14 yaşında fitness yapmak zararlı mıdır?

Recep Özel

Hectopat
Daha fazla  
14 yaşındayım ve Fitness'a gidip vücudumu düzgün bir şekle sokmak istiyorum. Bu yaşta Fitness'a gitmenin vücüduma herhangi bir zararı olur mu? Boy 1.83 kilo 78.

Kesinlikle zararı yoktur zorlama gerektiren deadlift-squat gibi hareketleri yapmasan iyi olur ama benim tavsiyem kendi kilon ile 1 yıl boyunca evde çalışabilirsin illaki spor salonu istiyorsan çok ağır kilo girmezsen zararı değil yararını görüceksin protein tozu creatin kiloluysan l-carnitin gibi takviyeleride 3 ay ve sonrası için önerebilirim ama 16 yaşına gelmeden kullanamamanı tavsiye ederim sağlacakla iyi günler.

İlk defa spor yapacaksan öncelikle bir kaç ay calisthenics yapmanı öneririm. 8-10 nizami barfiks çekemeden spor salonuna gitmeni tavsiye etmem.

İlk defa spor yapacaksan öncelikle birkaç ay calisthenics yapmanı öneririm. 8-10 nizami barfiks çekemeden spor salonuna gitmeni tavsiye etmem.

Belki haklısın fakat barfiks geliştikçe artan bir şey değildir barfiksi yalnızca barfiks çalışarak geliştirebilirsin barfiks bence çok bir şey belli etmez ama dediğiniz gibi direk başlamaktansa vicut ağırlığı ile çalışması daha mantıklı olacaktır saygılar.

Belki haklısın fakat barfiks geliştikçe artan bir şey değildir barfiksi yalnızca barfiks çalışarak geliştirebilirsin barfiks bence çok bir şey belli etmez ama dediğiniz gibi direk başlamaktansa vicut ağırlığı ile çalışması daha mantıklı olacaktır saygılar.
Evet haklısınız, barfiksten kastım genel olarak vücut ağırlığını kontrol edebilmek.

Hocalarım önceden evde 5 kiloluk dambıllarla çalışıyordum arada sırada barfiks ve şınav da çekiyordum ama tam bir düzen sağlayamadım evde o yüzden spor salonuna başlamayı düşünüyorum.

14 yaşındayım ve Fitness'a gidip vücudumu düzgün bir şekle sokmak istiyorum. Bu yaşta Fitness'a gitmenin vücüduma herhangi bir zararı olur mu? Boy 1.83 kilo 78.
Evet olabilir 16 yaş daha uygundur, bu döneme kadar kick-bocks yada yüzme ile ilgilenebilirsin bol bol barfiks çek şınav çek en az 1 sene daha bekle başlarsın acelen yok.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı