Arkadaşlar birkaç ay sonra 14 yaşına gireceğim ve 41-42 kilo arası bir ağırlığım var. Ailem de bana çok zayıfsın diyorlar. Sizce de zayıf mıyım? Eğer zayıfsam nasıl kilo alırım? Çünkü internette bulduğum tüm kilo almak için işe yarayan taktikleri denedim ama yine alamadım. Cevaplarınızı bekliyor olacağım. Şimdiden teşekkürler.
Vücut kitle indeksi (BMI) hesaplama aracı ile boy-kilo oranınızı öğrenin. VKİ kaç olmalı, BMI değeri ne anlama gelir, sağlıklı kilo aralıkları nelerdir?
Arkadaşlar birkaç ay sonra 14 yaşına gireceğim ve 41-42 kilo arası bir ağırlığım var. Ailem de bana çok zayıfsın diyorlar. Sizce de zayıf mıyım? Eğer zayıfsam nasıl kilo alırım? Çünkü internette bulduğum tüm kilo almak için işe yarayan taktikleri denedim ama yine alamadım. Cevaplarınızı bekliyor olacağım. Şimdiden teşekkürler.
16 yaşında 1.76 boyunda ve 45 kilo ağırlığındayım. Bugüne kadar bir problem yaşamadım ve bence sağlıklı beslendiğin sürece bir sorun olacağını sanmıyorum. Kilo alamama sebebin az yemek yemen, ekmek yememen ya da biyolojik bir sorun olabilir.
Kişi gününü fazla ağır işler yaparak geçiriyorsa kalori yakımı da fazla olur ve metabolizması hızlı olur. Günlük kalori alımını bilmeden fazla öğün yemelisin demek bilgisizlik olur.