gerekiyor.

Ben senin yerinde olsam vücut ağırlığı, koşu ve esneklik çalışmalarına önem verirdim. 1 2 sene yaptıktan sonra ağırlık çalışmalarına girerdim. Daha sonra da hoşuma giden bir savunma sporuna giderdim eğer ailenin imkanı varsa.

Tabii önce doktora görünüp ailenin de izniyle yapman lazım sonuç olarak yanlış spor fayda değil zarar getirir.

Hocam vallahi süper yorum önce esneklik kazanıp sonra savunma olarak judo MMA tarzı bir sporla ilgilenmek çok daha iyi şu an ileride anlar bunu

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı