14 yaşında çalışmak için iş önerisi

Hem ayranım dökülmesin hem de şey hesabı sizin olay. Fazla emek olmadan yüksek sermaye beklenmemeli. En fazla komilik yapabilirsiniz bu yaşta. Günlüğü 30 ile 50 TL arasında değişiyor.
Arkadaşlar olay çok yanlış anlaşılmış. Ben zaten günde 30-40 civarı sermaye olan bir iş istiyorum. Çalışmayı bende fazla istemiyorum ama alacağım bazı şeyler var o yüzden çalışmak zorundayım.
Teşekkürler

Eleştiriniz için teşekkür ederim. Torpille değil kesinlikle ama garantisi var boşver nasıl olduğunu. Bak dostum, haklısın iletişim kurmak çok önemli bir şey ve yine haklısın bilgisayar, telefonla vakit geçirmesi iyi bir şey değil. Ancak şöyle de bir durum var ben ülkemizdeki çırakların çalıştığı ortamlara bakınca hiç iyimser görmüyorum. Az bir ücrete eziyet çektiriliyor ve bu eziyet sayesinde ileride başarılı olanı da görmedim. Bana göre ilimle uğraşmak, dışarıya çıkıp sıradan işte çalışmaktan daha üstündür. İllaki oyun oynamak zorunda değil, yazılım öğrenebilir, kod yazmasını öğrenebilir yapılacak iş çok.

İletişim kurmak için bir takım sportif faaliyetlere katılabilir ya da kurslara gidebilir seçenek çok bence. Dışarıdaki berber çıraklığı gibi basit işlerde çalıştığında malesef ki bunu küçümsemek için söylemiyorum kesinlikle ama eğitim seviyesi düşük insanlarla iletişim kurmuş olucak. Daha modern insanların olduğu yerlerde vakit geçirmek arkadaşa faydalı olacaktır.
Adam kendi çalışmak istiyor. Senin anlattığın şeyleri bizde biliyoruz. Ama hayat bu. Sen bile para kazanmak için çalışıp kendini yoruyorsun. Üstelik insanın okuma seviyesi önemli değil. Önemli olan insan olması ve insanca yaklaşması. Benim mahallemdeki berberciler gayet kültürlü ve hoş insanlar. Namazında niyazında adamlar. Acı yoksa kazançta yoktur. İster oturduğun yerden ders çalış ister bir işte çalış. Acı çekmek şart. İnsan doğunca bile acı çeker. Çok felsefe yaptım. :)

Adam kendi çalışmak istiyor. Senin anlattığın şeyleri bizde biliyoruz. Ama hayat bu. Sen bile para kazanmak için çalışıp kendini yoruyorsun. Üstelik insanın okuma seviyesi önemli değil. Önemli olan insan olması ve insanca yaklaşması. Benim mahallemdeki berberciler gayet kültürlü ve hoş insanlar. Namazında niyazında adamlar. Acı yoksa kazançta yoktur. İster oturduğun yerden ders çalış ister bir işte çalış. Acı çekmek şart. İnsan doğunca bile acı çeker. Çok felsefe yaptım. :)
Daha önce ağır uslüp kullandıysam özür dilerim.

Merhaba, ben Baran. 14 yaşındayım. Yaşıtlarıma göre kilom az diyebilirim. Yazın beni fazla yormayacak ama sermayesi yüksek bir iş önerebilir misiniz?(sanayi vs olmaz)
Allah senin ailene imdat eylesin inşallah. İlk başta kolay işler bulmak çok zor bir ihtimal, üstelikle 14 yaş grubu için. Hangi konularda daha iyi isen ve daha kolay ise ona göre planlar kur kardeşim. Oyundan para kazanmanı pek önermem ancak sanatı ve ya dizi, film gibi yerlerde senin ilgini çekiyor ise düşünülebilir. Ayrıca oyuncu ya da sanatçı olur isen çok dikkatli ol. Çünkü şeriata göre caiz olmayan ve sakıncalı olabilecek unsurlara göre davran. Misal olarak çıplaklık, şirk gibi içerik barındıran teklifler varsa uzak dur!

Hocam oyunculuk ne alaka? Arkadaş yazlık iş istemiş.
Allah senin ailene imdat eylesin inşallah. İlk başta kolay işler bulmak çok zor bir ihtimal, üstelikle 14 yaş grubu için. Hangi konularda daha iyi isen ve daha kolay ise ona göre planlar kur kardeşim. Oyundan para kazanmanı pek önermem ancak sanatı ve ya dizi, film gibi yerlerde senin ilgini çekiyor ise düşünülebilir. Ayrıca oyuncu ya da sanatçı olur isen çok dikkatli ol. Çünkü şeriata göre caiz olmayan ve sakıncalı olabilecek unsurlara göre davran. Misal olarak çıplaklık, şirk gibi içerik barındıran teklifler varsa uzak dur!

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı