14 yaşında biri nerede çalışabilir?

Yaşına göre en karlı iş Instagram adminliği yapmak olacaktır. Ben bayağı para kırdım bu işten. Instagram sayfalarına logo satabilirsin. Oyun hesabı kasıp satabilirsin. Onun dışında sanayi olabilir.

Sanayi de çalışmasın hocam biz çalıştık kendine zarar verir kazanacağı paraya değmez beni 2000 TL maaşla günde 12 14 saat çalıştırıyorlardı üstüne işten çıkarken 1500 tlmi vermediler.
 
Berber çıraklığı iyidir. Market, fırın çıraklığı şu an için tehlikeli. Günde 100 kişiyle temas edip evine virüs götürmeyecek bir iş seç kendine.

10 saat çalışıp günlük 5 TL kazanıyorum. Git ışıklarda peçete sat kardeşim. 1 aya en kralından sistem toplarsın. Yada ramazanda mezarlıkta su sat 5'lik.
 
Sanayi de çalışmasını tavsiye etmiyorum. Aslın da birçok baba çocukları akıllansın diye sanayiye işe veriyorlar. Ama o çocuklar Allah korusun bir iş kazası geçirse telafi olmayacak hatalar doğurabilir. Parmağı kopanı gördüm, kolu sıkışanı gördüm. Berber de çıraklığa gelince, böyle zanaatkar meslekler de çıraklara iş öğrenene kadar az para verilir. Bu yaşta çocukluğunu yaşamanı tavsiye ederim. Bilgisayarı da ileride al bence.
 
Dönercide çalışma da nerede çalışırsan çalış. Bugün 6 tane döner siparisi verdim. Getiren kurye 140-150 CM boylarında bir çocuktu. Gelmiş bana "abi ben senin siparişi biraz unuttum da hepsini normal getirdim soğansız falan istediysen kusura bakma" deyip gitti. Ulen kağıt icat olalı kaç sene oluyor. Yazmayı mı bilmiyorsun, bilmiyorsan seni kim kurye yaptı? 2 sade 4 soğansız döneri bir kağıda yazmak çok mu zor? Kardeşimin soğana alerjisi var tek tek dürümleri açıp içlerinden soğan topladım. Tabii içimden ya sabır çekerek...
 

Geri
Yukarı