14 yaşında çalışmak için iş önerisi

Çalışmanı bu yaşta önermiyorum, kendim pısırık biriyim beni buna iten öğretmenlerimin yaptığım şeye saygısızlığı idi. Girdiğiniz yerde yeri gelecek hakaret yiyeceksiniz yeri gelecek eziyet edilecektir, (Hakaret etmese bile ayakta duracağınız bir meslek olacak çok yüksek ihtimal) bir kaç yıl sonra çalışmaya başlarsan o "eziklik" olayına alışıp özgüvene çevireceksin.

Hem ayranım dökülmesin hem de şey hesabı sizin olay. Fazla emek olmadan yüksek sermaye beklenmemeli. En fazla komilik yapabilirsiniz bu yaşta. Günlüğü 30 ile 50 TL arasında değişiyor.

Berber çırağı ol. Bu devirde sermayesi yüksek berberlerin. Çıraklarda günlük 20 - 50 TL alır.

Valla aga tam olarak ne iş yapmak istediğini bilmiyorum. Berber çırağı olmak veya bir bilgisayarcıda çalışmak çok yorucu olmasa gerek. Onun dışında internet üzerinden de çalışabilirsin. Yaşadığın yerde günlük işler varsa onlar da olabilir güzel ücretler alırsın.

Neden bu yaşta çalışıyorsun? Okuyan insan hamallık yapmak zorunda kalmaz, böyle tecrübelere de gerek yok.

Hayat çalışarak ve zorluklarını görerek öğrenilir. Hayatında zorluk çekmemiş kişi hayatı bilemez.

Senin yaşlarında Cafe'de tanıdıklar ile iş bulabiliyorduk. İllaha tanıdık Cafe çalışanı veya sahibi vardır etrafında onlardan yardım iste bence.

Hayat çalışarak ve zorluklarını görerek öğrenilir. Hayatında zorluk çekmemiş kişi hayatı bilemez.
Öyle bir şey yok. Hiç kimse mecbur değil zorluk çekmeye. Ben şu anda okuyorum ve inşAllah ileride mesleğim garanti olucak ve alacağım maaş da iyi olucak çünkü ona göre okudum. Umrumda değil acı çekmek. Hayatı bilmek demek acı çekmek demek değil.

Arkadaş da aynısını yapabilir.

İleride inşAllah mesleğinin garantisi olur da sen nasıl bu kanıya vardın? Belki çok iyi bir üniversite de okuyosundur, belki aile şirketin felan vardır bilemem ama hayat bu ne olacağı belli olmaz. Erken yaşta çok ağır olmamak şartıyla çalışmak iyidir. İnsanlarla iletişim kurmayı öğrenir yoksa 14 yaşında bilgisayar oynamak, telefon vs. ona daha çok zarar verir.

Eleştiriniz için teşekkür ederim. Torpille değil kesinlikle ama garantisi var boşver nasıl olduğunu. Bak dostum, haklısın iletişim kurmak çok önemli bir şey ve yine haklısın bilgisayar, telefonla vakit geçirmesi iyi bir şey değil. Ancak şöyle de bir durum var ben ülkemizdeki çırakların çalıştığı ortamlara bakınca hiç iyimser görmüyorum. Az bir ücrete eziyet çektiriliyor ve bu eziyet sayesinde ileride başarılı olanı da görmedim. Bana göre ilimle uğraşmak, dışarıya çıkıp sıradan işte çalışmaktan daha üstündür. İllaki oyun oynamak zorunda değil, yazılım öğrenebilir, kod yazmasını öğrenebilir yapılacak iş çok.

İletişim kurmak için bir takım sportif faaliyetlere katılabilir ya da kurslara gidebilir seçenek çok bence. Dışarıdaki berber çıraklığı gibi basit işlerde çalıştığında malesef ki bunu küçümsemek için söylemiyorum kesinlikle ama eğitim seviyesi düşük insanlarla iletişim kurmuş olucak. Daha modern insanların olduğu yerlerde vakit geçirmek arkadaşa faydalı olacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…