14 yaşında yazılıma başlamak

Azıcık İngilizcesi olsa yeter bence yazın boş durmak yerine o kurslara gitmesi çok iyi olacak o kurslara gidenlerin hepsi mükkemel seviyede İngilizce bilmiyordur en azından başlangıç olur ben gitmesini şiddetle tavsiye ediyorum en kötü ne kaybedecek bence geç olmadan gidip sorsun.

Tabii ki her şey boş durmaktan iyidir, ama önünde uzun bir yol var bu süreyi kendini bularak yürümesi daha mantıklı, diyelim İngilizce tamam ki genelde 8. sınıf ing bayağı temel oluyor ama okey diyelim. Yazılım hangi dalını neyi sevdigini bulmasi en mantıklısı bunu bilmeden yururse bırakma, soğuma gibi durumların ortaya çıkması çok muhtemel. Zaten bu 2 konu olunca projelerde çalışır. Yanlış anlamayın hocam fikirlerinizi beğendim ama bence erken, mesela 17-18 yaşında meslek lisesi veya Anadolu fark etmez öyle biri olsa dediğiniz mantıklı ama daha çok genç bence bu yaşta olması gereken temeli doğru şekilde hazırlamak. Bundan sonrası bu soran kardeşimize dostum İngilizceni hallet, ne istedigini bul mesela yazılımı ne için kullanacagini sonra öğrenmeye başla, internetteki ücretli kursları çok tavsiye etmem ücretsiz iyi kaynaklar var uzun vadeye yay öyle 1-2 ayda olmayacak tabii ki önünde uzun bir sene var, biraz bir şey yapabilecek hale geldiğinde proje yap bu hayatta en önemli şey yaptığın projelerdir sertifika falan anlamli değil, bunu mutun meslektaslarim söyler eğer bir yerde çalışacaksan projelerin seni çok öne geçirir. İş kısmı hariç projelerde çalışmak hem yeni bilgiler, hem yeni bakış açıları hem de tecrübe sağlayacak, ayrıca son tavsiyem başlangıç olarak argoritmanın ne olduğunu anlaman onun üzerine biraz mesai harcaman sonra öğrenmeye başlaman yapboz gibi düşün parçalar oturdukca zaten ister istemez öğreneceksin sadece yeterli öğrenme isteğin ve azmin olsun yeter. @sfeyn eğer sorun olursa buradan sorabilirsin cevaplarım dostum iyi günler.

Derslerine calis, gidebilecegin en iyi okula git.

Saçma sapan turkce egitim serileri zaman kaybi yalnizca.

Bu yoruma yarı yarıya katılıyorum ücretli eğitim seti satanların çoğu hatta belki hepsi zaman kaybı, fakat çok iyi öğreten güzel kaynaklarda var hem global hem de TR'de ama çoğu zaman kaybı. Forumlarda önerilen kaynaklara bakabilirsin kaynak bulmak için.

Son düzenleme:
fakat çok iyi öğreten güzel kaynaklarda var hem global hem de TR'de ama çoğu zaman kaybı.
( kaynaklar da var * )

Bu yastaki birisine yazilim muhendisligi ogretmenin en ideal yolu dogru sekilde Ingilizce ve matematik ogretmektir. Mantiksal islemler, permutasyon; kombinasyon, ispat yontemleri gibi. Bilgisayar bilimlerinin kendisi zaten matematik.

Bu temeller ilerleyen zamanlarda recursive fonksiyonlar yazabilmesine, programlama dillerini analiz edebilmesine, negatif bir irrasyonel sayinin memory'de nasil tutuldugunu anlamasina, binlerce satirlik text mesajinin zip dosyasinda nasil 1000'de 1'i boyuta indirgendigini kavramasina yarayacak. Python, C# vs bunlar isin hikayesi yalnizca, bilgisaya bunu soyle yapacaksin diye komut verdigimiz keyfi syntaxlar.

Yoksa 14 yasinda birisi sabahlara kadar python izlese, kimsenin sallamadigi halk ekmek yazilim sertifikalari alsa da zaman kaybi. Forumlardan kariyer tavsiyesi almasi da ayrica yanlis. HTML ~ CSS onerenler cikacak ki cikmis bile. Alaninda uzman, kariyeri belli insanlardan tavsiye alinmali.

@bitwise hocama katılıyorum. Ben de 13 yaşımda başladım ama yazılım yazmak denemez ona. Anlamaya çalışıyordum sadece. Ne zamanki üniversite çağına geldim, o zaman gerçekten anlamaya başladım. Derslerin yanında kendin pratik olması için proje geliştirirsen oldukça hızlı kavrıyorsun. 14 yaşındayken şu dili öğren, buna bak demek biraz gereksiz kaçar. Elbette merağın varsa bak tabi ama asıl olay dilden ziyade algoritma öğrenmek. Ben de İngilizce öğrenmen ve şimdilik derslere ağırlık vermeni önereceğim.

( Kaynaklar da var * )

Bu yastaki birisine yazilim muhendisligi ogretmenin en ideal yolu dogru sekilde ıngilizce ve matematik ogretmektir. Mantiksal islemler, permutasyon; kombinasyon, ispat yontemleri gibi. Bilgisayar bilimlerinin kendisi zaten matematik.

Bu temeller ilerleyen zamanlarda recursive fonksiyonlar yazabilmesine, programlama dillerini analiz edebilmesine, negatif bir irrasyonel sayinin Memory'de nasıl tutuldugunu anlamasina, binlerce satirlik text mesajinin ZIP dosyasinda nasıl 1000'de 1'i boyuta indirgendigini kavramasina yarayacak. Python, C# vs bunlar isin hikayesi yalnizca, bilgisaya bunu soyle yapacaksin diye komut verdigimiz keyfi syntaxlar.

Yoksa 14 yasinda birisi sabahlara kadar Python izlese, kimsenin sallamadigi halk ekmek yazilim sertifikalari alsa da zaman kaybi. Forumlardan kariyer tavsiyesi almasi da ayrica yanlış. HTML ~ CSS onerenler cikacak ki cikmis bile. Alaninda uzman, kariyeri belli insanlardan tavsiye alinmali.

Kesinllikle katılıyorum hocam zaten olması gereken senin dediğin gibi, diyorum ya temel hazırlanmalı diye direk. Bu yüzden uzun senelere yaymasinin mantıklı olduğunu söyledim çok uzmanca ve güzel bir yorum olmuş ağzınıza sağlık.

@bitwise hocama katılıyorum. Ben de 13 yaşımda başladım ama yazılım yazmak denemez ona. Anlamaya çalışıyordum sadece. Ne zamanki üniversite çağına geldim, o zaman gerçekten anlamaya başladım. Derslerin yanında kendin pratik olması için proje geliştirirsen oldukça hızlı kavrıyorsun. 14 yaşındayken şu dili öğren, buna bak demek biraz gereksiz kaçar. Elbette merağın varsa bak tabii ama asıl olay dilden ziyade algoritma öğrenmek. Ben de İngilizce öğrenmen ve şimdilik derslere ağırlık vermeni önereceğim.

Kesinllikle hocam bende aynısını savundum, argoritma mantığını kavramaya gidip İngilizce ve matematik üstüne geliştirerek temel oluşturmak mantıklı olanı. Dizinde ağzınıza sağlık çok iyi yorum olmuş.

Tabii ki her şey boş durmaktan iyidir, ama önünde uzun bir yol var bu süreyi kendini bularak yürümesi daha mantıklı, diyelim İngilizce tamam ki genelde 8. sınıf ing bayağı temel oluyor ama okey diyelim. Yazılım hangi dalını neyi sevdigini bulmasi en mantıklısı bunu bilmeden yururse bırakma, soğuma gibi durumların ortaya çıkması çok muhtemel. Zaten bu 2 konu olunca projelerde çalışır. Yanlış anlamayın hocam fikirlerinizi beğendim ama bence erken, mesela 17-18 yaşında meslek lisesi veya Anadolu fark etmez öyle biri olsa dediğiniz mantıklı ama daha çok genç bence bu yaşta olması gereken temeli doğru şekilde hazırlamak. Bundan sonrası bu soran kardeşimize dostum İngilizceni hallet, ne istedigini bul mesela yazılımı ne için kullanacagini sonra öğrenmeye başla, internetteki ücretli kursları çok tavsiye etmem ücretsiz iyi kaynaklar var uzun vadeye yay öyle 1-2 ayda olmayacak tabii ki önünde uzun bir sene var, biraz bir şey yapabilecek hale geldiğinde proje yap bu hayatta en önemli şey yaptığın projelerdir sertifika falan anlamli değil, bunu mutun meslektaslarim söyler eğer bir yerde çalışacaksan projelerin seni çok öne geçirir. İş kısmı hariç projelerde çalışmak hem yeni bilgiler, hem yeni bakış açıları hem de tecrübe sağlayacak, ayrıca son tavsiyem başlangıç olarak argoritmanın ne olduğunu anlaman onun üzerine biraz mesai harcaman sonra öğrenmeye başlaman yapboz gibi düşün parçalar oturdukca zaten ister istemez öğreneceksin sadece yeterli öğrenme isteğin ve azmin olsun yeter. @sfeyn eğer sorun olursa buradan sorabilirsin cevaplarım dostum iyi günler.

Bu yoruma yarı yarıya katılıyorum ücretli eğitim seti satanların çoğu hatta belki hepsi zaman kaybı, fakat çok iyi öğreten güzel kaynaklarda var hem global hem de TR'de ama çoğu zaman kaybı. Forumlarda önerilen kaynaklara bakabilirsin kaynak bulmak için.

Sizin dediğiniz çok dogru ben daha çok açık konuşacağım derdim şuydu kurslara gidip bir şey ögrenemeyebilir ama zaten bu meslegi yapmak istiyorsa benim derdim o çevreye girmesiydi gerçekten çok şey fark ediyor bu çevre hani kusta ufaktan bir şey ögrenmeye çalışırsın, ama aslı olay bence kursta tanıştıgın insanlardır onlara sorular sormak olsun bir şey ögrenmek için çaba sarf etmek olsun ben bu yüzden kadra erken gitmesini bu yüzden istiyordum ama ben şunu da söyleyeyim ben asla oyle tecrubeli her şeyi görmuş geçirmiş bir insan değilim muhakak bu formdan benden kat kat daha iyi bilen birileri vardı nasıl başlıyacagını onlar daha güzel anlatır; aslında ben burada kendim gördugum ve azıcık da olsa tecrubelerimi söyledim.

Sizin dediğiniz çok dogru ben daha çok açık konuşacağım derdim şuydu kurslara gidip bir şey ögrenemeyebilir ama zaten bu meslegi yapmak istiyorsa benim derdim o çevreye girmesiydi gerçekten çok şey fark ediyor bu çevre hani kusta ufaktan bir şey ögrenmeye çalışırsın, ama aslı olay bence kursta tanıştıgın insanlardır onlara sorular sormak olsun bir şey ögrenmek için çaba sarf etmek olsun ben bu yüzden kadra erken gitmesini bu yüzden istiyordum ama ben şunu da söyleyeyim ben asla oyle tecrubeli her şeyi görmuş geçirmiş bir insan değilim muhakak bu formdan benden kat kat daha iyi bilen birileri vardı nasıl başlıyacagını onlar daha güzel anlatır; aslında ben burada kendim gördugum ve azıcık da olsa tecrubelerimi söyledim.

Dostum zaten cok haklısın benim içinde geçerli benden katlarca cok şey görmüş geçirmiş kişiler vardır zaten. Ki ben bile hala öğrenme aşamasındayım diyebiliriz öyle uzman değilim şahsen kendi fikrimi belirttim o ortam yorumu cok haklı bence ağzına sağlık hocam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı