14 Yaşında Kodlamaya başlamak mantıklı mı?

Ahmylz_7

Hectopat
Merhaba 14 yasındayım bilgisayar mühendisi veya yazılım mühendisi olmak istiyorum ve bir abimin tavsiyesiyle HTML5 öğrenmeye başladım sonra da CSS öğren dedi. Sonra da Java, bu dersleri öğreneceğim sizce bunlar yeter mi? Yoksa başka diller öğrenmeli miyim? Ve ne yazık ki Türkiye'de imkân olmadığı için başka bir ülkede yazılım veya bilgisayar mühendisi olmak istiyorum sizce hangi ülke uygun? ( ben ABD istiyorum )

Son düzenleyen: Moderatör:
Web tasarım arayüzünde HTML5 ve CSS programlama dilleri değildir. Web arayüzü için geliştirme araçlarıdır. Gerçekten kodlayacağım diyorsanız C#, Python, Arduino, JavaScript gibi şeylere bakmanız daha iyi olur.

Sen mezun olana kadar bu ülkede de bir şeyler değişir. İlle de kendin ABD diye şartlama. Gitmen iyi bir şey ama önce bi kendini geliştir.

Ne yapmak istiyorsun önce bu önemli?
Python ve C#'a bir bak.

Tam zamanı olabilir ders yoğunluğun ve yakın tarihli YKS vb büyük sınavın yok ve bu kavramanda daha etkili olur.

Buna ek olarak başka bir dil daha öğrenmen her açıdan daha iyi.

Ve ne yazık ki Türkiye'de imkân olmadığı için başka bir ülkede yazılım veya bilgisayar mühendisi olmak istiyorum sizce hangi ülke uygun? ( ben ABD istiyorum )

Türkiye'de imkan diğer meslekler için yok. Yazılım konusunda kendinizi geliştirirseniz 1 sene içinde şu anki ekonomide bile 20.000 ₺ kazanabilirsiniz.

Programlama bir anda başlayıp hemen öğrenebileceğiniz bir şey değil. Senelerinizi vermeniz, bazen ömrünüzden vermeniz gerek. Bir anda da efsane, muhteşem olamazsınız. Sürekli hatalarınız olacak, sürekli bir şeyleri bilemeyeceksiniz, sürekli yanlış yapacaksınız. Önemli olan bunları araştırıp doğru sonuca ulaşabilmek olacak. Eğer gerçekten başlamayı düşünüyorsanız HTML'den başlayın, temeli biraz oturtun. Ardından Javascript'e geçin. Devamında konu açıp etiketlerseniz yardımcı olurum. Programlama disiplin isteyen, sabır isteyen, emek isteyen bir iştir. Herkesin yapabileceği bir şey değildir.

Türkiye'de imkan diğer meslekler için yok. Yazılım konusunda kendinizi geliştirirseniz 1 sene içinde şu anki ekonomide bile 20.000 ₺ kazanabilirsiniz.
1 sene içinde kendini istediği kadar geliştirsin, 20 bin TL kazanma imkanı yok.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı